Ga je de badkamer verbouwen en ben je op zoek naar een nieuwe douche, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips is een nieuwe douche uitzoeken een stuk makkelijker! 

Douche uitzoeken voor je badkamer

Toen wij onze badkamer gingen verbouwen ging er een wereld voor me open. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je badkamer in te richten. Waar je vroeger snel klaar was met een douchebak en een douchegordijn, zijn er nu zo veel meer keuzes. Dan is het fijn als je al wat achtergrondinformatie hebt, om makkelijker keuzes te maken.

1. Kies het type douche

De eerste stap is het type douche kiezen. Je kunt kiezen voor een inloopdouche of douchecabine. Een inloopdouche is gelijkvloers en wordt deels afgesloten met glazen wanden of een nis. Een inloopdouche heeft een luxe en strakke uitstraling en is uitermate geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Vind je het prettig als de warmte tijdens het douchen en afdrogen in de ruimte blijft? Dan kun je beter voor een douchecabine kiezen. Een douchecabine is een afgesloten ruimte waarin je doucht. Deze ruimte is afgesloten met wanden en een douchedeur.

2. Houd voldoende rekening met beweegruimte

Je wil natuurlijk wel comfortabel kunnen douchen. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende beweegruimte hebt wanneer je onder de douche staat. Kies daarom voor een douchecabine met afmetingen die afgestemd zijn op je lichaamslengte en omvang. Bestaat je huishouden uit meer personen dan alleen jijzelf? Houd dan de lichaamslengte van de grootste persoon aan.

Wie een inloopdouche kiest, kan de afmetingen van de douche helemaal zelf bepalen. Bekijk of je de afmetingen van je huidige douche prettig vindt. Is dit niet het geval? Dan kun je met de huidige afmetingen bepalen of de inloopdouche ruimer of juist kleiner moet worden.

3. Verschillende soorten douchekoppen

Een regendouche heeft een extra brede straal die het gevoel geeft dat je in de regen staat. Maar dan wel een warme regenbui, waarin je helemaal tot rust komt. Kies je voor een inloopdouche en heb je voldoende ruimte en waterdruk? Overweeg dan een dubbele regendouche. Dit is vooral handig wanneer je kinderen hebt of tegelijk met je partner wil douchen. Stem de stijl van de douchekraan af op de gekozen douchekop voor een mooi en stijlvol geheel.

Beschikt je woning niet over voldoende waterdruk of vind je een regendouche niets? Dan kun je uiteraard ook voor een standaard douchekop kiezen. Wie graag water bespaart, kiest voor een waterbesparende douchekop.

4. Stijlvolle douchegoten

Heb je gekozen voor een douchecabine zonder douchebak of voor een inloopdouche? Dan heb je ook een douchegoot of afvoerputje nodig. Een douchegoot is de mooie versie van een afvoerputje. De douchegoot voert het douchewater af. Zorg daarom dat je de juiste afmeting kiest. Wanneer de afvoer te klein is, loopt het water namelijk niet goed weg. Douchegoten zijn verkrijgbaar in verschillende designs en afmetingen. Er is dus altijd wel een geschikte douchegoot voor jouw douche.

Hopelijk heb je weer meer inzicht gekregen en kan je een mooie douche uitzoeken voor je badkamer!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.