Raamdecoratie is niet alleen een belangrijk onderdeel van het interieur; het kan ook een grote rol spelen in het besparen op stookkosten. Met de juiste raamdecoratie kun je namelijk de warmte in huis beter vasthouden en zo voorkomen dat deze via de ramen naar buiten verdwijnt. Hoe je kunt besparen op stookkosten met de juiste raamdecoratie lees je in deze blog.

Bespaar op stookkosten met goede raamdecoratie

Het is zonde om warmte verloren te laten gaan en om onnodig kou binnen te halen. Daarom kun je met goede gordijnen het verschil maken. Zeker in de koude wintermaanden merk j behoorlijk verschil als je goede raamdecoratie hebt.

Rolgordijnen: de ideale oplossing

Rolgordijnen kopen is een perfecte oplossing als het gaat om het isoleren van de ramen. Je hebt veel keuze in de materialen voor rolgordijnen, zoals isolerende stoffen die ervoor zorgen dat de warmte binnen blijft. Hierdoor hoef je minder te stoken en kun je flink besparen op stookkosten. Daarnaast hebben rolgordijnen ook nog eens een isolerende werking tegen geluid en zonlicht, waardoor ze niet alleen bijdragen aan een lagere energierekening, maar ook aan meer comfort in huis.

Gordijnen: een klassieke oplossing

Sfeervolle gordijnen zijn de klassieke oplossing als het gaat om raamdecoratie en isolatie. Ook gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen die bijdragen aan het isoleren van de ramen. Vooral dikke stoffen zoals velours en fluweel kunnen je ramen goed isoleren. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en kun je flink besparen op stookkosten. Daarnaast bieden gordijnen ook nog eens extra privacy en geluidsisolatie. Wij hebben na de verbouwing in de nieuwe uitbouw gekozen voor inbetweens, die voldoende licht doorlaten, maar toch een deel van de kou van de openslaande deuren buitenhouden. Een ideale combinatie!

Combinatie van rolgordijnen en gordijnen

Wil je het maximale uit de isolerende werking van raamdecoratie halen? Dan kun je kiezen voor een combinatie van rolgordijnen en gordijnen. Door beide te gebruiken creëer je een extra isolatielaag, waardoor er nog minder warmte via de ramen naar buiten verdwijnt. Daarnaast ziet deze combinatie er ook nog eens erg mooi uit en kun je eindeloos variëren in kleuren en materialen. Ben jij iemand die slecht slaapt als er ook maar een klein spleetje licht naar binnen schijnt? Dan ga je de combi van rolgordijnen en normale gordijnen super vinden. Je hebt dan een dubbele laag raamdecoratie, waardoor je amper nog last van het licht zal hebben. Zeker als je beide gordijnen in een verduisterende stof koopt. Niet alleen je portemonnee zal blij zijn vanwege de lagere energierekening, jij wordt ook vrolijker wakker door een betere nachtrust!

De moeite waard: bespaar op stookkosten

Met de juiste raamdecoratie kun je dus flink besparen op stookkosten. Vooral rolgordijnen en gordijnen hebben een isolerende werking, waardoor er minder warmte via de ramen naar buiten verdwijnt. Door beide te combineren, creëer je een extra isolatielaag en zorg je voor nog meer besparing. Naast de isolerende werking biedt raamdecoratie ook extra privacy, geluidsisolatie en comfort in huis. Houd er wel rekening mee dat je de gordijnen niet voor je radiator hangt, want dan kan de warmte de rest van de ruimte niet bereiken.

Wat voor raamdecoratie hangt er voor jouw ramen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.