Jaaa, eindelijk is het zover: in deze blog laat ik het resultaat van onze verbouwing zien! Het heeft even geduurd, omdat er nog wat puntjes op de i moesten komen. Maar, nu is het moment daar: de verbouwing van onze benedenverdieping met uitbouw!

Verbouwing tussenwoning met uitbouw

Onze verbouwplannen waren er al langer, maar in 2020 bleek er eindelijk zicht op een nieuwe hypotheek met bouwdepot. We begonnen met een klein plan, waarin we een tuinkamer aan de woonkamer zouden laten plaatsen. Toen bleek dat we financieel meer ruimte hadden, werd de tuinkamer algauw vervangen door een vaste uitbouw. En wat zijn we blij met die mogelijkheid!

De oude situatie

In de oude situatie hadden we de zithoek aan de voorkant van de woonkamer, op het zuiden. Achterin stond de eettafel met een grote buffetkast. De keuken was half afgeschermd door een gipswand met een boog. Via de keukendeur kon je de tuin in. Oké, wat ik nu ga zeggen is dus heel suf, maar ik heb geen goede voor-foto’s gemaakt van de complete woonkamer. Vraag me niet waarom. Dus je moet het even doen met de plaatjes hieronder!

Lees hier alles over onze keuze voor een interieurstyliste

De nieuwe situatie

In de nieuwe situatie is de zithoek verplaatst naar de uitbouw. Voor in de woonkamer staat nu Etienne zijn werkplek en een leeshoekje. In het midden prijkt de eethoek, het centrale punt van het huis, waar we vaak zitten met vrienden, natuurlijk ook eten en waar ik regelmatig werk. Het muurtje tussen de keuken en de woonkamer is weg, waardoor er veel meer ruimte is ontstaan. Waar eerst het raam in de buitengevel was, is nu een doorgang naar de uitbouw, hetzelfde geldt voor de plek waar de tuindeur zat. Zo hebben we een knusse chillhoek gecreëerd en is er veel bewegingsruimte.

Toelichting op het interieurplan

Styliste Annick Nieuwhof heeft het interieurplan gemaakt en de styling verzorgd. Ze maakte een moodboard en op basis daarvan is het interieur stap voor stap ontstaan.

Etienne en Bregje gaven aan dat ze veel warmte in hun interieur willen met meerdere knusse hoekjes. Ook waren ze niet bang voor kleur. We hebben gekozen om de kleuren groen en terracotta te combineren om een statement te maken. We hebben eenheid gecreëerd, bijvoorbeeld door het terracotta behang op de lange wand terug te laten komen in de kleur achter de tv-wand. In combinatie met diverse houttinten en verschillende materialen is een warm palet ontstaan dat rust en comfort uitstraalt.

Verf, behang, vloer, gordijnen, verlichting, deuren

 • De groene verf is in de kleur Ball Green (nr. 75) van Farrow and Ball.
 • De terrakleur in de zithoek is ook van Farrow and Ball en heet Red Earth (nr. 64).
 • De witte kleur is RAL 9010
 • Het behang is Tulle Ginger 73090 van het merk Arte.
 • De vloer kochten we bij Carpetright. Het is een pvc-vloer van het merk Gerflor, type Virtuo 55+ in de kleur Linley
 • De plisségordijnen zijn van Kwantum. Fenstr Plissé Lise Naturel Lichtdoorlatend.
 • De gordijnen voor de openslaande deuren in de uitbouw zijn ook van Kwantum. Inbetween Ellis Taupe
 • De zwarte spots in keuken en woonkamer zijn van Ikea.
 • De inbouwspots in de uitbouw zijn van Wever en Ducré.
 • De lampen boven de eettafel zijn van Kwantum.
 • De deuren zijn van Hornbach

Leeshoek

In de leeshoek staat het stoeltje dat voorheen in de woonkamer stond. Dit wilde ik eigenlijk wegdoen, tot ik ontdekte dat je er hoezen op maat voor kan laten maken. De hoes komt van Bemz.com. Het stoeltje is van mijn ouders geweest en daardoor vond ik het extra leuk om het te houden. Het bijzettafeltje is van Wehkamp, de zwarte lamp van Ikea en het kleed is van Takashi via Goossens Wonen.

Deze foto heb ik zelf gemaakt.

