Er is eer een maand voorbij en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw leesoverzicht! Ik las afgelopen maand 4 boeken en ben er nog eens in 3 exemplaren bezig. I know, ik lees meerdere boeken door elkaar, afhankelijk van waar ik zin in heb qua genre en verhaal. Ik vertel je over mijn gelezen boeken in september 2022!

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Dit vind ik van Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Over dit boek las ik veel goeds en dus zette ik het op mijn verlanglijstje in Kobo Plus. Ik begon er al eens eerder aan, maar toen pakte het boek me niet. Getriggerd door allerlei positieve recensies probeerde ik het nog eens en toen was het raak! Ik had de achterflap niet gelezen (dat doe ik meestal niet, zodat het boek me echt kan verrassen) en liet me meevoeren door het verhaal. de combinatie van de schrijfstijl en de gedetailleerde beschrijving van de omgeving maken dit tot een meeslepend, ontroerend en moeilijk-weg-te-leggen verhaal. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde. Geen luchtige feelgood, maar een roman met diepgang, kleine verrassingen en je voelt de liefde waarmee het geschreven is.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

De eerste stap – Astrid Harrewijn

Milou heeft haar leven weer redelijk op orde na haar scheiding van Pepijn, maar heeft nog wel een diepgewortelde kinderwens. Als ze voor haar baan als docent diëtiek een collega moet vervangen, wordt ze als stagebegeleider uitgezonden naar het buitenland. Daar komt het gemak waarmee ze uit balans gebracht kan worden al snel aan het licht. Hoewel ze haar angst voor spinnen, slangen en links rijden weet te overwinnen, gooit uiteindelijk een handelaar in dieetbladeren alsnog roet in het eten. Terwijl de stagiaires de tijd van hun leven hebben, probeert Milou nieuwe stappen te zetten en bedenkt ze een plan om in haar eentje een kind te krijgen. De vraag is alleen: wie kan je vertrouwen?

Dit vond ik van De eerste stap – Astrid Harrewijn

Dit boek is het tweede deel in de serie van Astrid Harrewijn over de 3 vriendinnen Milou, Soda en Elkie. Ik genoot ontzettend van deel 1 (lees hier mijn recensie) waarin Elke op ontdekkingsreis ging naar wat ze echt wil. In deel 2 is Milou aan de buurt. Ze denkt dat ze voor haar werk als docent diëtetiek naar Brussel gaat, tot blijkt dat ze naar Suriname moet. Dat is wel even slikken en vraagt veel van haar. Wat volgt is een heerlijke roman vol ontluikende liefde, nieuwe vriendschappen, bedrog en persoonlijke ontwikkeling. Zoals van alle boeken van Astrid heb ik ook hier weer enorm van genoten!

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Alleen een beetje verliefd misschien – Lonneke van Engelen

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar… Het kan snel gaan. Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee kids, goede baan, tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze…

Dit vond ik van Alleen een beetje verliefd misschien – Lonneke van Engelen

Dit boek fascineerde me enorm. Aan de ene kant wilde ik heel graag weten hoe het zou lopen met Lonneke en haar minnaar Raf en de scheiding van haar man. Maar aan de andere kant was ik ook regelmatig geïrriteerd. En die irritatie zat in verschillende dingen. Enerzijds de ex-man van Lonneke, die echt het bloed onder je nagels vandaan haalt. Anderzijds zat het ook in de schrijfstijl en tijdssprongen die soms werden gemaakt. Dat ik dacht: huh, waar zijn we nu in de tijd? Maar toch won mijn nieuwsgierigheid en bleef ik verder lezen. Uiteindelijk was het een leuk boek, ook intrigerend om achter de schermen te zien wat er bij zo’n vechtscheiding komt kijken en wat het met iemand doet.

Rating: ⭐⭐⭐

Het was maar één mailtje – Lonneke van Engelen

Lonneke verhuist met de kinderen naar Raf. De start van een lang en gelukkig leven samen, dacht ze… In werkelijkheid begint de ellende nu pas echt… Lieve Leanne, Dat mes in mijn rug deed zeer. Wat heb ik hier een verdriet van gehad. Toch voel ik alleen maar dankbaarheid. Door jouw verraad ben ik nu gelukkig. Dank dat je zo ver bent gegaan. Liefs Lonneke

Dit vond ik van Het was maar één mailtje – Lonneke van Engelen

Ook bij deel 2 had ik hetzelfde gevoel als bij deel 1. Nieuwsgierigheid voerde de boventoon, maar de schrijfstijl was opnieuw soms rommelig. Ook vond ik dit deel wat langdradiger, op een gegeven moment weet je als lezer wel dat ze het zwaar heeft en dat er continu strijd is. Het einde was ook vrij abrupt en ging ineens heel snel. Tot zover ik begrepen heb komen er nog meer delen van deze serie, ik denk wel dat mijn nieuwsgierigheid het dan toch weer gaat winnen.

Rating: ⭐⭐⭐

Ik merk dat ik door de verbouwing wat minder rust en tijd heb om te lezen. ‘s avonds stort ik na gemiddeld 15.000 stappen op tijd in bed en dan is lekker rustig een serietje kijken het hoogst haalbare. 😅

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.