In november 2021 begonnen we met verbouwen. “Over een jaar zijn we allang klaar, zei ik – toen nog – lachend. Inmiddels is het bijna april 2023 en regelmatig krijg ik vragen: Hoe zit het eigenlijk met die hele verbouwing? Komt er ooit een eind aan en ga ik ooit nog de resultaten laten zien hier? Tijd voor een update!

Verbouwen voor dummies

Laat ik één ding zeggen: als ik vooraf had geweten wat verbouwen in deze omvang inhield, was ik er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Mensenlief, wat een ellende. Ja, je krijgt er zo veel voor terug. Ja, het is de moeite waard, maar de reis ernaartoe voelt als een tocht van Zuid-Afrika naar de Noordpool op een kameel in een korte broek. Hobbelig, onstuimig en laaaaaaaang! Gelukkig kan ik nu wel zeggen: we zijn er bijna!

Badkamerverbouwing opent nieuwe deuren

Het resultaat van onze badkamer kan je hier bewonderen. We zijn nog elke dag zo blij met het resultaat! Tijdens die verbouwing besloten we om de deur en het kozijn te vervangen en dat leidde tot een compleet nieuw project in het hele huis. Want ja, 1 deur aanpassen ziet er niet uit, dus alle binnendeuren moesten eraan geloven. Etienne is niet vies van een klus en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en zo verving hij de afgelopen maanden eigenhandig 6 deuren en deurkozijnen. Ik vind het zo knap!

De grote verbouwing beneden

Het allergrootste project was de verbouwing van de benedenverdieping. We kregen een uitbouw, vloerverwarming, de hele boel werd gestukt en geschilderd en uiteindelijk opnieuw ingericht. Vooraf dacht ik dat we voor de herfstvakantie wel klaar zouden zijn. Heerlijk, die naïviteit. Wat ik vooral intens vond was de hoeveelheid mensen, informatie, planning en geregel die erbij komt kijken. Noem me daarin ook naïef, maar ik had er gewoon geen idee van. Leerzaam was het wel, zoals ik al eerder schreef in de lessen die ik leerde van de verbouwing. Goed, ik dwaal af. De benedenverdieping dus. Nou, die is voor, wat zullen we eens zeggen, 85% klaar. Hij is ingericht, we leven er en alles werkt. Er moeten links en rechts nog wat kastdeuren bijgewerkt worden, schakelaars worden vastgezet en plinten vastgeplakt. Als je vandaag zou binnenkomen, zou het je niet eens opvallen waarschijnlijk. Je kunt je wel voorstellen dat dat voor mij een tikkeltje anders is. Maar, uiteindelijk komt het allemaal goed!

De grote tuinverbouwing

Nadat het grote bouwwerk was gedaan bleef er in onze tuin een treurige herinnering achter. Het gras was kapot, we hadden geen terras meer en ineens stonden de 2 platanen toch wel heel dicht op het huis. Dus besloten we: de tuin gaat op de schop. In 3 weken tijd fikste onze vaste tuinman dat en nu ligt er een mooie basis, waar we onze tuin verder op kunnen bouwen. Ik ben er zó blij mee! Als het straks niet meer zo grijs is buiten, maak ik zeker nog een update met foto’s!

Afronding van de interieurstyling

Volgende week komt de interieurstyliste nog met een fotograaf om foto’s te maken. Dat zou al eerder gebeuren, maar door de lange lijst aan klussen en de tuin die compleet openlag, was de timing niet handig, dus heb ik het verplaatst. En dan… kan ik eindelijk een mooie blogpost samenstellen, waarin ik je laat zien wat het eindresultaat is van de verbouwing. Inclusief alle links naar de nieuwe items in ons interieur, de kleuren van de verf en ga zo maar door. Geef me dus nog héél even en dan beloof ik je dat je heerlijk kan komen binnenkijken in ons ‘nieuwe huis’.

Mensen vragen weleens: zou je het nog eens doen? Dan is mijn antwoord volmondig: NEE. 😂 Het was intens, zeker als je gevoelig bent zoals ik. Mijn hoofd draait nog steeds overuren van alle to-do’s die er zijn en ik snak naar het moment dat we klaar zijn. Al weet ik ook dat zich dan weer een nieuw project aandient en zo blijven we bezig. Had ik al verteld dat er in mei nog een paar kozijnen worden vervangen? 🙊

Heb je vragen over de verbouwing? Dingen waar je nog meer over wilt lezen? Laat het me gerust weten!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Pffff, I feel for you!
    Ik vind het al ellendig/stressig als de schilder komt en we zelf weinig hoeven te doen. Moet er wel bij zeggen dat ik een man heb die verre van handig is (understatement!).
    Bij onze dochter is afgelopen jaar flink verbouwd en ik heb gezien hoeveel werk/rommel het is en wat er allemaal mis kan gaan…………..maar………………..het eindresultaat is dan ook geweldig.

    Sterkte met de laatste loodjes!

  2. Ik ben zó benieuwd naar die blog met foto’s! En ik heb diep respect voor hoe je het allemaal hebt volgehouden. Vooral het feit dat er altijd mensen in je huis lopen, lijkt me heel intens.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.