Werkplek in de woonkamer

Tegenover de leeshoek staat de werkplek van Etienne. Het bureau, het leeslampje en de stoel komen van Ikea. Het gouden lampje aan de muur bestelde ik online bij Jotex, in de zithoek hangt er ook zo eentje. Etienne heeft de kabelgoot weggewerkt met hetzelfde behang als op de muur, zodat het niet zo opvalt. We hebben een lage Billy met deurtjes naast het bureau gezet als roomdivider. Deze kast komt ook terug in een ander formaat in de keuken. We willen er alleen nog leuke gouden deurknopjes op plaatsen. 🙂

De eethoek

In het hart van de woonkamer staat de eethoek. We kozen voor een tafel van 220 x 100 met 6 stoelen. Deze kochten we bij Goossens. Het kleed onder de eettafel heet Morum in 2 bij 3 meeter en komt van Ikea. Het is een buitenkleed, wat handig is met een knoeiend kind en een hond die nog weleens met modderpootjes naar binnen komt rennen. We hebben inmiddels de donkergrijze variant ook in de tuin liggen. Het dienblad op tafel is van Leenbakker.nl. Achter de eethoek hebben we een schilderijenwand gemaakt. Hierop staan foto’s, schilderijen en andere items die ons verhaal vertellen. Een mooie, levende en dierbare plek!

Het bureautje achter de eettafel stond ook al in de oude setting. Dit kreeg ik van mijn moeder, de typemachine is nog van mijn opa geweest.

De keuken

De keuken is eigenlijk een verhaal apart. Die zou namelijk niet meegenomen worden in de verbouwing. We lieten onze keuken in 2016 verbouwen, dus hij is nog relatief nieuw. Tot ik tijdens de verbouwing ineens kleurverschil op de kastjes ontdekte. Dat was door de lichtinval eerder niet opgevallen. Nu bleek de helft verkleurd te zijn. Ik heb Ikea gebeld en uit coulance kregen we toen een tegoedbon voor nieuwe frontjes. Et voilà: een gloednieuwe keuken! De grote bruinzwarte kast in de keuken is een Billy met Oxberg deuren en komt eveneens van Ikea.

De uitbouw

De uitbouw is wel echt de pièce de résistance van het ‘nieuwe’ huis. We hebben er 18 vierkante meter bij gekregen en dat geeft het huis een heel andere sfeer. We hebben ervoor gekozen om de TV-hoek in de uitbouw te maken. Hierdoor is een hele knusse plek ontstaan, waar we heerlijk zitten.

Gijs zijn favoriete plekje, neem het hem eens kwalijk! 🙂

TV-hoek

Het pronkstuk in de TV-hoek is de bank. Deze bestelden we bij Loods 5. (Naam: Mino hoekbank ribfluweel in kleur Ribcord hunter 156) Het fijne van deze bank is dat je de hoek aan beide kanten kan plaatsen. Zo kun je hem altijd ergens in huis kwijt en ben je niet afhankelijk van een hoek links of rechts. En hij zit heerlijk! Het TV-meubel is de Besta van Ikea. Het vloerkleed komt van Volero. De verschillende accessoires komen van Kwantum en Leenbakker. Leuk detail: het zwarte beeld in de vensterbank heeft de naam Laurens, net als onze zoon.

Boven de TV hangen 2 bordjes uit het antieke servies van Etiennes oma, gecombineerd met een tegeltje van Memento.

verbouwing
Deze foto heb ik zelf gemaakt

Dressoir

Achter de bank staat een houten bankje van Leenbakker. Het dressoir is een Ivar hack: de blankhouten kasten van Ikea hebben we groen geverfd (Kleur: Tijm van Gamma). De pootjes eronder zijn van Praxis. We maakten de kast af met knopjes in de vorm van een teckel, die kocht ik bij Dit is Erik.

verbouwing

Op het dressoir staat een grote vaas met kunstbloemen. De vaas is van Kwantum, de bloemen bestelde ik hier. In het midden staat de platenspeler die ik Etienne voor zijn 39e verjaardag gaf en die nu echt perfect in het interieur past. Het lampje rechts is van Kwantum. En dan de eyecatcher: ons hert! Ik word iedere dag weer blij als ik dit hoekje zie en het schilderij maakt me echt blij. Het is van hout en we kochten het bij Leenbakker.nl.

De gang, trap en WC

We hebben naast de complete woonkamer ook de gang en WC aangepakt. Deze zijn alleen nog niet helemaal klaar, dus daar wijd ik tegen die tijd een aparte blog aan, beloofd!

Aan deze verbouwing werkten mee:

In dit artikel zijn affiliate-links verwerkt. Als je via deze links iets bestelt, ontvang ik een klein percentage commissie. Jij betaalt hier niets extra’s voor.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

 1. Prachtig.
  Het resultaat is geweldig.
  Heel veel geluk in jullie (T)huis.
  👍👍👍😘

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.