Poeh, ik zal je eerlijk zeggen: deze blog schrijven valt me best zwaar. Ik heb een lange tijd gewikt en gewogen, tot ik tot in mijn kleine teen voelde dat het zover is. Het is klaar. Ik word er niet meer gelukkig van. Ik voel de liefde van de eerste jaren niet meer. Het is gewoon echt tijd om een knoop door te hakken en te kiezen voor wat me blij maakt.

Oké, daar gaan we.

Ik moet zo veel van mezelf bregblogt.nl

Ik stop met Breg Blogt.

Ja, je leest het goed. Nee, dit is geen clickbait of een blog waarbij je er aan het einde achter komt dat ik stop met bepaalde artikelen of onderwerpen. Het gaat echt gebeuren. Na 9 jaar, 3 maanden en een paar dagen heb ik besloten om de stekker eruit te trekken. In deze allerlaatste blog neem ik je mee in de weg die me naar deze beslissing leidde, vertel ik wat ik ga doen en waar je me kunt (blijven) vinden.

Op 5 januari 2015 werd ik ‘s ochtends wakker en dacht: “Ik begin een blog en noem het Breg Blogt.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte een gratis WordPress site aan, klooide wat met kleuren en schreef mijn eerste blogpost. De reacties waren enthousiast en liefdevol, dus ik ging ervoor. Al na een paar maanden ontdekte ik dat er een hele wereld schuilging achter de blogs. Ik kon er zelfs geld mee verdienen! Mijn eerste samenwerking was voor een tapijtenmerk en ik verdiende er €30 mee. Wat was ik trots! Mijn blog groeide, de samenwerkingen namen toe en ik beleefde er heel veel plezier aan. Het schrijven bracht me op toffe plekken en mijn laatste functie in loondienst was een communicatierol. En toen begon het te dagen: ik zou hier zomaar ook eens mijn échte werk van kunnen maken.

Op 1 juli 2018 was het officieel: uit loondienst en zelfstandig ondernemer. Ik had op dat moment één klant en was vol vertrouwen dat het balletje vanzelf ging rollen. En dat gebeurde, zowel voor mijn blog als voor het tekstbureau dat ik inmiddels had opgericht.

Toen in 2020 de wereld veranderde, kreeg ik het steeds drukker met tekstschrijven. Door alle lockdowns en andere perikelen ontdekten steeds meer ondernemers de voordelen van online zichtbaarheid. Ik typte de blaren op mijn vingers en leverde kilometers aan websiteteksten op.

We spoelen even vooruit naar 2023. De gekke tijd is achter de rug, ik ben enorm gegroeid als ondernemer en er komt meer focus voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je mij al langer volgt weet je dat ik er geen geheim van maak dat ik soms worstel. Dat ik vastloop. Ik ben daar altijd bewust eerlijk over geweest, omdat ik weet dat ik er anderen mee kan helpen. In 2023 werd de behoefte om te delen hoe het met me ging steeds minder. Ik had mijn energie nodig voor de projecten waar ik aan werkte, mijn gezin en mijn eigen (mentale) gezondheid. Toen ik in oktober 2023 na lang worstelen en zoeken de diagnose ADHD kreeg, viel er een hoop op zijn plek. Ik blijk niet zo gek te zijn als ik al praktisch mijn hele leven dacht. Mijn brein werkt gewoon anders.  De maanden die daarop volgden waren intens. Ik startte met medicatie en een therapietraject en leerde mezelf opnieuw kennen. Inmiddels is de therapie klaar en kreeg ik een nieuwe uitdaging: barstende koppijn. Al maandenlang. Ontlading van de afgelopen jaren? Vastzittend trauma? Iets fysieks? Ik ging opnieuw op onderzoek uit. De chiropractor is mijn reddende engel die letterlijk voor verlichting zorgt. Ik ben gedwongen om flink gas terug te nemen en wat blijkt? Daar ga niet alleen ik heel lekker op, mijn twee mannen net zo goed. En zo werd het fluisterstemmetje in mijn hoofd begin dit jaar steeds wat luider. Tot ik het hardop naar mezelf uitsprak. “Ik stop met Breg Blogt. Het is mooi geweest.”

Ik voel nog maar weinig behoefte om uitgebreid op mijn blog te delen hoe het met me gaat. Als ik iets deel, doe ik dat via mijn maillijst of op Instagram. Daarnaast wordt Laurens binnenkort 10 en vind ik het niet meer gepast om nog dingen over zijn leven te delen. En last but not least, ik voel de sprankel niet meer, die ik jaren wel voelde.

