Als je in Nederland op vakantie wilt, zijn er heel veel mooie plekken om uit te kiezen. Wil je het gevoel ervaren alsof je in het buitenland zit, maar niet uren in de auto zitten? Zeker met kinderen is een kortere afstand fijn. Daarom deel ik hier een aantal leuke tips voor een weekend Zuid-Limburg met kinderen!

Weekend Zuid-Limburg met kinderen

Een romantisch weekend weg met zijn tweetjes is anders dan een weekend weg met kinderen. In plaats van uitslapen in een knusse hotelkamer, luieren en luxe uit eten, kies je eerder voor een comfortabel huisje, leuke activiteiten en kindvriendelijke restaurants. Gelukkig heb je ook daarvoor in Zuid-Limburg meer dan genoeg keuze!

Kindvriendelijke vakantieparken in Zuid-Limburg

Wakker worden tussen de glooiende heuvels, dat klinkt goed, toch? Hier in ons mooie Zuid-Limburg vind je veel vakantieparken die perfect zijn voor het hele gezin! Waar je naartoe gaat is afhankelijk van je budget en je wensen, zoals de ligging en faciliteiten. Op Parkvakanties vind je alle informatie over vakantieparken in Limburg op één plek. Superhandig, want zo vind je altijd een park dat aan je wensen voldoet en hoef je niet allerlei verschillende websites af te struinen. Lees bijvoorbeeld alles over het mooie vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg. Vanuit daar ben je zo in Maastricht, Heerlen en in het gezellige Valkenburg. 

Activiteiten met kinderen in Zuid-Limburg

Oké, je weet waar je een fijn vakantiepark vindt. Nu is het tijd om te ontdekken welke activiteiten je allemaal kan doen. Geloof me: dat zijn er nogal wat! Ook hierin speelt je budget en rol, net als je persoonlijke wensen. Ik heb bijvoorbeeld een lijst gemaakt met low-budget en gratis uitjes in Limburg, vol speeltuinen, attractieparken en andere toffe plekken. Lekker wandelen met kinderen is ook altijd een goed idee. De heuvels en de slingerpaadjes maken algauw een avontuur van de wandeling! Hier vind je heel veel wandelroutes! 

Is het minder mooi weer? Dan zijn er op verschillende plekken toffe indoor locaties. In Kerkrade vind je bijvoorbeeld glow golf, een jump-park, bowlingbaan en een bioscoop vlak bij elkaar. Of duik de grotten van Valkenburg of de Sint Pietersberg in.

Uit eten met kinderen in Zuid-Limburg

Lekker eten, dat kun je hier in het zuiden wel. Van chique restaurant tot eetcafé, van pannenkoekenhuis tot snackbar: er is altijd iets te vinden wat bij je past. Veel restaurants hebben een kindermenu of zelfs een aparte kinderkaart. Het is helemaal handig als er ook een speeltuin of speelhoek is, zodat de kids zich tussen het eten door kunnen vermaken en even kunnen uitrazen. Hier vind je een aantal restaurants met speeltuin!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.