Zo, hoogste tijd voor een persoonlijke update. De afgelopen 8 weken zat het stof bijna tot in m’n onderbroek, was er continu wel iemand in huis herrie aan het maken of vluchtten we naar de camping. Zijn we al klaar met verbouwen? Nee, dat niet. Maar er lijkt wel wat rust te komen, dus vond ik ook weer de rust voor een persoonlijke update!

Verbouwing

Op 5 augustus ging de schop in de grond. Superspannend, na maanden van plannen, regelen en wachten was het eindelijk zo ver. Vol verwachting klopte mijn hart. De mannen gingen aan de slag en loodsten ons door de dagen heen. Vooral mij dan, want ik vond (en vind) het allemaal nogal spannend. Ook waren de prikkels real zullen we maar zeggen.

Samen met Laurens maakte ik er het beste van thuis. In de tijd dat buiten werd gebouwd konden we binnen gewoon wonen en leven, dat was fijn. Eind augustus zijn we toch naar de camping verkast, omdat toen het punt kwam dat er doorgebroken werd naar binnen. We installeerden ons in onze fijne caravan op de camping in Berg en Terblijt. In 7 minuten zijn we met de auto weer thuis. Ware het niet dat Etienne de auto meestal mee heeft, dus zo gebeurde het ook een keer dat Laurens, Gijs en ik halsoverkop naar huis moesten om de deur open te doen voor iemand. Hop, kind en hond in de bus, naar huis en daar weer in de regelmodus. Gelukkig konden we erom lachen.

Waar staan we nu met de verbouwing?

Vooraf had ik gedacht dat ik wekelijks een update zou delen, maar al gauw merkte ik dat mijn hoofd daar niet naar stond en dat mijn tijd nodig was voor andere dingen. In de afgelopen weken is er in ieder geval ontzettend veel gebeurd:

 • De uitbouw is geplaatst, inclusief plafond en dekvloer
 • Nieuwe openslaande deuren en een raam
 • Dak afgewerkt
 • Light tubes geplaatst
 • Oude toilet verwijderd (gelukkig hebben we er nu boven ook eentje 😂)
 • Nieuwe deurkozijnen en deuren geplaatst (door mijn lieve echtgenoot)
 • Waterleidingen en elektra in de uitbouw voorbereid
 • Vloerverwarming gelegd

Dat is nogal een lijstje hè? De komende weken zijn voor de stukadoor en de schilder, daarna volgt de vloer en dan, als alles goed gaat, beginnen we eind november weer met inrichten.

We hebben in de tussentijd ook onze halve inboedel verkocht en tijdelijk een opslagruimte gehuurd om wat spullen op te slaan. Zo zetten we steeds weer stappen richting een nieuwe start in ons geliefde huis. Ik heb er zo veel zin in om alles straks weer in te richten!

Persoonlijk: hoe gaat het?

Ik liet het al even doorschemeren: de afgelopen weken waren pittig. Ik ben heel gevoelig en daardoor komen prikkels, veranderingen en stress hard binnen. Dit zorgde ervoor dat ik regelmatig tegen de paniek heb aangezeten. Dankzij het geweldige team dat ons helpt kon ik de boel wel goed volgen en wist ik wanneer ik wat moest doen. Maar naast alle zooi en het geregel, was het vooral het gevoel van ontheemd zijn dat het lastig maakte. We hebben de caravan, we kunnen ook deels boven leven, maar nergens is echt een thuis. We slepen steeds met spullen en worden regelmatig teruggeroepen naar huis of moeten onze planning aanpassen.

Ja, ik weet dat dit voorbij gaat.
Ja, er zijn ergere dingen.
Ja, ik krijg er veel moois voor terug.
(Zo, dan hoef je dit al niet allemaal te typen onder deze post, scheelt weer😋)

Het is soms gewoon pittig

Dat alles neemt niet weg dat ik me voel zoals ik me voel. Hoe lief het ook bedoeld is dat mensen het met voorgaande opmerkingen willen relativeren, het zijn wel mijn gevoelens en emoties. En dat is de les die ik heb geleerd de afgelopen maanden. Je weet niet hoe iemand een situatie beleeft of waar hij of zij mee worstelt. Het is ook geen wedstrijd en dat hoeft het ook nooit te zijn. Accepteer van elkaar dat de één nuchterder in het leven staat dan de ander. Dat de één andere verwachtingen heeft dan de ander. Laten we ervan uitgaan dat ieder met de beste bedoelingen handelt en laten we vooral minder oordelen over hoe iemand ergens mee omgaat. Ik voel me soms bijna bezwaard als ik uitspreek dat het voor ons een pittige tijd is. Terwijl het gewoon mijn struggle is, die ook zijn weerslag heeft op ons gezin. Er komt gewoon ontzettend veel bij kijken, qua geregel, maar ook financieel en qua energie. Mede daarom ben ik al een tijdje wat afwezig op social media, daar heb ik de puf gewoon niet voor 🙄

