In oktober las ik in totaal 4 boeken. Een tijd las ik er een paar naast elkaar, waardoor het niet echt opschoot met de uitgelezen boeken. Toch sloot ik deze maand – mede dankzij de herfstvakantie – af met dit mooie aantal. Klaar voor de reviews? Hier komen ze!

Opgeschud – Lianne Reijntjes

In deel 2 van de New girls on the block-serie maken we een sprong vooruit in de tijd. Jenny, Else en Linsday wonen nog steeds samen in hun appartement. Ze zijn in de 2 jaar dat ze samenwonen goede vriendinnen geworden. Jenny is succesvol als illustrator, maar ze mist wel iets: een relatie. Ze ontmoet Jasper, met wie ze een leuke klik heeft en veel appt. Alleen wil hij niet met haar afspreken…
Lindsay worstelt met wat ze wil doen. Ze studeert keihard naast haar werk, zit tot over haar oren in de familieproblemen en dan kondigt haar vriend Nick ook nog eens slecht nieuws aan. 

Else heeft haar ouders nog altijd niet verteld over haar relatie met Maurice, de broer van Lindsay. Het liegen wordt steeds ingewikkelder, waardoor ze verkeerde keuzes maakt. Is haar liefde sterk genoeg om eerlijk te zijn tegen haar strenge ouders?

Dit vond ik van Opgeschud – Lianne Reijntjes

Deel 1, Opgescheept, las ik eerder dit jaar. Het idee van deze serie is erg leuk: 3 meiden van begin 20 die in een speciaal programma van een woningstichting meedoen. Ze krijgen een appartement toegewezen waar ze met 2 anderen gaan wonen. Tot het moment van verhuizing kennen ze elkaar nog niet. In deel 1 volg je de ontluikende vriendschap en de worstelingen van de 3 dames apart. In deel 2 ga je 2 jaar vooruit in de tijd. Wat ik leuk vind is om te zien hoe Else, Jenny en Lindsay zich ontwikkelen en welke keuzes ze maken, ook al zijn die niet altijd even makkelijk. De schrijfstijl en de manier waarop ze spreken en denken sprak mij niet altijd aan. Soms vond ik het iets te gemaakt en de dames een beetje truttig, vooral Jenny. Misschien was dat de bedoeling en anders kan het ook komen omdat ik een 40-plusser ben en ik sinds m’n twintiger jaren al wat stappen in mijn ontwikkeling heb gemaakt. Het zorgde er bij mij in ieder geval voor dat ik wat lastig in de flow bleef en dat het verhaal me niet echt pakte. Ik vind het lastig om dit zo te beschrijven, maar ik sta ook voor eerlijke reviews. Dit alles neemt niet weg dat ik het echt onwijs stoer van Lianne Reijntjes dat ze dit 3e boek in eigen beheer heeft uitgegeven, dat is absoluut iets om trots op te zijn.

Rating: ⭐⭐⭐

Ook dat nog – Anya Niewierra en Merel Godelieve

In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert. Na haar scheiding moet de vijftiger Roos het doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen. Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de ‘wandelende graftakken’. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen.

Dit vond ik van Ook dat nog van Anya Niewierra en Merel Godelieve

Wat een heerlijk boek! Je leest om en om in het dagboek van Roos en Madelon (Maddy). Ze beleven de coronacrisis allebei op hun eigen manier en ook tussen moeder en dochter loopt de spanning regelmatig op. Toch zie je ze beide gaandeweg veranderen en groeien. Ontzettend creatief geschreven en leuk om in dagboekvorm mee te lezen in de gedachten, emoties en overpeinzingen.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Het meisje op de rots – Lucinda Riley

Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania’s leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt. Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

Dit vond ik van Het meisje op de rots – Lucinda Riley

Dit was het enige boek van Lucinda Riley dat ik nog niet had gelezen. Grappig, want het is een van haar oudere romans! Eindelijk had ik de rust en ruimte om er lekker in te duiken en wat heb ik genoten! Ik denk dat ik dit het beste boek van Lucinda Riley vind dat ik heb gelezen. De verhaallijn, de spanning, de losse eindjes die aan elkaar geknoopt worden: het is een feest om te lezen. Het einde was verrassend, ik had het echt niet aan zien komen. Ik zal niks verklappen, maar, poeh hee!

Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Branding – Jackie van Laren

Tjerk Boomsma, leider van de reddingsbrigade, ex-commando en eigenaar van Pension Westerveld, is degene bij wie iedereen op het eiland aanklopt als er iets aan de hand is. Nu burgemeester De Lange weg is en er nog geen nieuwe burgemeester is aangesteld, geldt dat des te meer. Ook de vriendengroep die samen strandtent Grote Vis runt kan op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen: bij alle perikelen rondom Wende en Axel, Cam en Mayke, Vincent en Milena en alle andere oude bekenden uit de Eilandliefde-serie weet Tjerk wel raad.

De stoere, koppige Tjerk is van nature een einzelgänger, maar door alles wat er speelt op het eiland, en door de komst van een nieuwe burgemeester – een stevig type, zowel bestuurlijk als fysiek – kan hij zich niet afzijdig houden. Botsingen zijn onvermijdelijk. En toch: gaandeweg groeit er in hem een voorzichtig vlammetje voor iemand bij wie hij dat absoluut niet had verwacht. Is de liefde dan toch nog voor hem weggelegd?

Dit vond ik van Branding van Jackie van Laren

What’s not to like aan alles wat Jackie schrijft. Iedere keer weer geniet ik van haar vlotte schrijfstijl, eigen toon en manier van dialogen schrijven. Dit keer zijn we weer terug op het eiland, waar de complete Eilandliefde serie zich afspeelt. Er zijn daar al heel wat romances ontstaan, dit keer is de ietwat stugge en gesloten Tjerk aan de beurt. De romance die voor hem is weggelegd is ontwapenend, puur en ontzettend leuk om te volgen. Ik heb echt weer genoten van het eiland, haar bewoners en de bijzondere vriendschappen die er zijn ontstaan.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.