Na onze grote verbouwing van 2022 kwam er in 2023 nog een kleine tweede fase: we lieten de laatste houten kozijnen in huis vervangen door kunststof exemplaren. Een hele verbetering en een stuk fijner voor de energierekening. Het enige wat nog ontbrak was mooie raambekleding. Daarvoor lieten we plisségordijnen op maat maken bij Veneta.com. Hoe dat precies werkt en wat het eindresultaat is lees je in deze blog!

Raambekleding op maat van Veneta.com

De ramen waarvoor we nieuwe raambekleding zochten zijn allemaal afwijkend in maat. Om er zeker van te zijn dat we het juiste formaat kregen en ook omdat we nog niet goed wisten wat het mooiste zou zijn, besloten we om bij Veneta.com een adviesgesprek aan te vragen. Dat scheelt een hoop zoekwerk én je krijgt een goed advies op maat. Ook meet de adviseur de kozijnen nauwkeurig op, zodat je zeker weet dat alles past.

Adviesgesprek voor nieuwe raambekleding via Veneta.com

We twijfelden tussen plisségordijnen en rolgordijnen, die we allebei mooi vinden, maar waarin we geen keuze konden maken. Het adviesgesprek bleek daarvoor ideaal! Adviseur Nardo kwam aan huis en bracht meteen een heleboel kleurstalen mee. Ook legde hij duidelijk uit wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten raambekleding zijn. Zo kregen we een goed idee van welke kleurtint het mooiste paste op de slaapkamer van onze zoon en op mijn kantoor.

Een adviesgesprek is dus ideaal als je bepaalde wensen hebt, zoals geluidswerende gordijnen, verduisterende gordijnen of jaloezieën en je weet niet precies wat nu de beste oplossing is voor jouw huis.

Zaken om rekening mee te houden bij nieuwe raambekleding

Beide kamers liggen op het noorden, waardoor er weinig daglicht binnenkomt. Omdat ik veel op kantoor werk en omdat Laurens ook veel op zijn kamer speelt, wilden we iets wat genoeg daglicht binnenliet en toch privacy biedt. We bekeken samen de kleurstalen en bespraken wat de handigste optie zou zijn.

Welke raambekleding hebben wij uitgekozen?

We hebben beide opties goed afgewogen. Rolgordijnen zijn iets voordeliger qua prijs, maar op een draai-kiepraam blijven ze niet strak hangen. Plisségordijnen zijn iets prijziger, maar zien er dan ook chiquer uit en wat wij fijn vonden: je kunt ze tussen het kozijn plaatsen. Omdat we ook graag in het hele huis een eenheid willen creëren, hebben we gekozen voor plisségordijnen in een lichte kleur grijs.

Veneta raambekleding montage bregblogt.nl

Eenvoudige montage

We plaatsten de bestelling en na 14 dagen werd het pakket al bezorgd. Toen was het tijd voor mijn eigen klusjesman om aan de slag te gaan. De montage is dankzij de uitgebreide instructies van Veneta.com heel makkelijk om zelf te doen. Binnen een halfuur hingen de plisségordijnen op beide kamers. Het eindresultaat is echt ontzettend mooi. Ik heb niet meer het gevoel dat ik in de kijker van de achterburen zit tijdens mijn werk en hoef ook niet meer het rolluik half dicht te doen. Heerlijk! En in de winter zal het nog een stukje extra comfort geven door de kou buiten te houden. Win-win dus!

De voordelen van Veneta.com

Wat een groot voordeel is van raambekleding via Veneta ten opzichte van andere (online) partijen, is dat je naast het persoonlijke advies ook 100% tevredenheidsgarantie krijgt. Dat houdt in dat als de op maat gemaakt raambekleding toch niet bevalt qua kleur of stijl, je het eenmalig kan omruilen. Een ander voordeel is dat er 8 jaar garantie op de producten zit, bijvoorbeeld als de gordijnen na verloop van tijd verkleuren of stuk gaan. Een derde voordeel is de meetverzekering. Laat je de gordijnen niet inmeten, maar meet je zelf? En blijkt dan bij montage dat je verkeerd gemeten hebt? Dan kan het product ook eenmalig omgeruild worden. Kortom: naast mooie producten krijg je er ook een stukje extra service en zekerheid bij. Dat is fijn!

Wij zijn ontzettend blij met deze nieuwe raambekleding (dat waren we ook geweest als we dit zelf hadden gekocht, just saying) en weten zeker dat we hier jarenlang plezier van hebben!

Wat voor raambekleding heb jij op de slaapkamers hangen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Het is mooi geworden Bregje. Wij hebben ook raambekleding van Veneta.com, maar had wel wat moeite met het ophangen, gelukkig schoot de adviseur na een noodkreet via de mail te hulp. Dus eind goed al goed 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.