Pas geleden had ik een mooi gesprek met een zakelijke relatie. Na de businesspraat kletsten we nog even verder, onder andere over haar vakantie en hoe iedereen zo’n vakantie anders beleeft. De uitspraak die ze vervolgens deed bleef nazingen in mijn hoofd: “Iedereen geniet anders.”

Deze woorden raakten me. Zo had ik er nooit eerder bewust naar gekeken. We zijn zo gauw geneigd om onze eigen manier van doen en denken als de norm te zien. Dus als een ander er een andere kijk of aanpak op nahoudt vinden we daar iets van. Ik zeg bewust ‘we’, want ik maak me er ook schuldig aan. En toen was daar op een zomerse vrijdagochtend zomaar ineens die uitspraak over anders genieten. Ik vind het prachtig.

Stel je nu eens voor dat we veel opener naar elkaar kijken? Met een blik zonder oordeel en vol liefde? De één is gek op uren wandelen in de bergen, de ander besteedt die uren liever aan lezen en luieren in de zon. Maar ook in het dagelijks leven is anders genieten een fijne reminder. Voor de één kunnen er niet genoeg uren in een dag zitten, die gaat maar door. De ander doet liever rustig aan. Is het één goed en het ander fout? Nee.

Het zet me ook aan het denken over mijn eigen kijk op de mensen om me heen en dingen die ik beleef en zie. Zo kan ik me weleens verwonderen (oké, eerlijk: en ook ergeren) over de relaxte manier waarop mijn roodharige hunk in het leven staat. Hij heeft weinig behoefte aan reuring en kabbelt het liefst lekker door. Af en toe word ik ongedurig en onrustig en wil ik van alles en nog meer. Tot we hier laatst een gesprek over hadden en hij zei: “Ik wil gewoon een fijn leven en dat heb ik. Dat betekent niet dat ik niks wil of doe.” Ineens klikte het in mijn hoofd en begreep ik hem zo veel beter.

Dit soort kleine inzichten noem ik ook wel cadeautjes van het universum. Ze kunnen 99 keer aan je voorbij vliegen, zonder dat je er erg in hebt. De 100e keer zie je ze ineens, grijp je ze vast en koester je ze. Ik vind het prachtig en daarom deel ik dit verhaal ook met jou. Misschien helpt het ons samen om de wereld een stukje mooier, fijner en liefdevoller te maken. Deel deze blog gerust op social media, zodat we samen deze cadeautjes kunnen verspreiden. ❤

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.