Een van de dingen waar veel mensen moeite mee hebben, is het afsluiten van een goede verzekering. Er zijn zoveel verzekeringen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarbij bestaan de afzonderlijke verzekeringen ook weer uit tal van varianten. Dat geldt bijvoorbeeld voor een autoverzekering. Deze wordt door verzekeraars onderverdeeld in een verplicht deel en een vrijblijvend deel. Wat je precies waar moet doen, kan onduidelijk zijn. Een autoverzekering is wel heel erg belangrijk, niet alleen omdat je verplicht bent om er een af te sluiten, maar ook omdat het voorkomt dat je grote financiële risico’s loopt. Vandaar dat het niet verkeerd is om eens stil te staan bij de vraag hoe je een passende autoverzekering moet afsluiten. Welke stappen zet je om een goede autoverzekering af te sluiten?

Hoe stel je een autoverzekering samen die passend is bij jouw auto?

Verzekeraars zeggen altijd dat je bij hen een ‘passende verzekering’ kunt afsluiten. Wil je online je auto verzekeren, dan zul je zien dat je veel opties hebt om uit te kiezen. Laat je hierdoor niet afschrikken. Het basisidee achter deze opties is dat iedere optie de beste is voor een specifieke leeftijdscategorie. Is je auto nieuw, dan heeft deze nog een hoge dagwaarde. Naarmate je auto ouder wordt, zal deze dagwaarde steeds lager worden. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een nieuwe auto is het vrijwel altijd waard om hersteld te worden wanneer je (forse) schade hebt opgelopen. Voor een oude auto geldt dit vaak niet meer. De kosten die een reparatie met zich meebrengt zijn vaak hoger dan de dagwaarde van je auto zelf. In dat geval kun je beter een andere auto aanschaffen. Om die reden is het belangrijk om een passende polis te kiezen. 

De verplichte autoverzekering bestaat uit drie opties

Van de 3 opties binnen de basisverzekering moet je een optie kiezen. Voor nieuwe auto’s tot hooguit 6 jaar wordt de allrisk-verzekering aangeraden. Met dit pakket kun je alle vormen van schade laten herstellen, dus ook de schade die jij aan je auto hebt opgelopen tijdens een ongeluk. Is je auto tussen de zes en negen jaar oud, dan is de WA+ Beperkt Casco een betere optie. Met dit pakket kun je schade als gevolg van een inbraak, brand of een aanrijding met een loslopend dier laten herstellen. Schade als gevolg van een ongeluk dat door jou veroorzaakt is, valt niet onder je polis. Tot slot kun je je auto WA verzekeren. Deze optie is bedoeld voor auto’s van 9 jaar of ouder. Dit pakket is voornamelijk bedoeld om je aan je wettelijke plicht te laten voldoen. 

Vergeet niet om ook een aanvullende verzekering toe te voegen

Als je eenmaal de basisverzekering hebt gekozen, kun je nog besluiten om een aanvullende verzekering toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Dit pakket stelt je in de gelegenheid om altijd een monteur te kunnen inschakelen wanneer je pech hebt, zowel bij jou op de oprit, of onderweg. De monteur zal meteen komen en, indien mogelijk en veilig, het mankement traceren en herstellen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen, zodat je alsnog op je bestemming zult aankomen. Kijk op de site van je verzekering om je polis vandaag nog af te sluiten. 

Tips om een autoverzekering af te sluiten

Hopelijk heb je iets aan deze tips om een autoverzekering af te sluiten. Wij gaan hierover elke 2 jaar in gesprek met onze verzekeringsadviseur, zodat we altijd de verzekeringen hebben die bij onze situatie op dat moment passen. Een gerust gevoel!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

De reacties onder dit bericht zijn gesloten.