In een wereld waarin digitale technologieën steeds prominenter worden, lijkt het gebruik van een papieren agenda misschien ouderwets.  Ik gebruik er zelf ook nog altijd eentje en krijg daarop regelmatig verraste reacties van klanten en zakelijke relaties. Maar ik vind het heerlijk! Daarom deel ik vandaag een aantal redenen om een papieren agenda te gebruiken! 

Ruimte voor creativiteit en persoonlijke expressie

Een van de belangrijkste voordelen van een papieren agenda is de ruimte die het biedt voor creativiteit en persoonlijke expressie. In tegenstelling tot digitale agenda’s, die vaak beperkt zijn tot strikte sjablonen en ontwerpen, kun je met een papieren agenda je eigen stijl creëren. Je kunt kleuren, tekeningen en stickers toevoegen om je agenda uniek en persoonlijk te maken. Deze creatieve uitlaatklep kan helpen om je planning leuker en aantrekkelijker te maken, wat op zijn beurt de motivatie en betrokkenheid bij het organiseren van je taken en afspraken vergroot. Er zijn veel soorten agenda’s te koop in allerlei kleuren en patronen. Zo kun je op de website van Bekking & Blitz genoeg mooie agenda’s vinden. Bekking & Blitz verkoopt agenda’s, desk planners en andere handige artikelen om planningen en afspraken te noteren. 

Minder afleiding en betere focus

Een ander voordeel van het gebruik van een papieren agenda is de verminderde afleiding en de verbeterde focus die het biedt. In de digitale wereld zijn we constant blootgesteld aan notificaties, e-mails en andere afleidingen die ons gemakkelijk uit onze taken kunnen halen. Met een papieren agenda kun je deze afleidingen verminderen door simpelweg je telefoon of computer uit te schakelen en je volledig te richten op het plannen en organiseren van je dag. Dit kan leiden tot een betere concentratie, een hogere productiviteit en minder stress. Bovendien helpt het visuele aspect van een papieren agenda om je prioriteiten beter te visualiseren en je te herinneren aan je doelen, waardoor je gemotiveerd blijft om ze te bereiken.

Lees ook: 10 inspirerende boeken voor ondernemers

Betere geheugensteun en overzicht

Een derde reden om een papieren agenda te gebruiken, is het feit dat het je beter helpt herinneren aan je afspraken en taken. Onderzoek heeft aangetoond dat het opschrijven van informatie op papier kan bijdragen aan een betere retentie en het vermogen om informatie op te halen. Wanneer je je afspraken en taken fysiek opschrijft in een agenda, creëer je een visuele herinnering die je helpt om ze niet te vergeten. Bovendien biedt een papieren agenda een overzicht van je hele week, maand of zelfs jaar, waardoor je gemakkelijk kunt plannen en prioriteiten kunt stellen. Dit overzichtelijke aspect is vaak moeilijker te bereiken met digitale agenda’s, waarbij je vaak door verschillende schermen moet navigeren om een volledig beeld te krijgen van je planning.

Wat voor agenda gebruik jij: digitaal of papier?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

De reacties onder dit bericht zijn gesloten.