In de meivakantie wilden we er heel graag tussenuit. Eerst richtten we onze pijlen op Mallorca, maar toen we geen opvang voor Gijs hadden, moesten we de plannen wijzigen. We kozen voor de kust en zochten naar een leuke plek. Dat bleek nog niet zo makkelijk, tot ik dankzij een tip van iemand op Instagram bij een leuk park in Rockanje terechtkwam. Ik review Molecaten Rondeweibos in Rockanje!

Review Molecaten Rondeweibos in Rockanje

Rockanje ligt op de Zuid-Hollandse eilanden, net boven Zeeland. Het vakantiepark Molecaten Rondeweibos ligt vlak bij het strand én bij het dorp Rockanje. We kozen voor dit park om verschillende redenen. Als eerste de ligging, lekker dicht bij zee. Dat maakt een strandwandeling net wat makkelijker dan wanneer je ernaartoe moet rijden. Ten tweede wilden we een accomodatie waar huisdieren toegestaan zijn. We boekten een Chalet Krekel voor 4 personen. Een eenvoudig chalet met 2 slaapkamer, een badkamer en een woonkamer. En een afsluitbare veranda, handig voor onze enthousiaste viervoeter die anders alleen maar op avontuur zou gaan.

Ligging van het park

Zoals ik al aangaf ligt het park dicht bij het strand van Rockanje. Vanaf de speciale uitgang loop je in 10 minuutjes naar het strand. Op een deel van het duinpad mag de hond los, op een ander deel weer niet. Op het strand kon onze teckel Gijs heerlijk rennen en de zee vond hij geweldig!

Rockanje ligt op 5 minuten rijden, te voet doe je er iets meer dan een half uur over. In de buurt vind je nog Brielle en Hellevoetsluis, leuk voor een terrasje of om wat te winkelen. In een half uur ben je in Rotterdam.

Chalet Krekel op Molecaten Rondeweibos in Rockanje

Wij boekten Chalet Krekel. Met iets meer dan 25 vierkante meter is het niet heel groot, maar helemaal goed om een weekje te genieten aan zee. Voor het chalet betaalden we voor 8 dagen en 7 nachten een totaalprijs van 597 euro. Dit is inclusief bedlinnen en alle toeslagen, schoonmaak en reserveringskosten. Houd er rekening mee dat je voor een huisdier ook altijd extra betaalt. Het is net een kind. 😉

Chalet Krekel is geschikt voor 4 personen. Het is klein, maar fijn. Verwacht niet de luxe van een vakantiehuis, maar wel een prima plek voor een weekje weg. De eethoek is ook de zithoek en grenst direct aan de keuken. Er is een apart toilet en een kleine badkamer met douche en wastafel. In 1 slaapkamer staat een tweepersoonsbed, in de andere 2 losse bedden. Zoals je op de foto’s ziet is het allemaal niet zo groot, maar het was prima in orde.

Wij zaten in Krekel 3, dat op een veldje lag met 4 andere chalets. Het was een ruime plek, waar volop ruimte was om te spelen. Je mag de auto bij het huisje parkeren.

Molecaten Rondeweibos

Het vakantiepark bestaat uit kampeerplaatsen, chalets en huurcaravans en vaste plekken voor zowel caravans als chalets. Daardoor heb je een grote variatie in zowel accomodaties als mensen. Het park is vrij groot en heel groen. Ook leuk: overal lopen konijntjes rond. Dat was met onze teckel weleens een uitdaging, want dat is tenslotte een jachthond.

Op het park vind je een grote speeltuin en een buitenzwembad. Daarnaast ligt het eetcafé met terras en de snackbar. Er is ook een supermarkt en een sanitairgebouw voor de kampeerders.

Alles zag er netjes en verzorgd uit en het park heeft een gemoedelijke sfeer. In de vakantieperiodes is er ook animatie op het park. Het animatieteam doet verschillende activiteiten met de kids, zoals knutselen, minidisco en lasergamen.

Op vakantie met je hond aan zee

Sinds we een hond hebben, is het niet overal mogelijk om op vakantie te gaan. Daarom zocht ik specifiek een vakantieadres waar de hond mee naartoe mag. Op het park staan palen met poepzakjes en door de afgesloten veranda kon Gijs toch naar buiten, zonder risico op weglopen. De hond mag niet op de bank of op bed. Voor ons is dit een goede plek voor vakantie met de hond!

Review Molecaten Rondeweibos in Rockanje

We hebben een fijne vakantie gehad! Normaal gaan we met onze eigen caravan, dus dit was een stukje makkelijker en comfortabeler. Op het park heb je keuze uit verschillende chalets, van eenvoudig tot luxe. Zo zit er altijd een verblijf bij dat bij je wensen past. De sfeer op het park was goed, de medewerkers waren erg vriendelijk en behulpzaam en het park is lekker groen en rustig. Een aanrader als je er even tussenuit wilt voor een vriendelijke prijs!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.