Een paar maanden geleden kochten wij een nieuwe auto. Oké, niet gloednieuw, hij was tweedehands. We waren al jaren op zoek naar vervanging van onze trouwe bolide, maar vonden nooit de juiste match. Tot we de auto van mijn schoonouders konden overnemen. Als je een nieuwe auto koopt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, daar vertel ik je graag meer over.

Wat moet je regelen als je een nieuwe auto koopt?

Het belangrijkste is dat je de auto zo snel mogelijk op jouw naam laat overschrijven. Vervolgens kan je de autoverzekering afsluiten. De premie die je gaat betalen is afhankelijk van de waarde van je auto, de leeftijd en wat je precies wilt verzekeren. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA
  • Beperkt Casco
  • All Risk

WA verzekering voor je auto

Is je auto al ouder, dan kan je ervoor kiezen om alleen een WA verzekering af te sluiten. Hierbij zijn de noodzakelijke dingen gedekt, zoals schade die je aanbrengt aan andere auto’s of personen, wanneer je een lading verliest of met bijvoorbeeld je aanhanger..

Beperkt Casco verzekering voor je auto

Wil je iets uitgebreider verzekerd zijn, bijvoorbeeld ook voor schade aan jezelf en schade die buiten jouw schuld om veroorzaakt wordt, zoals storm- of hagelschade. Maar ook diefstal en inbraak zijn in dit geval verzekerd. Een hele geruststelling, als je weet dat dit soort zaken goed geregeld zijn.

All Risk verzekering voor je auto

Wil je geen enkel risico nemen en goed verzekerd zijn? Zeker als je een gloednieuwe auto koopt, is dit een verstandige optie. All Risk staat ook wel bekend als Volledig Casco. Een voordeel hiervan is dat veel schade gedekt is.

Laat je goed adviseren over je verzekering

Bekijk de websites van de verschillende verzekeraars en bereken je premie. Zo krijg je al een goed beeld van wat je maandelijks kwijt bent aan je autoverzekering. Vergeet ook niet om goed te kijken wat er wel en niet gedekt wordt. Dit scheelt je op een later moment een hoop kopzorgen als blijkt dat bepaalde schade niet gedekt is. Wij laten ons altijd adviseren door onze persoonlijke verzekeringsadviseur, die goed op de hoogte is van de mogelijkheden die passen bij onze wensen. Daardoor gaan we nu elke dag met een gerust gevoel de weg op!  Oh ja: rijd je ook weleens met je caravan? Zorg dan dat die ook goed verzekerd is, zodat je met een gerust hart op pad kunt!

Heb jij je autoverzekering goed geregeld? 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.