Ontspannen en relaxen is in deze drukke tijd belangrijk om je goed te blijven voelen. Toch is dat niet voor iedereen zo makkelijk, want: druk, druk, druk. Regelmatig ontspannen helpt om stress te verminderen, je geest te kalmeren en je lichaam te laten rusten. Ben je op zoek naar manieren om te ontspannen en te relaxen, dan heb ik 7 fijne tips voor je!

Ontspannen en relaxen

Soms heb ik het gevoel dat ik continu ‘aan’ sta. Werk, gezin, sociaal leven…het vormt een groot deel van het dagelijks leven. Er zijn dagen waarop ik me makkelijk kan terugtrekken, maar ook dagen waarop dat lastiger is. Dan is het fijn om wat kant-en-klare tips te hebben die je op ieder moment van de dag kan toepassen.

Tip 1: Mediteren

Meditatie is een geweldige manier om je geest te kalmeren en stress te verminderen. Ga op een rustige plek zitten, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten los te laten en je geest leeg te maken. Er zijn verschillende apps en online bronnen beschikbaar die je kunnen begeleiden bij meditatie, zoals Meditation Moments.

Tip 2: Wandelen in de natuur

In het bos kom ik altijd tot rust. Zelfs als het regent of vriest. Ga dus lekker wandelen in een bos, langs het strand of in een park en geniet van de rust en schoonheid om je heen. Adem diep in en uit en blijf in het moment. Voor optimale ontspanning doe je geen muziek in je oren, maar geniet je van alle geluiden om je heen.

Tip 3: Yoga

Yoga is een andere geweldige manier om te ontspannen en te relaxen. Volg een yogales in de sportschool of gebruik online video’s om yogahoudingen en ademhalingstechnieken te leren. Yoga helpt bij het strekken van het lichaam, het bevorderen van de bloedcirculatie en het verlichten van spanning.

Tip 4: Warm bad

Zelf vind ik het heerlijk om lekker in bad te gaan. Er staat een hele collectie lekker badschuim, -olie en zout op het randje. Zo kan ik altijd een lekkere geur kiezen die bij mijn mood past. Op mijn badplank zet ik een lekkere kop thee en de tablet met een fijne film of serie, dan kom ik meteen tot rust.

Tip 5: Lezen

Lezen is voor mij echt de ultieme ontspanning. Ik lees zowel op mijn e-reader als in papieren boeken. Bij voorkeur duik ik in een fijne roman of een spannende thriller en soms lees ik boeken om mijn vakkennis te vergroten. Ook lees ik elke avond voor het slapen, waarbij ik regelmatig wakker word met mijn neus op het scherm van mijn e-reader. 😂

Tip 6: Liggen op een spijkermat

Sinds een tijdje gebruik ik een spijkermat. Eerst leek het me maar pijnlijk, tot ik iemand er steeds weer enthousiast over hoorde praten. Ik bestelde de Sanbo acupressuur mat en was direct verkocht! Als ik veel spanning in mijn lichaam heb, is de spijkermat dé oplossing om tot rust te komen. In 20 minuutjes bereik je een diepe ontspanning, waarna je er weer tegenaan kunt!

Tip 7: Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen zijn echt goud om te ontspannen en je stressniveau te verlagen. Probeer diep in te ademen, tot je buik uitzet, door je neus en langzaam uit te ademen door je mond. Herhaal dit enkele minuten terwijl je je concentreert op je buik die op en neer gaat. Blijf diep ademen en voel hoe je langzaam ontspant

TIps voor ontspannen en relaxen

Hopelijk kun je dankzij mijn tips lekker ontspannen en relaxen! Soms is een kwartiertje al genoeg om even tot rust te komen, zodat je er weer tegenaan kunt. Hoe minder prikkels, hoe dieper je ontspanning, probeer het maar eens! Heb je zelf nog goede tips? Deel ze dan gerust!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.