Ben jij net als ik dol op borrelen? Het liefst met een hele tafel vol lekkere hapjes? En wil je vooral lekker snel en makkelijk een borrelhap op tafel zetten? Dan zijn deze bladerdeeghapjes uit de Airfryer misschien wel iets voor jou!

Hoe maak je bladerdeeghapjes in de airfryer?

Bladerdeeg is een veelzijdig ingrediënt, dat altijd wel van pas komt. Ik heb standaard een pakje bladerdeeg in de diepvries liggen. Je maakt er gemakkelijk een hartige taart mee of dus allemaal heerlijke borrelhapjes! Kies een smakelijke vulling uit en voor je het weet tover jij een heerlijk hapje op tafel!

Voor deze recepten ben ik uitgegaan van 8 hapjes. Meer maken kan makkelijk, dan vermenigvuldig je de aantallen. Waarom 8? Omdat er bij mij per keer zoveel in het mandje passen. Je kan dus zelf kijken hoeveel hapjes er in het mandje van jouw airfryer passen. Hieronder vind je verschillende recepten voor lekkere bladerdeeghapjes uit de airfryer.

Tip: Deze bakpapiervellen passen precies in de airfryer!

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en spinazie uit de airfryer

Ingrediënten

 • 2 plakjes bladerdeeg
 • 3 á 4 deelblokjes diepvriesspinazie (eventueel à la crème)
 • 3 á 4 schijfjes geitenkaas (met honing voor een zoete ‘touch’
 • Een beetje melk

Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien en snijd de plakjes in vier gelijke stukken.
Ontdooi de spinazie in de magnetron of in een pannetje en laat deze daarna goed uitlekken in een zeef. Doe je dat niet dan blijven je bladerdeeghapjes nat. Doe de spinazie in een kommetje en brokkel de geitenkaas erdoorheen. Vervolgens doe je een theelepel van dit mengsel op elk vierkantje. Vouw de vierkantjes dicht als een driehoekje en druk de randjes goed aan. Strijk er tot slot een beetje melk over. Plaats de driehoekjes in het mandje van de Airfryer en bak ze in 5 á 6 minuten goudbruin.

Bladerdeeghapjes met cocktailworstjes uit de airfryer

Ingrediënten

 • 2 plakjes bladerdeeg
 • 8 kleine cocktailworstjes
 • Een beetje melk

Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien en snijd de plakjes in vier gelijke stukken. Leg op elk vierkantje een cocktailworstje, in de hoek  en rol het vervolgens schuin in het deeg. Duw de onderkant dicht, zodat het worstje aan één kant uit het deeg piept. Strijk er een beetje melk over en bak de worstenbroodjes in 5 à 6 minuten goudbruin.

Bladerdeeghapjes met ham en kaas uit de airfryer

Ingrediënten

 • 2 plakjes bladerdeeg
 • een paar eetlepels geraspte kaas of een paar fijngesneden plakjes kaas
 • 2 plakjes (schouder)ham
 • Italiaanse kruiden
 • Een beetje melk

Meer recepten voor de airfryer vind je hier!

Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien en snijd de plakjes in vier gelijke stukken. Snijd de ham en kaas in fijne stukjes. Leg in het midden van elk vierkantje een beetje ham en kaas en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Vouw vervolgens een driehoekje van het deeg. Zorg dat je de zijkanten goed dichtdrukt. Strijk er tot slot een beetje melk over en bak de driehoekjes in 5 à 6 minuten gaar op 200 graden.

Variaties voor vulling van bladerdeeghapjes uit de Airfryer

Met bladerdeeg kun je eindeloos variëren. Naast de vullingen die ik hierboven benoem, is er natuurlijk nog veel meer mogelijk! Ik geef je nog een aantal suggesties voor vulling van bladerdeeghapjes uit de airfryer:

 • Gerookte zalm, spinazie en een beetje roomkaas
 • Appel en kaneel
 • Gekruid gehakt (vooraf even bakken) met fijngesneden paprika
 • Gerookte kip met appel of ananas

>> Hier vind je allemaal handige bakvormen voor de airfryer <<

Heb je nog geen airfryer? Je bestelt hem makkelijk en snel bij Bol.com!

Maak jij weleens bladerdeeghapjes uit de airfryer? Deel het in de comments, ik kan altijd wel inspiratie gebruiken!

Deel deze recepten met anderen en bewaar deze afbeelding op Pinterest!

Bladerdeeg hapjes uit de airfryer bladerdeeghapjes recept aerofryer heteluchtfriteuse bregblogt.nl
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

 1. Oh wat een lekkere hapjes! Ik hou heel erg van appel en kaneel inderdaad. En rozijntjes erbij, mmm…. 🙂

   • Hi Franca,

    Bladerdeeghapjes zijn het lekkerste als je ze direct na bereiden serveert, dan zijn ze warm en knapperig. Ik denk dat je de voorbereidingen wel al de dag van tevoren kunt doen, maar let op dat je vulling niet te vochtig is, zodat het deeg ook niet onnodig vochtig is. Ik maak ze in ieder geval zelf altijd als ik ze direct daarna ook kan serveren/eten. Veel bakplezier!

 2. Pingback: Handige bakvormen voor de Airfryer - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.