Geniet je zo van de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley? Dan vind je haar andere boeken vast ook prachtig! Ze schreef romans, thrillers en kinderboeken. Nu vraag je je misschien af: Wat zijn alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley? Je leest het hier!

Alle boeken van Lucinda Riley

Sinds Lucinda Riley in 2017 het eerste deel van de zeven zussen uitbracht in het Nederlands ging het snel. De serie bleek ontzettend geliefd en razend populair en kende in 2023 een hoogtepunt toen het langerwachte laatste deel verscheen. Lucinda Riley overleed in 2021 aan de gevolgen van kanker. Haar zoon, Harry Whittaker voltooide het laatste deel van de serie op basis van de aantekeningen die zijn moeder had gemaakt. Naast De zeven zussen serie schreef Lucinda Riley nog losse boeken.

De zeven zussen serie volgorde van de boeken

De serie over de zeven zussen bestaat uit 8 delen. Lange tijd leek het erop dat deel 7 het slot zou zijn, maar er waren nog te veel losse eindjes. DE volgorde van de zeven zussen van Lucinda Riley:

 1. De zeven zussen
 2. De zeven zussen: Storm
 3. De zeven zussen: Schaduw
 4. De zeven zussen: Parel
 5. De zeven zussen: Maan
 6. De zeven zussen: Zon
 7. De zevende zus
 8. Atlas, het verhaal van Pa Salt

Veelgestelde vragen over De zeven zussen

Wanneer ik een recensie schrijf, krijg ik ook regelmatig vragen over boeken uit De zeven zussen-serie. Ik zet hieronder de meest gestelde vragen op een rij.

Moet je alle boeken van De zeven zussen op volgorde lezen?

Je moet natuurlijk niets, maar ik raad het je wel aan. De verhaallijnen lopen deels parallel aan elkaar en verwijzen ook naar elkaar. In deel 8 worden veel vragen beantwoord en komt er een eind aan alle losse eindjes.

Leeft Pa Salt nog in De zeven zussen?

Daar kan ik kort in zijn: lees alle boeken maar, dan vind je het antwoord vanzelf.

Welk deel van De zeven zussen is het leukst?

Dat is persoonlijk. Ik heb van alle boeken genoten, omdat ik de schrijfstijl en alle details uit de geschiedenis en de fictieve verhalen eromheen zo tof vind. Bij deel 8 heb ik wel wat traantjes gelaten.

Waar staan recensies van De zeven zussen?

Ik schreef recensies over alle boeken van De zeven zussen van Lucinda Riley:

 1. De zeven zussen
 2. De zeven zussen: Storm
 3. De zeven zussen: Schaduw
 4. De zeven zussen: Parel
 5. De zeven zussen: Maan
 6. De zeven zussen: Zon
 7. De zevende zus
 8. Atlas, het verhaal van Pa Salt

Waar koop ik De zeven zussen van Lucinda Riley?

Alle losse boeken van Lucinda Riley op een rij

Naast de beroemde serie over de zeven zussen, schreef Lucinda Riley nog een stapel andere boeken. Ik heb ze inmiddels allemaal gelezen en van ieder boek even veel genoten.

Het meisje op de rots

Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania’s leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt. Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

De Lavendeltuin – Lucinda Riley

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen… Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

Lees hier mijn recensie van De Lavendeltuin

Het Italiaanse meisje – Lucinda Riley

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd. Als ze gevraagd wordt een lied te zingen, is Roberto zo onder de indruk van haar stem dat hij Rosanna ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee bijzonder getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour en het succes gaan niet altijd samen met Rosanna’s onwankelbare liefde voor Roberto. Hun turbulente romance kent diepe dalen en hoge pieken. En dan wordt Rosanna geconfronteerd met het onomkeerbare verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan… Het Italiaanse meisje neemt je mee op Rosanna’s onvergetelijke reis van het harde bestaan in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Lees hier mijn recensie van Het Italiaanse meisje

De Olijfboom – Lucinda Riley

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achtergelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden. Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.

Lees hier mijn recensie van De Olijfboom

De Zilverboom – Lucinda Riley

Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Ze kan zich alleen niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt.

Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

De Orchideeëntuin – Lucinda Riley

In de roman De orchideeëntuin van Lucinda Riley, bekend van de wereldwijde bestsellerserie De zeven zussen, bracht Julia Forrester als kind uren door op het landgoed van Wharton Park. Haar lievelingsplek was de kas waar haar opa exotische orchideeën verzorgde. Nu Julia jaren later een tragisch ongeluk in haar familie moet verwerken, zoekt ze troost op haar geliefde Wharton Park. Het landgoed is inmiddels geërfd door de aantrekkelijke Kit Crawford, die het grondig laat renoveren.

Tijdens de renovatie komt een oud dagboek boven water, dat mogelijk van Julia’s opa is geweest. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een jarenlang verborgen familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook alles wat Julia dacht te weten over haar eigen leven in een dramatisch nieuw daglicht zet.

Lees hier mijn recensie van De Orchideeëntuin

De Nachtroos – Lucinda Riley

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elfjarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken… Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Lees hier mijn recensie van De Nachtroos

De vlinderkamer – Lucinda Riley

In de roman De vlinderkamer van Lucinda Riley, bekend van de wereldwijde bestsellerserie De zeven zussen, staat het leven van Posy Montague in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.

Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

Lees hier mijn recensie van De Vlinderkamer

De Liefdesbrief – Lucinda Riley

In De liefdesbrief krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden – een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Met behulp van Sir James’ kleinzoon ontrafelt Joanna langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze echter dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben. En die zullen haar ten koste van alles proberen tegen te houden…

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

In de spannende roman De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen wordt op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

Lees hier mijn recensie van De geheimen van de kostschool

Kinderboeken van Lucinda Riley

Naast romans voor volwassenen heeft Lucinda Riley samen met haar zoon Harry Whittaker ook nog een serie kinderboeken geschreven.

Bram en het droomengeltje

Bram heel blij met zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe huis. Toch vindt hij de verhuizing naar het platteland ook wel erg spannend. Als hij ’s nachts wakker wordt van een griezelig geluid, wil hij het liefst weer terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en zij weet al precies hoe ze Bram kan helpen…

Rosa en het vriendschapsengeltje

Rosa net naar de kleuterschool. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes en vriendinnetjes vinden? Een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Het tweede deel in een reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen.

Emma en het kerstengeltje

Emma speelt op school een herder in het kersttoneelstuk, maar haar vader kan helaas niet bij de opvoering zijn. Als troost mag Emma ’s avonds het engeltje op de top van de kerstboom zetten. Zal zij haar helpen haar vader op tijd terug naar huis te brengen?

Noah en het speurengeltje

Noah gaat met zijn ouders op vakantie naar Griekenland, en natuurlijk gaat zijn knuffelkonijn Bertie mee. Maar dan slaat het noodlot toe… Op het strand raakt hij Bertie kwijt en Noah is ontroostbaar. Gelukkig is daar beschermengel Luna. Zal zij Bertie weer thuis kunnen brengen?

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley

Nu heb je een compleet overzicht van alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley. Ze schreef zowel De zeven zussen-serie, losstaande romans en thrillers en kinderboeken. De kinderboeken schreef ze samen met haar zoon, Harry Whittaker.

Wat is jouw favoriet van alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!