Jeetje, het is vandaag alweer 8 jaar geleden dat ik wakker werd en dacht: ik ga een blog beginnen en noem het Breg Blogt. Wat is er veel gebeurd in die 8 jaar, zowel in bloggersland als in mijn eigen leven. Hoogste tijd om even stil te staan bij deze mijlpaal! Wat zijn mijn favoriete artikelen? Hoe zie ik de toekomst van mijn blog voor me?

Mijn eerste blog

Ik weet nog goed hoe spannend ik het vond om op die bewuste dag voor het eerst iets te publiceren. Die zenuwen bleken nergens voor nodig, want ik kreeg ontzettend veel leuke reacties op mijn eerste blog. Ik had totaal geen strategie, geen plan en al helemaal geen commerciële doelen. Dat kwam pas later en nu zit ik hier, ruim 1500 artikelen verder deze update te schrijven.

Mijn favoriete blogs

Tussen die 1500 blogs (1549 om precies te zijn) zitten prachtige verhalen, al zeg ik het zelf. Ik heb bijvoorbeeld openhartig geschreven over mijn borstverkleining, de ziekenhuisopname van Laurens en over het overlijden van mijn vader. Ook had ik regelmatig de lachers op mijn hand, bijvoorbeeld met het verhaal van mij en Etienne, oftewel de Roodharige Hunk. Of wat dacht je van de talloze columns over het ouderschap, zoals Lieve moeder in de supermarkt Het is bijna onmogelijk om écht een favoriet te kiezen, omdat er zo veel mooie artikelen zijn. In ieder stuk heb ik veel tijd, liefde en aandacht gestoken en ik hoop dat je dat als lezer ook echt hebt gevoeld en gelezen.

Het leukste aan 8 jaar bloggen

In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel fijne, lieve en mooie mensen ontmoet. Zonder mijn blog was dat nooit gebeurd. En als kers op de taart kon ik in 2018 de stap maken om van mijn blog mijn bedrijf te maken. Holy macaroni, dat is gewoon al bijna 5 jaar geleden. Nog iedere dag ben ik blij met de vrijheid die ik heb gecreëerd door voor mezelf te beginnen. Al moet ik eerlijk zeggen dat de conditionering van jarenlang in loondienst werken nog steeds een beetje doorsijpelt en ik op vrije dagen toch nog regelmatig afdwaal naar to-do’s in mijn hoofd. Maar dat is een proces, het gaat me steeds beter af!

Hoe het bloggen veranderde

Waar bloggen 10 jaar geleden vooral bestond om kennis, verhalen en inspiratie te delen, is het door de komst van SEO, social media en influencers steeds commerciëler geworden. Hoewel ik er zelf ook wat mee verdien, vind ik dat toch lastig. Het draait allemaal om cijfers, zichtbaarheid en vooral meer, meer, meer! En de echte connectie zoals die er in het begin was, wordt alleen maar minder. Bezoekersaantallen zakken en door de drukte bij mijn andere bedrijf, Bregje Boer, heb ik mijn blog wat laten verslonzen. Daar baal ik van. Want er zit zo veel werk en liefde in, dat verdient het niet. En dat verdienen mijn trouwe lezers ook niet.

En nu? Stoppen of doorgaan?

Een vraag die me de laatste tijd daarom nogal bezighoudt is: stoppen of doorgaan. De ene dag denk ik: ik trek de stekker eruit, de andere dag denk ik: ik wil nog zo veel delen en schrijven en doen! Wil ik mijn blog weer naar een hoger niveau tillen, dan is er behoorlijk wat werk aan de winkel. Zo moet ik alle 1549 artikelen nalopen en waar nodig updaten en optimaliseren. Technisch is er ook nog een en ander te doen. Enerzijds wil ik daar de tijd in investeren, anderzijds stel ik het zo lang mogelijk uit. Maar helemaal stoppen? Terwijl ik deze blog schrijf voel ik dat ik dat niet kan. Ik heb in de afgelopen 8 jaar zo veel fijne gesprekken gehad, mensen mogen helpen en inspireren en vooral met veel plezier heel veel woorden op het digitale papier gezet, dat het niet eerlijk voelt om alles in de prullenbak te gooien. Ik ben het aan jou als lezer en aan mezelf verschuldigd om er alles aan te doen om mijn blog weer tot leven te wekken. Met kijkjes in mijn persoonlijke leven, gedachtenspinsels, mooie verhalen en praktische tips en inspiratie.

Jij kan me helpen door te reageren, mijn blogs te delen als je denkt dat ze waardevol zijn voor anderen en door me input te geven voor nieuwe artikelen. Dan beloof ik plechtig dat ik mijn best ga doen om weer fijne artikelen te schrijven en te delen.

En nu ben ik nieuwsgierig: hoe lang lees je mijn blogs al en welke blog is je altijd bijgebleven?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. “Grrewooown doowrgaawn” zou “Bewwy Stieves” zeggen.
  Ik lees je blogs altijd met plezier. Ik volg je al vanaf het allereerste prille begin.
  Het meest heeft mij de blogs rondom te vader gedaan. Maar dat was ook heel persoonlijk en kwam dicht bij mij. Ook je kennismaking met Etienne heb ik met veel plezier gevolgd. Je schrijft over persoonlijke, alledaagse gebeurtenissen en verhalen en dat spreekt mij aan. Dankjewel daarvoor! Doe je de groetjes aan Etienne van mij?! Een knuffel voor jou 😘

 2. NIET stoppen. Je verhalen zijn zo mooi om te lezen, al vele tips gelezen waar ik wat aan had. Ben ooit bij deze site gekomen vanwege de aanschaf van een airfreyer, en heb daar veel aangehad.

 3. Je moet doen waar je zelf achterstaat, ik lees graag je blogs…maak je groene soep nog af en toe en ik miste je al toen je ff pauze had. Dus voor mij… doorgaan ☺️ enne gefeliciteerd met je 8 jaar. Ik volg je jaartje of 2/3 denk ik

 4. Wat een bekende struggle! Maar steeds als ik stopte, dan had ik binnen een half jaar toch weer een blog. Stoppen lukte mij dus ook niet. Ik wil juist zo min mogelijk commercieel zijn. Precies om de reden die je benoemd. Ik hoop dat ik hiermee het ‘ouderwetse’ bloggen een klein beetje terug kan krijgen. Alle kleine beetjes helpen, denk ik maar. Leuk dat je doorgaat, ik kijk uit naar je artikelen!

 5. Ik lees je blogs heel graag, de verhalen over de rode hunkmaken me altijd aan het lachen, ook je zoon en hond verhalen zijn leuk! Dus…ik zeg doorgaan!

 6. Ik zeg DOORGAAN, ik heb je nog maar net ontdekt door een pin op pintrest: “ondernemen op je eigen manier” Geweldig artikel wat ik met veel interesse heb gelezen omdat het zo herkenbaar is. Ik ben meteen daarna verder gaan kijken op deze site en kwam daardoor hier terecht. Je schrijft inspirerend en leuk, naar mijn idee precies zoals je bent 🙂 als ik dan alle reacties bekijk dan zou het zonde zijn als je nu de stekker eruit trekt. Niet doen is mijn menig. Lekker doorgaan met je verhalen delen en doen wat je leuk vindt. Je doet er zoveel mensen plezier mee, dat is wel duidelijk..Ook ik als nieuweling hier wil nog heel veel van je lezen en leren.

  • Wat een geweldig lieve en leuke reactie Coby! Fijn dat je mijn blog hebt gevonden!! Ik ga mijn best doen om nog meer mooie berichten te maken die jou en anderen zullen inspireren!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.