Ieder jaar geniet ik weer van de voorpret: waar gaan we volgend jaar naartoe op vakantie? We houden van de zon en bourgondisch genieten in het buitenland, maar zijn minstens zo gek op ons eigen land en dan specifiek op Zeeland en Limburg! Een van de bestemmingen op ons verlanglijstje is Recreatiepark de Leistert. Ik heb er al veel goeds over gehoord en ging op onderzoek uit: wat is er te doen en waarom is het zo’n fijne vakantiebestemming?

Recreatiepark de Leistert

Dit vakantiepark in Limburg is meer dan 200 voetbalvelden groot. Wat ik zo leuk vind, is dat je hier met je eigen caravan, camper of tent terecht kunt, maar ook kunt kiezen voor een van de meer dan 300 luxe bungalows in moderne stijl of in Limburgse boerderijstijl. Dat maakt het een ideale bestemming, wanneer je maar op vakantie wilt: lente, zomer, herfst of winter. Het is een ontzettend kindvriendelijk park, wat voor ons heel belangrijk is. Zo kan Laurens zich bijvoorbeeld lekker vermaken in een van de vele speeltuinen of in het zwembad.

Kampeerplaats Comfort Privacy (1) delesistert.nl bregblogt.nl De Leistert

Lekker op de camping

Als het al vroeg in het jaar mooi weer is, begint voor veel kampeerliefhebbers de zoektocht: Welke campings zijn open met Pasen? Op zo’n comfortabel vakantiepark als de Leistert zit je helemaal goed. Kies voor een plek met privé sanitair of voor meer comfort, maar toch het campinggevoel, in een luxe glampingtent of een van de lodges. Er zijn meer dan genoeg sanitairgebouwen aanwezig en ze zien er erg netjes uit. Dat vind ik zelf altijd wel een pre, net als dat douchen inbegrepen is in de prijs en je niet met muntjes hoeft te klooien.

Kampeerplaats Comfort met huisdier (7) delesistert.nl bregblogt.nl De Leistert

Huisdieren zijn welkom

Sinds januari 2022 zijn we de trotse eigenaren van teckeltje Gijs, dus voor onze vakanties hebben we een extra wens in de zoektocht. Gelukkig is dat op de Leistert geen enkel probleem. Er zijn speciale kampeerplekken waar huisdieren welkom zijn. Naast een losloopgebied vind je er ook een heuse hondendouche. Niet dat ons hondje zo’n fan is van de douche, maar na een dag spelen is wat verkoeling heerlijk, zeker in de zomer!

Type 5L (99) delesistert.nl bregblogt.nl De Leistert

Vakantiehuisjes in Limburg

Als we er bijvoorbeeld in de winter of herfst een paar dagen tussenuit willen, maar niet ver willen rijden, zijn de vakantiehuisjes van de Leistert echt ideaal. Van 4-persoons tot 18-persoons: er is echt veel keuze. De huizen in Limburgse Boerderijstijl vind ik echt geweldig. Als we een huisje huren, vinden we het belangrijk dat we minstens zo veel comfort als thuis hebben. Dus genoeg zitruimte, een compleet ingerichte keuken en fijne bedden. Zo te zien zit dat bij de Leistert wel snor!

Hyperbowling (24) delesistert.nl bregblogt.nl De Leistert

Wat is er te doen op de Leistert?

Een ding is zeker, op dit vakantiepark hoeven we ons niet te vervelen. Ik dook in de website en deel graag een greep uit de faciliteiten:

 • Subtropisch zwemparadijs
 • Buitengolfslagbad
 • Bowlen
 • Adventuregolf
 • Speeltuinen
 • Indoor speeltuin
 • Visvijver
 • Jeu de boules

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Zowel bij mooi weer als wanneer het regent of koud is, is er genoeg te doen. En van al dat spelen, sporten en zwemmen krijg je ook trek natuurlijk! Gelukkig is ook daaraan gedacht en vind je verschillende horeca op het park:

 • Grillrestaurant
 • Frituur
 • Italiaans restaurant & take away
 • Supermarkt
Privé sanitair met infraroodsauna (8) delesistert.nl bregblogt.nl de Leistert

Waarom kiezen wij voor de Leistert?

Ik vind het heerlijk om met onze eigen caravan op vakantie te gaan, maar dan moet het wel een beetje warm zijn. Daarom kiezen we in het najaar liever voor een vakantiehuisje. Het is dan fijn dat er het hele jaar door genoeg te doen is en dat het park kindvriendelijk is. En de plaatsen met privé sanitair maken het verblijf helemaal aantrekkelijk. Ik ben erg benieuwd naar de kampeerervaring bij de Leistert, dus die zetten we zeker als potentiële bestemming voor de zomer op ons bestemmingenlijstje. Het recreatiepark ligt op 50 minuten rijden van ons huis. Daardoor is het ook goed te doen als bestemming voor een weekendje weg met caravan of in een huisje.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

1 Reactie

 1. Absoluut een aanrader. Wij zijn sinds gisteren terug en zaten in een geweldige luxe kindvriendelijke vakantieboerderij. Aan alles is gedacht, zelfs een wasmachine/droger. Ook meer dan voldoende servies/bestek en fatsoenlijke pannen. (Is vaak wel een dingetje in parken)
  Leuk feitje dat bij elk huisje een bolderkar staat. Superleuk en makkelijk met kinderen. Ook omdat door de omvang van het park er soms lange afstanden gelopen moeten worden.
  Klein minpuntje: zwembad is niet zo groot, wat betekent dat in ons geval in het weekend je amper er kon bewegen en überhaupt kon omkleden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.