Wifi is vandaag de dag amper weg te denken. Menig persoon raakt in paniek als er even geen internetverbinding is. Veel slimme apparaten, zoals verlichting en zelfs de wasmachine werken via een app die bestuurt met wifi. Maar wat kan je doen als de wifi niet werk? Ik deel mijn persoonlijke tips!

Wat doe je als de wifi niet werkt?

Allereerst kun je kijken of er iets mis is met je modem. Een reset of even een paar tellen de stekker eruit trekken doet vaak wonderen. Soms heb je ook geen wifi, omdat er werkzaamheden zijn. Of, zoals bij ons de laatste maanden regelmatig voor kwam: omdat de stekker eruit moet vanwege kluswerk in huis. Wanneer je thuiswerkt is internet vaak onmisbaar en ook voor de jeugd is een internetverbinding tegenwoordig een primaire levensbehoefte.

Tip 1: Schakel je mobiele hotspot in

Op mijn zakelijke nummer heb ik onbeperkt data, zodat ik nooit afhankelijk hoef te zijn van een wifi-verbinding of een datalimiet. Op mijn privénummer heb ik een Sim Only abonnement afgesloten, met eveneens voldoende data om de maand mee door te komen. Het scheiden van mijn zakelijke en privé telefoonverkeer geeft veel rust. Hierdoor kan ik altijd op internet en loopt mijn werk gewoon door.

Zeker met een onbeperkt data-abonnement is een mobiele hotspot heel fijn, je hoeft je dan geen zorgen te maken over je verbruik en kan gewoon doorwerken, videobellen of streamen. Ik vind het prettig dat ik altijd door kan werken voor mijn tekstbureau, zonder zorgen over de verbinding.

Tip 2: Controleer je modem

Ik zei het al eerder: als je wifi niet werkt is het handig om te controleren of je modem nog goed werkt. Misschien is er een reset nodig en werkt alles daarna weer. Of heeft je kat, stofzuigende partner of je kind de stekker per ongeluk losgetrokken?

Tip 3: Check of er een storing is

Waar techniek is, zijn storingen. Ik heb jarenlang in de telecom gewerkt en daar werden we met enige regelmaat verrast door grote storingen. Het halve netwerk lag dan plat en klanten waren in alle staten. Ook bij internetverbindingen kan dit gebeuren. Daarom is het handig om te checken of er een storing gaande is.

Tip 4: Ga buiten de deur werken

Een traktatie kan het soms zijn: lekker werken op een plek met goede koffie, een lekkere lunch en natuurlijk ook sterke wifi. Ik doe dat zelf ook regelmatig en merk dat ik dan weer vol inspiratie zit en lekker door kan werken. Als je wifi er dan thuis uitligt, kan je met een gerust hart verder werken!

Tip 5: Lees een boek

Flauw hè? Maar als je wifi het niet doet, heb je ineens heel veel tijd over. Om een boek te lezen. Of je keukenkastjes uit te mesten. Of een dutje te doen. Kortom, soms is het ook prima om even niet bereikbaar te zijn. 😋

Wat doe jij als de wifi eruit ligt? Panikeren of maakt het je niet zoveel uit?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.