Het leven is soms al druk en stressvol genoeg, dan is het juist belangrijk dat je soms even een moment samen met je partner neemt om tot rust te komen en van elkaar te genieten. Aan het eind van een lange dag kan daarom een jullie-moment precies zijn wat kan helpen bij het relaxen. Maar wat kan je samen allemaal doen? Ik deel tips voor quality time met je geliefde!

Quality time met je geliefde, waarom is het zo belangrijk? 

In de waan van de dag kan je elkaar zomaar uit het oog verliezen. Je rent van werk naar sport, van vrienden naar clubjes en zo verder. Thuis moet er van alles gedaan worden en voor je het weet praten jullie alleen nog maar over boodschappen, agenda’s en de kinderen (als je die hebt). Door regelmatig tijd vrij te maken met en voor elkaar, blijf je verbonden en draait het om jullie twee.

Speel je mee?

Er zijn verschillende soorten spellen die je samen kan spelen om wat tijd door te brengen met elkaar. Zo kan je natuurlijk voor een traditioneel bordspel als mens-erger-je-niet kiezen maar zijn er ook opties zoals een kletspot. Deze pot zit vol met kaarten waar vragen, dilemma’s en andere gespreksonderwerpen op te vinden zijn. Hierdoor zal  je met elkaar net even over iets anders praten dan dat je normaliter zou doen. Ook leer je zo nog meer over elkaar, gezien er vragen tussen zitten die je niet zomaar zelf zou verzinnen.

Samen luisteren

Beiden gek van boeken, muziek of podcasts? Ga er samen eens voor zitten met een kop thee en een paar kaarsen aan. Je kan elke keer afwisselen, zo kan je achteraf samen bespreken wat jullie nu van het boek, de muziek of de podcast van de ander vonden. Ook kan je natuurlijk samen een boek of podcast volledig beluisteren en via die weg een nieuwe periodieke activiteit toevoegen aan de agenda.

Proef eens?

Echte bourgondiërs of houden jullie van koken? Dan kan je samen eens in de zoveel tijd iets nieuws proeven. Selecteer bijvoorbeeld een thema of ingrediënt dat gebruikt moet worden en verras elkaar op die manier met een heerlijke versnapering. Dit geeft jullie een moment om samen te genieten en hierover te praten onder het genot van bijvoorbeeld een wijntje of een kop thee.

Iets extra’s in bed

Een sensuele avond met z’n tweeën is natuurlijk fantastisch maar hebben jullie wel eens geprobeerd om een sextoy te gebruiken samen? Je kan samen veel nieuwe ervaringen opdoen en meer over elkaars lichaam te weten komen met de toevoeging van bijvoorbeeld een vibrerend eitje of een buttplug. Want samen jullie genot verder ontdekken en ontwikkelen helpt bij het spannend houden van je relatie.

Samen kijken

Moe aan het einde van de dag en daarom liever samen in pyjama op de bank  Dan is het altijd een idee om samen een film of serie te kijken. Niet altijd goed in het uitkiezen van welke film jullie willen kijken? Probeer dan eens de ‘verras me’ optie die bij sommige streamingdiensten aanwezig is en kijk zonder mopperen de film samen. Natuurlijk kan je de optie opnieuw proberen als er iets wordt voorgesteld dat echt niet bij jullie past, maar wees ook niet bang om eens een film of serie te kijken die op het eerste oog niks lijkt te zijn. Dat zorgt alleen maar voor meer gespreksstof!

Wat vind jij het fijnste om te doen als je quality time met je geliefde hebt?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.