Blijf je deze zomervakantie (deels) in Nederland en ben je op zoek naar leuke uitjes? Dan ben je hier op de goede plek! Wij blijven zelf deze zomer ook in Nederland en daarom ging ik op zoek naar leuke uitjes voor de zomervakantie!

Leuke uitjes voor de zomervakantie in heel Nederland

Zes weken zomervakantie: voor de een vliegen ze om, de ander vindt het lang. Hoe je je ook voelt, het is altijd fijn om verschillende uitjes achter de hand te hebben. Ik maakte al eerder een lijst met gratis en low budget uitjes in Limburg. In dit overzicht vind je niet zozeer low budget of gratis uitjes, maar vooral uitjes die de moeite waard zijn. Laat je dus inspireren en geniet samen van een mooie dag!

Kameleondorp in Terherne (Friesland)

Ken je de boeken van de Kameleon nog? De tweeling die allerlei avonturen beleefde? Er is een heus dorp gemaakt waar je de avonturen van Hielke en Sietse kunt beleven. Een rondvaart, spelen op de boerderij en/of het eiland: je kiest zelf hoe je je bezoek aan Kameleondorp invult.

Meer info

Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde (Groningen)

Wandel door het bos en voor je het weet sta je oog in oog met een van de meer dan 30 levensgrote dinosaurussen. Of geniet deze zomer van een voorstelling van Circus Saurus. Liever lekker actief bezig? Dan staat er een grote dinostormbaan voor je klaar, van meer dan 40 meter!

Meer info

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen (Drenthe)

Ontdek alles over de geschiedenis van het gevangeniswezen. Voor kinderen is dit vaak een indrukwekkende en spannende wereld. Wie speelt er geen politie-en-boef als kind? In dit museum is genoeg te beleven en te leren voor jong en oud!

Meer info

Lees bij Elke Blogt nog meer over leuke uitjes in Drenthe!

Outdoor Challenge Park in Oldenzaal (Overijssel)

Zin in een actief dagje uit? In dit park kun je kajakken, kanovaren, suppen, kickbiken (steppen) en nog veel meer! Superleuk om eens op een andere manier samen op pad te gaan en een nieuwe omgeving te ontdekken.

Meer info

Luchtvaartmuseum Aviodome in Lelystad (Flevoland)

Dit museum is een must voor de echte vliegtuigliefhebbers! Zowel mijn zoon als ik zijn gek op vliegtuigen en dit museum staat deze zomer dan ook hoog op onze verlanglijst. Je kunt hier meer dan 100 vliegtuigen bewonderen, je eigen Aviodome vliegbrevet halen en alles leren over vliegen.

Meer info

Burgers’ Zoo in Arnhem (Gelderland)

Deze dierentuin is een ideale plek voor een uitje met het hele gezin. Van safari tot de oceaan, van de woestijn tot de jungle: je vindt hier ontzettend veel verschillende dieren. Het jungle-gedeelte is overdekt en lekker warm, dus als het regent kun je je hier goed vermaken. Lekker spelen kan in Burgers’ Avonturenland, waar een groot terras omheen ligt.

Extra tip: T/m 20 augustus kun je Zoë & Silos: de Ocean Musical bekijken in Burgers’ Zoo. Dit is inbegrepen bij je toegangskaartje!

Meer info

De Klimvallei in Den Helder (Noord-Holland)

Zoek je het graag hogerop en hou je van avontuur? Dan is dit klimpark een aanrader! Tussen de boomtoppen volg je een avontuurlijk klimparcours. Als je liever laag bij de grond blijft, kun je ook gaan kanoën of suppen.

Meer info

Miniworld in Rotterdam – Zuid-Holland

Dit is een favoriet uitje van onze zoon! De naam zegt het al, dit is een miniwereld. Je ziet oud en nieuw Rotterdam in het klein, inclusief de havens natuurlijk!

Tip: combineer met een bezoek aan het Maritiem Museum of het Mariniersmuseum!

Meer info

Mini Mundi in Vlissingen (Zeeland)

Spelen in de binnenspeeltuin, Walcheren in miniatuur ontdekken of lekker zwieren en zwaaien in het pretpark: in dit park is voor alle kinderen genoeg te doen. Ook leuk om te combineren met een bezoekje aan Vlissingen, waar je heerlijk geniet van het strand of op een gezellig terras.

Meer info

De Ontdekfabriek in Eindhoven (Noord-Brabant)

Apparaten uit elkaar schroeven en je eigen uitvinding maken, je eigen raceauto bouwen of lekker buiten hutten bouwen? In de Ontdekfabriek kan het allemaal. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de mooiste dingen.

Meer info

Schutterspark & Blotevoetenpark in Brunssum (Limburg)

In dit park kun je alle kanten op: lekker wandelen, spelen en zelfs varen! Op de vijver kun je met kleine motorbootjes een rondje varen, dat is echt superleuk. Wij deden het zelf in 2022 en zowel mijn zoon als ik vonden het prachtig. Wil je de verkoeling opzoeken? Dan is het Blotevoetenpark een aanrader. Na afloop plof je neer op het terras van de Blotevoetenhut waar je de lekkerste gerechten op de kaart vindt.

Lees mijn blog over het Schutterspark hier

TIP! Bestel de gratis Vakantiekrant van Visit Zuid-Limburg, gevuld met de leukste tips en uitjes voor het zuidelijkste stukje Nederland!

Leuke uitjes voor de zomervakantie in heel Nederland vind je hier!

Hopelijk heb ik je geïnspireerd voor leuke uitjes voor de zomervakantie in heel Nederland. Ik wens je een prachtige zomer toe!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.