Er bestaan mensen die verbouwen superleuk vinden en die er zelfs speciaal hun nieuwe huis op uitkiezen. Ik ben niet zo iemand. Verbouwen is nogal intensief en een leerzaam proces. Maarrr, de beloning is zoet: je kunt je huis opnieuw inrichten! Tijd voor wat inspiratie voor een fris, nieuw interieur!

Je huis opnieuw inrichten

Toen wij in 2020 voorzichtig plannen maakten om te gaan verbouwen, waren die nog heel bescheiden. We zouden een tuinkamer laten plaatsen en misschien de vloer en muren laten opknappen. Inmiddels is dat plan nogal uitgebreid en is onze complete benedenverdieping gerenoveerd en is er een uitbouw geplaatst. Meer ruimte betekende ook een andere indeling van onze meubels. En dus gingen we op zoek naar woonkamer inspiratie bij HOOG.design. Hier kun je heerlijk binnenkijken bij verschillende huizen en zo zien wat je aanspreekt in je interieur. Ook bezochten we verschillende woonwinkels om een goed beeld te krijgen van onze wensen. Uiteindelijk namen we een interieurstyliste in de arm, die samen met ons een waanzinnig ontwerp maakte.

Nieuwe woonkamer, eetkamer en zithoek

Goed, een nogal rigoureuze verbouwing dus. We besloten om niet meer voor de traditionele zithoek te gaan, waar je met bezoek samen zit. Onze bank wordt een echte plofbank waar we met ons gezin languit op kunnen liggen. De moderne eetkamer wordt het centrale punt van ons huis. Een grote tafel van 220×100 met comfortabele stoelen. Ik verheug me er zo op om lekker te borrelen en te eten met vrienden en familie!

Verder komt er in de woonkamer nog een knus leeshoekje en een werkplek voor Etienne. Het lukte ons niet om die laatste boven te realiseren, dus krijgt hij in de woonkamer een fijne plek die past in het interieur. Met een roze bureaustoel zelfs! 😂

Tips voor huis opnieuw inrichten na een verbouwing

Inmiddels ben ik een ware (zelfbenoemde) expert in verbouwen en alles eromheen en daarom deel ik graag nog wat tips voor als je je huis opnieuw wilt inrichten na een verbouwing.

Laat je goed adviseren

Wellicht een open deur, maar wel een belangrijke. Laat je goed adviseren door iemand met verstand van interieur. Iemand die meedenkt over de combinatie van verschillende materialen en kleuren, zodat je straks een mooi geheel krijgt.

Doe volop inspiratie op

Bezoek websites als die van HOOG.design, om echte interieurs te bekijken. Hoe hebben andere mensen een bepaalde ruimte ingedeeld? Welke meubels combineren ze, wat voor vloer ligt er en welke gordijnen hangen er? Maak een moodboard of bewaar dingen die je mooi vindt op Pinterest.

Papier is geduldig, dus wees dat zelf ook

Wij hadden een prachtig ontwerp op papier, maar toen de ruimte er daadwerkelijk was, wilden we toch nog wat kleine aanpassingen doen. Pas als een ruimte klaar is komt hij tot leven en zie je hoe het voelt en uitpakt. Wij hebben nu de belangrijkste meubels en verlichting gekocht, maar wachten nog met de verdere aankleding tot alles op zijn plek staat. Dankzij een lichtplan durfden we de verlichting al wel helemaal te kopen.

Hopelijk heb je weer fijne inspiratie opgedaan voor het opnieuw inrichten van je huis na een verbouwing. Heb je zelf nog goede tips? Deel ze dan zeker met me!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.