Het effect van persoonlijke ontwikkeling

Dat gezegd hebbende, we maken er samen wel het beste van. Als we op de camping zijn ligt Laurens het liefst uren in het zwembad of speelt met vriendjes. Ik werk zelf weer deels, maar nog niet op volle kracht. Ik heb een aantal vaste klanten voor enkele uren per week, zodat ik lekker bezig ben, maar niet overladen word door deadlines. Het gebeurt meerdere keren per week dat de bouwplanning anders loopt en dan is een strakke werkplanning niet te combineren. Al doende leert men, daarom werk ik minder en dat gaat goed. Een stukje zelfbescherming. Hebben al die jaren van zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling toch hun vruchten afgeworpen. 🤩

Hoe gaan Gijs en Lau met de verbouwing om?

Gijs en Lau slaan zich goed door de verbouwing heen. Lau speelt lekker op z’n kamer of bij vriendjes en waar het kan helpt hij de mannen graag mee. Zijn gezicht toen hij een muurtje mocht slopen was onbetaalbaar! Zolang Gijsje maar lekker kan slapen en regelmatig mee aan de wandel kan, is hij tevreden. Hij is gek op de bouwvakkers en verwelkomt ze iedere keer weer alsof hij ze jaren niet heeft gezien. Dat wordt nog wennen voor hem als ze straks klaar zijn. Op de camping zijn regelmatig veel hondjes en is er genoeg te spelen, hij houdt alles scherp in de gaten. En als we thuis zijn laadt hij zijn batterijtje op, terwijl wij hetzelfde doen.

Nog even geduld…

Hopelijk kan ik je eind november de eerste beelden van ons vernieuwde huis laten zien. Ik kijk er enorm naar uit om deze winter op onze nieuwe bank te ploffen, met vrienden aan onze nieuwe eethoek te eten en te borrelen en vooral trots te zijn op wat we het afgelopen jaar voor elkaar hebben gebokst om er een nog fijner huis van te maken. Tot die tijd blijven we rustig ademen, plukken we de fijne momentjes en zorgen we goed voor onszelf. ♥

Hoe gaat het met jou?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

10 Reacties

 1. YOU’VE GOT THIS!! Het mag soms ook gewoon k*t zijn. We gaan ervoor zorgen dat jullie snel na de verbouwing weer een thuis hebben. Eentje waar jullie zo blij mee zijn dan je amper het huis verlaat;)

  • Haha jaaaa! Die bank, die houdt me nu op de been en laat me straks niet meer opstaan. 🤣🤣🤣

 2. Heeey miste je al! 😀 gelukkig zijn we allemaal anders en zo verbouwing valt toch ook niet mee.
  Hang in there ! Haha en met mij gaat goed same old thing werken pubers huishouden hond hahaha en twijfel wel of niet andere baan hahaha grtjes

 3. Ik snap heeeeel goed hoe je je voelt en ga dan ook zeker niet relativeren.
  Het is gewoon niet fijn om zolang én in de “rotzooi” te moeten leven, én werkmensen over de vloer te hebben én nergens het totale gevoel van thuis te hebben.

  Ik snap het!

  Dikke knuffel
  Reny

  • Wat lief, dankjewel Reny! We tellen maar rustig af tot het zover is, nog een week of 7, 8 voor we geland zijn! Dankjewel voor je lieve berichtje!

 4. Phoe, het lijkt mij ook héél pittig als je huis zó lang ‘door anderen wordt overgenomen’. Heel begrijpelijk dat je het daar moeilijk mee hebt. Ik hoop dat het nu toch snel gaat en dat je dan lekker kunt gaan inrichten. En tot die tijd: sterkte!

 5. Nou verbouwen lijkt mij ook enorm pittig hoor. Ik ben blij dat we een nieuwbouwhuis hebben waar we pas in gingen toen alles klaar was. Dat was stressvol genoeg.

  • JA dat geloof ik! Het is een heel proces en ik zal er straks extra van genieten als het klaar is, kan niet wachten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.