Lekker knus borrelen: ik word er blij van! Een goed glas wijn of bubbels, goedgevulde borrelplank erbij: genieten! Regelmatig krijg ik de vraag voor tips, dus daarom deel ik nu leuke plekken voor wijntjes drinken in Maastricht!

Waar drink je wijntjes in Maastricht?

Ik woon al sinds 1999 in de mooiste stad van Nederland en ben niet van plan om ooit weg te gaan. Dat komt vooral door de fijne omgeving en de relaxte cultuur en zeker ook door de vele restaurants en cafés. In die jaren heb ik al de nodige kroegen van binnen gezien. Stappen is er tegenwoordig niet echt meer bij, maar lekker borrelen en wijntjes drinken vind ik nog altijd heel gezellig! Ik heb een aantal van mijn favoriete plekken voor wijntjes drinken in Maastricht voor je op een rij gezet!

Taverna La Vaca

De Koestraat, een zijstraat van het Onze Lieve Vrouweplein, is een knus straatje vol leuke restaurants en barretjes. Hier kom ik regelmatig om een wijntje te drinken of lekker wat te eten. Taverna La Vaca is altijd goed. Je drinkt hier lekkere wijnen, mijn favorieten: de Verdejo en de Cigarra. Vergeet ook niet om er wat lekkere hapjes bij te bestellen.

Taverna La Vaca
Koestraat 3
Website

In den Ouden Vogelstruys

Het oudste café van Maastricht gaat qua interieur niet mee met de trends, het is een knusse, bruine kroeg. Qua eten en drinken zijn ze zeker niet ouderwets. Je geniet hier van goede, lekkere wijntjes én eten uit de Maastrichts-Franse keuken. In de zomer zit je op het terras prinsheerlijk met uitzicht op het Vrijthof, in de winter gluur je door de ramen naar de voorbijlopende mensen.

In den Ouden Vogelstruys
Vrijthof 15
Website

Weekendje Maastricht plannen?

Plan je weekend Maastricht en ontdek al het moois wat onze stad te bieden heeft met deze fijne gids!

Café Sjiek

Bij Sjiek drink je heerlijk een wijntje, terwijl je geniet van de reuring om je heen. Hier kun je niet reserveren, dus soms sta je gezellig aan de bar voor er een tafeltje vrij komt. Ook hier mag je eigenlijk niet weg zonder iets lekkers te eten!

Café Sjiek
Sint Pieterstraat 13
Website

Via Mucca

Weer terug naar de Koestraat, waar je deze wijnbar vindt. Een knusse zaak, waar je geniet van wijnen uit alle windstreken. In de zomer zit je heerlijk op het kleine terrasje, terwijl je naar de flanerende mensen kijkt.

Via Mucca
Koestraat 17A
Website

De Kaasbar

Wijn én kaas: een gouden combi! In de Kaasbar is het altijd ontzettend gezellig! De warme sfeer laat je de wereld om je heen vergeten, terwijl je geniet van een goed glas wijn én natuurlijk een heerlijk kaasplankje!

De Kaasbar
Koestraat 14-16
Website

Cinq

Aan de overkant van de Maas, in Wyck, ligt Cinq. Strijk neer op het zonnige terras met uitzicht op het water of binnen in het interieur dat je in Parijse sferen brengt en geniet van mooie wijnen en lekkere gerechten!

Cinq
Cörversplein 5
Website

Chalet Bergrust

Zoek het hogerop en geniet van een waanzinnig uitzicht over Maastricht én omstreken op het terras van Chalet Bergrust. In de winter zit je binnen heerlijk knus. Op de menukaart vind je verschillende wijnen, lekkere borrelhapjes en streekgerechten.

Chalet Bergrust
Luikerweg 71
Website

‘t Wycker Cabinet

Terwijl je van het station richting de Maas wandelt, vind je halverwege, aan je linkerhand, ‘t Wycker Cabinet. Een sfeervolle zaak waar je heerlijk kunt ontbijten, lunche en dineren. En voor een borrel zit je hier ook helemaal goed! In de zomer is het terras een fijne plek om flanerende mensen te bekijken!

‘t Wycker Cabinet
Wycker Brugstraat 29 B
Website

Petit café Moriaan

Het kleinste café van Maastricht is een heerlijke plek voor een wijntje. In de winter in het knusse café of de serre, in de zomer zit je heel fijn op het terras aan de achterkant. Midden in de stad geniet je van de stilte op een klein pleintje. Dat is echt genieten!

Petit café Moriaan
Stokstraat 12
Website

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Mag ik je ook uitnodigen voor een Italiaans wijntje bij Toscanella Tutto Vino in de rechtstraat in Wyck. Heerlijke eerlijke Italiaanse sfeer. Hier was vroeger speciaal bieren café “take one”. Nu perfect omgetoverd naar een heerlijke wijnbar. Eventueel voorafgaand aan Italiaans gerecht 1 deur verder bij Toscanella Apuana.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.