Elke  week staat hier wel een lekkere pasta op het menu. De ene keer klassiek met gehakt en tomatensaus, de andere keer weer met lekker veel groenten uit de oven. Vandaag deel ik een aantal smakelijke tips voor pasta met zalm! 

Pasta met zalm: een gouden combinatie

Ik vind zalm echt heerlijk, in alle verschillende vormen. Wel het liefst als filet, zodat ik niet de hele tijd graatjes zit te plukken. 😅 Zalm is ontzettend goed te combineren met verschillende soorten pasta en ook met allerlei groenten. Ik maak bijvoorbeeld vaker lasagne met zalm en spinazie. Of een lekkere pastasalade met warmgerookte zalm, heerlijk in de zomer op een warme dag!

Pasta met zalm en spinazie

In Boodschappen magazine zag ik dit overheerlijke recept voor pasta met zalm en spinazie. Simpel en zo lekker, ook dankzij de pijnboompitten. Die geven je pastagerecht altijd een lekkere bite en een bijzondere smaak. JE kunt op dit recept variëren met gerookte zalm in plaats van verse of diepvries-zalm. Of je voegt nog lekker wat zongedroogde tomaatjes of gesneden cherrytomaatjes toe. Dat laatste vind ik zelf altijd erg lekker, zeker als je ze even mee laat verwarmen, dan worden ze extra zoet.

Lasagne met zalm

Lasagne met zalm is ook altijd een succes hier in huis. Meestal maak ik het met een romige bechamelsaus, waar ik wat kruidenroomkaas aan toevoeg. En natuurlijk heel veel geraspte kaas erbovenop voor het in de oven gaat. I love cheese! Deze lasagne maak je bijvoorbeeld al makkelijk in de ochtend, zodat je hem ‘s avonds alleen nog maar een halfuurtje in de oven hoeft te schuiven.

Pastasalade met zalm

In de zomer is een pastasalade altijd een goed idee. Het fijne van een pastasalade is dat je er eigenlijk alles in kan doen wat je lekker vindt. Kies voor gerookte zalm of gegrilde zalmfilet. Of gebruik kant-en-klare warmgerookte zalmfilet, die laatste is één van mijn favorieten. Ik kook de pasta, voeg de zalm toe met gesneden cherrytomaatjes, komkommer, paprika en uitjes. Een beetje olijfolie eroverheen en je bent al een heel eind. Als kruiden kan je bijvoorbeeld nog dille of Provençaalse kruiden toevoegen. Er is zo veel mogelijk!

Bekijk hier meer lekkere recepten voor pastasalade

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

  1. Kasia's fotogalerie Antwoord

    Lijkt me een geweldig lekker recept, gaan we van de week zeker een keer proberen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.