Passief inkomen genereren: je leest er steeds meer over. Eerst waren daar de succesverhalen van snelle, jonge ondernemers die met ogenschijnlijk weinig moeite heel veel geld verdienden, terwijl ze op een tropisch strand aan een cocktail lurkten. Later kwamen er meer mogelijkheden en intitatieven, die op een meer realistischere manier laten zien hoe je een passief inkomen opbouwt. Ik zit sinds een tijdje in het Become Financially Free Membership van Rowena Rousseau en deel vanuit die ervaring graag wat praktische tips met je!

Passief inkomen: wat is het?

De naam zegt het al: je verdient passief geld. Nu is het niet zo simpel dat je op een stoel zit en de euro’s je om de oren vliegen. Er is ook geen magische formule voor. Je zult ervoor moeten werken. Maar dat werken, dat kun je wel slim doen. En door bijvoorbeeld één keer een template of een e-book te maken en dat online te verkopen, heb je er dus niet steeds opnieuw werk aan. En zo verdien je passief je geld.

Voorbeelden van passief inkomen

Oké, je weet nu wat passief inkomen is, maar wellicht vraag je je nog af: waarmee kan ik dan passief geld verdienen? Dat kan op talloze manieren! In het Membership van Rowena Rousseau vind je echt megaveel inspiratie, voorbeelden en vooral heel veel praktische tips. Het is handig ingedeeld in modules en de verschillende fases waarin je je als ondernemer bevindt. Die fases zijn gebaseerd op je maandelijkse omzet, zodat je stapsgewijs kan groeien en daarvoor de juiste acties kan inzetten. Voorbeelden van manieren om passief inkomen te genereren zijn bijvoorbeeld:

  • Affiliatelinks op je website plaatsen. (Zoals deze van Bol.com. Bestel je iets via die link – het maakt niet uit wat, een tandenborstel, schoenen of voor mijn part een teddybeer – dan krijg ik een klein percentage van de omzet. Dat is nu meestal een paar euro per week.
  • Online producten verkopen, via je eigen webshop of bijvoorbeeld Etsy. Check hier trouwens mijn gloednieuwe Etsy Shop! (ook een affiliatelink)
  • Een affiliate website bouwen. Ook hiervoor legt Rowena je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt. Van compleet ontwerp van de website tot de verschillende affiliateprogramma’s die je eraan kan koppelen.

Lees ook: Manieren om online geld te verdienen

Kan je zomaar passief inkomen genereren?

Zoals ik al zei: er is geen magische formule of quick fix. Het beste vertrekpunt voor passief inkomen, is als je al een bestaand bedrijf hebt. Als je al een mooie omzet draait of je werkt in loondienst en hebt een stabiel inkomen en daarbovenop wilt uitbreiden met passief inkomen. Dan staar je je niet alleen blind op dat passieve stuk, maar focus je op meerdere kansen en mogelijkheden. Ga je vanuit paniek nu allerlei dingen doen, omdat je heel erg in tekorten denkt, dan kan je teleurgesteld raken als het je niet snel genoeg gaat. Enjoy the ride dus!

Mijn ervaring met het Become Financially Free Membership van Rowena Rousseau

Ik ben eind 2022 ingestapt, omdat ik het idee had dat er meer uit mijn bedrijf te halen. De insteek: slimmer werken, mijn kennis en inspiratie delen en vooral ook genoeg tijd overhouden om te lummelen, te schrijven voor de lol en andere leuke dingen te doen. Daarom koos ik voor het Premium Membership voor €34,95 per maand. Bij het afrekenen werd ik nog verrast met een korting, omdat ik in één keer voor een jaar afsloot, dus dat was mooi meegenomen. De investering was daardoor 335 euro voor een heel jaar.

Wat ik fijn vind aan het Become Financially Free Membership:

  • Modules ingedeeld in fases, zo zie je meteen wat je nodig hebt om een bepaald doel te behalen, afhankelijk van waar je staat in je bedrijf of je plannen
  • Duidelijke uitleg in video’, guides en e-books
  • Héél veel inspiratie voor templates maken, online (kennis)producten delen en hoe je dat stap voor stap aanpakt.
  • Een community met ondernemende vrouwen (en steeds meer mannen) die ervoor willen gaan.

Review Become Financially Free Membership

Zijn er ook minpunten? Nee, ik heb ze nog niet ontdekt. Het enige minpunt vanuit mezelf is dat ik er echt tijd voor moet maken. Want anders komt er natuurlijk geen euro over de toonbank. Dus ik plan nu wekelijks minimaal 3 uur in, om nieuwe online producten te bedenken en te maken, om affiliateprogramma’s te activeren en links te verwerken in (goed gelezen) blogs. En zo bouw ik geleidelijk aan een geheel nieuwe bron van inkomsten op. Naast mijn goedlopende tekstbureau en natuurlijk Breg Blogt, spreid ik zo de manieren om inkomen te genereren.

Ook passief inkomen verdienen?

Ben je na het lezen van deze review over het Membership van Rowena Rousseau enthousiast geworden? Je wordt al lid voor slechts €14,95 per maand. Dat is het bedrag dat meestal in rook opgaat tijdens een rondje winkelcentrum of als je geen zin hebt om lunch mee naar je werk te nemen en dus iets haalt. Met die investering leer je dus in no time hoe je passief inkomen genereert, welke tools er allemaal voor zijn en ga je vooral concreet aan de slag.

Als je je aanmeldt via mijn link, krijg ik daarover commissie van Rowena. Jij geeft jezelf het Become Financially Free Membership cadeau, ik kan mijn grootste blunder van 2021 terugverdienen. Lees vooral even verder om te ontdekken wat het was…🙄😌

🤩 MELD JE HIER AAN! 🤩

Wil je eerst alleen meer leren over Affiliate Marketing? Scoor dan The Ultimate Affiliate Marketing Guide hier.

TIP: HET MAXIMAL FREEDOM EVENT OP 4 EN 5 NOVEMBER 2023. LEES HIER MEER!

Voor alle affiliatelinks in dit artikel geldt: Het kost jou niets extra als je via die links bestelt. Handig om te weten, toch?

Mijn eerste doel voor passief inkomen

Even nog over die blunder: Eind 2021 schreef ik me heel impulsief in voor een opleiding, die al gauw helemaal niet bij me bleek te passen. Dat geintje heeft me 2700 euro gekost en ik ben vastberaden om dat dit jaar terug te verdienen. De eerste 300 euro zijn binnen, nog slechts 2400 te gaan. 😂

Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit avontuur het komende jaar gaat verlopen. Ik heb geen haast, zodat ik ook goede producten creëer en echt waarde bied. Want laten we wel wezen: het is natuurlijk ontzettend leuk om geld te verdienen, maar plezier hebben in je werk en een ander ergens écht mee helpen is wat mij betreft nog veel leuker. Ik zal regelmatig iets delen over mijn avontuur, ook de blunders natuurlijk!

Ben jij bekend met passief inkomen? Of heb ik je met deze blog weer nieuwe inspiratie gegeven?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.