Wist je dat ik jarenlang in de telecombranche heb gewerkt? Na mijn horecawerk wilde ik wat meer regelmaat en zo belandde ik op een callcenter. Ik begon met het helpen van prepaid klanten en eindigde mijn loopbaan in de toen volop florerende e-mailklantenservice. In die jaren in de telecom heb ik heel wat soorten abonnementen voorbij zien komen. Een stabiele factor daarin was altijd het sim only abonnement. Hoe komt het toch dat het zo aantrekkelijk is? Ik zet 5 voordelen van een sim only abonnement voor je op een rij! 

5 Voordelen van een sim only abonnement

Wanneer je voor jezelf of je kind een mobiele telefoon wilt gaan gebruiken, heb je verschillende opties: een vast abonnement, een prepaidkaart of een Sim only abonnement. De keuze hiervoor is persoonlijk en hangt af van je specifieke wensen. Er zijn voor een Sim only abonnement verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken.

1. Kostenbesparing

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een sim only abonnement is de aanzienlijke kostenbesparing.  Bij een regulier telefoonabonnement betaal je ook een deel van de kosten voor je toestel. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de simkaart en de mobiele diensten. Dat kan heel wat euro’s schelen op jaarbasis!

2. Flexibiliteit

Een ander groot voordeel van sim only is de flexibiliteit die het biedt. Je kunt kiezen voor een contract van 1 of 2 jaar of zelfs de optie om maandelijks op te zeggen. Dit geeft je de vrijheid om je telefoonplan aan te passen aan je veranderende behoeften.

3. Geen onverwachte kosten

Met sim only abonnementen heb je meer controle over je kosten. Omdat je geen nieuwe smartphone in het abonnement hebt, hoef je je geen zorgen te maken over verborgen kosten of extra kosten voor het afbetalen van een dure telefoon. Dit maakt het gemakkelijker om je maandelijkse budget te beheren en onverwachte financiële tegenvallers te voorkomen.

Lees ook: :Wanneer geef je je kind een eigen telefoon?  

4. Keuzevrijheid

Sim only abonnementen bieden je de vrijheid om te kiezen welke provider het beste bij je past. Je kunt providers vergelijken op basis van prijs, dekking, klantenservice en extra’s zoals roamingopties. Zo vind je altijd het beste sim only abonnement voor jouw wensen.

5. Duurzaamheid

Ten slotte draag je met een sim only abonnement ook bij aan duurzaamheid. Door geen nieuwe smartphone te kopen bij elk nieuw abonnement, help je de productie van elektronisch afval te verminderen. Dit is een kleine, maar waardevolle bijdrage aan het behoud van het milieu. En het cliché is waar: alle beetjes helpen!

Sim only abonnement: een goede keuze!

Kortom, een Sim Only abonnement biedt je heel wat voordelen. Het is een slimme keuze als je huidige toestel nog prima in orde is, wanneer je op je telefoonkosten wilt besparen en wanneer je bijvoorbeeld maar tijdelijk een abonnement nodig hebt. Dus, de volgende keer dat je overweegt om van telefoonabonnement te veranderen, denk dan aan de voordelen van sim only en maak een keuze die bij jou en je behoeften past.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

De reacties onder dit bericht zijn gesloten.