Weer een maand voorbij, dus tijd voor een nieuwe update: dit zijn mijn gelezen boeken in augustus 2022. Er zat van alles tussen: een gloednieuwe thriller, oudere romans en een heel fijn feelgood debuut van Nederlandse bodem!

Gelezen boeken augustus 2022

Ik had verwacht dat ik in augustus meer zou lezen, maar door de onrust die de verbouwing met zich meebrengt was mijn focus ver te zoeken. Toch heb ik 7 boeken uitgelezen! Leuk detail: alle boeken zijn geschreven door Nederlandse auteurs. Stom toeval, maar tegelijkertijd ook geen verrassing, omdat ik nu eenmaal dol ben op alles wat op eigen bodem geschreven wordt.

Flessenpost & Briefpost – Beachclub Esperanza – Chantal Claassen

Deze e-books trokken mijn aandacht door de combinatie strand & feelgood. En wat ben ik blij dat ik ze heb gelezen! Ik zal eerst vertellen waar ze over gaan en dan deel ik wat ik ervan vind!

Flessenpost – Chantal Claassen

‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Briefpost – Chantal Claassen

Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar bijbaan in de beachclub. Als ze bevriend raakt met Oliver, een van de klanten,
vertelt hij dat het niet goed gaat tussen hem en zijn vriendin Liv. Hij probeert de relatie te redden met gedichten en liefdesbrieven die bol staan van de clichés. Kaat schiet direct in de actiestand. In het geheim herschrijft ze Olivers liefdesbrieven aan Liv. Met succes: de relatie tussen die twee bloeit weer op. Maar Kaat raakt in de war als ze jaloezie voelt; dit was toch juist wat ze wilde?

Dit vond ik van de Beachclub Esperanza serie

Beide boeken las ik als e-book via Kobo Plus. Ik heb genoten van de vlotte schrijfstijl van Chantal. Ze zorgt voor de nodige humor, romantiek en schetst een realistische en gedetailleerde setting voor haar verhalen. In deel 1 leef je als lezer mee met Chloë, wiens verdriet tastbaar is. Dat vind ik mooi aan deze feelgood, het heeft een diepere laag en blijft niet oppervlakkig door sudderen. In deel 2 spring je een paar jaar vooruit in de tijd en maak je kennis met Kaat. Ook hier werd ik direct meegezogen en kon ik amper stoppen met lezen. De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal leest vlot door. Ik kijk al uit naar deel 3!

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Isolatie – Tamara Onos

Ik lees veel feelgood, maar kan een goede thriller op zijn tijd zeker ook waarderen! Dit keer opnieuw een thriller van Tamara Onos, van wie ik in 2019 al Onder invloed las.

Arboprofessional Renske Nijland is getuige van een ernstig bedrijfsongeval in een piepschuimfabriek. Vlak voordat het slachtoffer wordt afgevoerd, fluistert hij een woord in haar oor. Een Pools woord. Als Renske een onderzoek start, blijkt de man spoorloos verdwenen en wordt ze tegengewerkt door de directeur. De onverwachte terugkeer van haar moeder en de vondst van een lijk in het vredige Ellecom werpen een heel ander licht op het incident. Kan Renske meer doden voorkomen?

Dit vind ik van Isolatie van Tamara Onos

Net als deel 1 van de Renske Nijland-serie is dit ook weer een thriller waar je zo doorheen vliegt. Met veel spannende wendingen en een plot dat ik niet zag aankomen. Echt heel goed in elkaar gezet en een feestje om te lezen. Ik heb genoten van de verhaallijnen en vind het ook fijn dat er naast de spannende lijnen ook een stukje romantiek in het verhaal zit.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Geluk bij een ongeluk – Wendy Brokers

Ik lees al jaren boeken van Wendy Brokers en ontdekte dat ik haar debuutroman dus nog niet gelezen had. Shame on me! Dus toen ik hem in Kobo Plus tegenkwam, heb ik hem direct op mijn leeslijstje gezet.

Suus Versluis weigert de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.

Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus’ gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.

Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

Dit vind ik van Geluk bij een ongeluk van Wendy Brokers

Hoe kan ik dit debuut nou gemist hebben? Wat een prachtig boek met een ijzersterk verhaal. Het doorzettingsvermogen van Jacco om de muren die Suus heeft opgebouwd af te breken, de manier waarop Suus stukje bij beetje meer van zichzelf laat zien. De frustratie en het verdriet, het plezier en de liefde: ik heb van iedere bladzijde genoten.

Lees hier meer recensies van de boeken van Wendy Brokers

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

Ook van Tamara Haagmans heb ik al menig boek gelezen! (Lees hier eerdere recensies) Ze weet me elke keer weer te verrassen en te verblijden!

Holly is een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twintig jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Dit vind ik van Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans

Wat een feestje weer om te lezen! Heerlijk, hoe Tamara de BN’ers beschrijft met de nodige humor en tegelijkertijd de diepere laag aanraakt, waarin het verdriet van Milan en de ervaringen van Holly de nodige littekens vormen. Lekker vlot geschreven, leuk en goed uitgewerkte personages en een toffe setting. Ik heb genoten!

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Het begint met een geheim – Danielle van Helden

Het probleem met een geheim is dat je nooit kunt voorspellen wat de gevolgen zijn… Een romantisch en ontroerend feelgoodverhaal van Danielle van Helden. Voor de lezers van Jill Mansell. In Het begint met een geheim staat het leven van Suus al een tijdje stil. Ze werkt al jaren in dezelfde kringloopwinkel, terwijl ze eigenlijk droomt van een eigen atelier waar ze met schilderen haar geld kan verdienen. Ook in de liefde gebeurt er weinig. Haar baas en beste vriend Stan probeert echter de boel een beetje op te porren: Suus gaat op een blind date, maar hij blijkt verschrikkelijk! Net wanneer ze denkt dat de avond niet erger kan, veroorzaakt ze een ernstig auto-ongeluk… Suus wordt gearresteerd door de knappe politieagent Chris en moet een nacht in de cel doorbrengen. Op het politiebureau ontdekt ze dat door haar toedoen de zeventienjarige Emma in het ziekenhuis is beland. Getergd door schuldgevoel besluit Suus – weer op vrije voeten – bij haar langs te gaan. Het klikt direct, alleen houdt Suus één klein detail achter: zíj heeft Emma aangereden. Durft Suus haar uiteindelijk de waarheid te vertellen?

Dit vind ik van Het begint met een geheim van Danielle van Helden

Deze debuutroman van Danielle van Helden is écht een binnenkomer. Ik heb van de eerste tot de laatste bladzijde genoten van het verhaal, de personages en de grapjes tussendoor.

Quote: ” Kijk mij eens gaan! Ik snap nu waarom dit zo verslavend is. Ik ben een gazelle die moeiteloos over de steppe sprint, elegant en op volle snelheid. Dit voelt geweldig. Het duurt precies tot het eind van de straat.”

Toch is het niet alleen lachen, gieren, brullen. Er zit een serieuzere lading in het verhaal, die zorgt voor een mooie balans tussen luchtig en beladen.
Een absolute aanrader voor als je houdt van feelgood met een diepere laag! Ik hoop dat Danielle nog veel meer mooie romans gaat schrijven!

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Op dit moment lees ik 2 boeken door elkaar (doe ik wel vaker 🤣) eentje op mijn e-reader: Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens en een paperback: Branding, deel 6 van de Eilandliefde serie van Jackie van Laren. Deze twee zie je dus sowieso terug in mijn leesoverzicht van september!

Welk boek lees jij momenteel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.