Ben ik me nu aan het verantwoorden? Hell no! Ik sta 100% achter deze keuze en het voelt echt heel goed. Toch is het ook wel een flinke stap. Er staan meer dan 1500 artikelen online. Wat ga ik daarmee doen?  vroeg ik me af. Nou, van alles. Een deel gaat over naar bregjeboer.nl, ik sta ook open voor het overnemen van artikelen door collega-bloggers (mail me dan even) en ik ga de persoonlijke verhalen en columns bundelen. Ze een opfrisbeurt geven en ze vervolgens in een e-book samenbrengen. Aangevuld met verhalen en columns die nog niet eerder zijn verschenen. Wanneer dit uitkomt? Hallo, ik heb ADHD, niet van die moeilijke vragen stellen hoor. 😂 Je helpt me wel door alvast te laten weten of je interesse hebt in een bundel met de mooiste, grappigste en bijzonderste verhalen uit 9 jaar, 3 maanden en een paar dagen Breg Blogt. Dat geeft me de energie om ermee aan de slag te gaan!

Verder blijf ik schrijven, spreken en communicatieadvies geven onder de naam Bregje Boer. Ook die tak van mijn bedrijf heeft zich ontwikkeld in de afgelopen jaren. Van ‘Bregje Boer Teksttovenaar’ naar ‘Bregje Boer Schrijft | Spreekt | Sprankelt’. Wat ik daarmee allemaal doe? Schrijven, spreken en sprankelen dus. Hoe ouder ik mag worden, hoe meer ik mijn eigen pad volg. Heb ik zin om sokken te breien en te verkopen? Dan ga ik dat gewoon doen. Oké, slecht voorbeeld, want breien behoort niet tot mijn talenten. Maar you get the point. Ik ga lekker verder met de fijne klanten waarmee ik werk en hoop dat er door deze beslissing meer ruimte komt om creatief te schrijven. En laat dat nou gewoon ook prima passen onder ‘Schrijft | Spreekt | Sprankelt’! Wist je trouwens dat ik ook een webshop heb?

Binnenkort verander ik de Facebookpagina Breg Blogt dan ook in Bregje Boer Schrijft | Spreekt | Sprankelt. Voor Instagram ben ik er nog niet uit, maar waarschijnlijk ga ik verder met één account, in plaats van de twee losse accounts die ik nu heb. Ik blijf er leuke verhalen delen en neem je mee in mijn leven. Maar wel laagdrempelig en als het goed voelt. Zo hoeven we elkaar niet helemaal te missen. Vanaf 1 mei zijn mijn artikelen niet meer leesbaar voor de buitenwereld. Ik kan dan achter de schermen alles rustig weghalen en opslaan, maar aan de voorkant zit de boel dan al op slot. En zodra alles geregeld is, trek ik de digitale stekker er echt uit.

Ik wil je bedanken voor je tijd en aandacht. Ik ben gruwelijk dankbaar voor alle liefdevolle reacties die ik door de jaren heen heb mogen ontvangen. Mijn lezers lachten en huilden met me mee, lieten zich inspireren en motiveren, waren soms ronduit grof en vervelend, maar bovenal lief, supportive en positief. En dat zal ik nooit vergeten. Dankjewel.

Het zal nog wel een paar jaar duren voor de vraag “Ben jij niet Breg Blogt” helemaal uit ieders systeem is verdwenen. Dat mensen me op ieder feestje vragen: “Ga je hier nu over bloggen?” Of nog grappiger: “Maak je hier een vlog van?” Vanaf nu ben ik gewoon weer Breg(je) en die doet van alles en vooral waar ze blij van wordt.

Wil je mijn (totaal niet op regelmatige basis verstuurde) mails ontvangen? Schrijf je dan in via het formuliertje in de zijbalk. Op mobiel vind je het onderaan de pagina. En wil je wat aan me kwijt? Stuur me dan een mailtje!

PS ik heb hier alleen met Etienne over gesproken, dus aan mijn vriendinnen en familie: het is niks persoonlijks dat ik niemand op de hoogte heb gesteld en dat ik het bommetje nu zo drop. ♥

Foto 1: Sanne Creuëls

Foto 2: Eightyonestories

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

De reacties onder dit bericht zijn gesloten.