Terwijl ik deze recensie schrijf over het laatste deel van de Zeven Zussen Atlas, het verhaal van Pa Salt, zijn mijn tranen net opgedroogd. Wat een avontuur was het om deze boeken te lezen de afgelopen jaren. Ik herinner me nog goed dat ik in augustus 2017 de vraag kreeg om het eerste deel van deze veelbelovende reeks van Lucinda Riley te lezen en te recenseren. Nu, bijna 6 jaar later is de cirkel rond. Tijd om te vertellen wat ik van deel 8 van de Zeven Zussen Atlas, het verhaal van Pa Salt vind!

Deel 8 van de Zeven Zussen Atlas, het verhaal van Pa Salt

Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten – evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen – rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd – maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

Atlas. Het verhaal van Pa Salt, het achtste deel in de immens populaire serie van Lucinda Riley over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent, brengt de Zeven zussen-reeks tot een prachtig en onvergetelijk einde.

Lees hier alle recensies van de Zeven Zussen serie

Koop deel 8 van de zeven zussen direct

Recensie deel 8 Zeven Zussen: Atlas, het verhaal van Pa Salt

Ik kon niet wachten om in dit laatste deel te beginnen en dus bestelde ik het e-book meteen op de dag van verschijning. Zo kon ik steeds tussendoor lezen en het boek overal mee naartoe nemen. Met 704 pagina’s op papier en 1132 op de e-reader is het een flinke pil. Ik heb het boek in 6 dagen uitgelezen. Ieder moment dat ik kon, dook ik er weer in. Al die jaren had het verhaal van Pa Salt in mijn achterhoofd gesluimerd. Hoe zou het écht met hem zijn gegaan? Want uit de zoektochten die hij in de eerdere delen voor zijn dochters uitzette, werd me wel duidelijk dat er nog losse eindjes waren. Mysterieuze verschijningen, telefoontjes… het riep vraagtekens op.

Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij!

Worden alle vragen over Pa Salt beantwoord in deel 8?

Nu wil ik natuurlijk niet verklappen wat er allemaal in dit laatste deel van de Zeven Zussen serie gebeurt, maar een ding is zeker: de cirkel is rond. Alle verhalen zijn verteld en ik heb ademloos gelezen. Als schrijver bewonder ik de manier waarop Lucinda Riley en haar zoon Harry Whittaker dit boek hebben geschreven. Hoe werkelijk ieder detail klopt, hoe alles op zijn plek valt. Ik heb gelachen, genoten en op het laatst ook wat tranen gelaten. Dit boek is een genot om te lezen en voldoet aan al mijn verwachtingen. On top of that: ik heb niet eens een typfoutje ontdekt, waarvoor hulde aan de vertalers en redacteuren.

Tijdens het lezen dacht ik regelmatig: even in de boekenkast duiken en terugbladeren in deel zus of zo. Want alles en dan ook echt alles is met elkaar verweven in deze serie. Ik denk dat ik over een paar jaar nog eens opnieuw begin en dan kijk of me bepaalde dingen opvallen. Ik verheug me er nu al op!

Een absolute aanrader: deel 8 van de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley en Harry Whittaker

Ik was al fan van het eerste uur en ben ontzettend trots dat mijn quote zo veel exemplaren van deze serie heeft gesierd. Het is bizar om te zien hoe groot het succes van deze boeken is geworden en hoe veel mensen over de hele wereld meelezen met de zussen. Ik kan niet anders dan heel veel bewondering hebben voor het werk van Lucinda en Harry.

Wil je dit boek ook lezen? Bestel het dan direct via onderstaande afbeelding. Ik krijg dan een paar cent commissie, jij betaalt niets extra.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

    • Hoi Ciska,

      Dat zou ik niet doen. Je mist dan namelijk alle verhaallijnen van de zussen en die zijn juist zo mooi! 🙂

  1. Pingback: Alle Nederlandstalige boeken van Lucinda Riley op een rij - Breg Blogt

  2. Pingback: Recensie: De zevende zus - Lucinda Riley - Breg Blogt

  3. Fijn om te lezen dat jij ook terug wilde bladeren in de voorgaande boeken. Ik geloof dat ik na Atlas weer opnieuw begin want al die personages heb ik niet meer scherp op mijn netvlies. Echt geweldig geschreven en hoe knap gedaan met al die tijdlijnen en verweven verhalen. Ben erg benieuwd naar de verdere ontknoping. Nu op 1/3 ongeveer van Atlas.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.