Laatste update: 28 november 2022

Dat ik gek ben op lezen zal je niet verrassen, gezien de vele boekentips en recensies die ik deel. Mijn zoon is inmiddels ook helemaal verslingerd aan lezen en verslindt het ene boek na het andere. De series van De Magische Bieb en Gamehelden zijn erg geliefd en hij vliegt er elke keer weer doorheen. Tijd om te vertellen waar deze boeken over gaan en waarom ze zo leuk zijn!

De Magische Bieb – Femke Dekker

De Magische Bieb is een superleuke serie van Nederlandse bodem. Zowel Laurens als ik lezen de boeken met veel plezier. Inmiddels zijn er 3 delen verschenen, waar ik je graag meer over vertel!

De Magische Bieb 1: Bieb op stelten

Een onverwachte ontmoeting in een mysterieuze bibliotheek. Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is… Lukt het ze om het magische wezen dat ronddwaalt te vangen? 

De Magische Bieb 2: Jacht op de Frobbels

Hé? Dat is vreemd! Er missen opeens allerlei letters in de boeken. Al snel ontdekken de drie vrienden dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Maar… wel stiekem, hè? Want Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheimen onderzoeken in de bieb! 

De Magische Bieb 3: Eenhoorn in paniek!

Het is feest in de bibliotheek: er komt een illustratrice langs om een tekenworkshop te geven. Stan heeft er eerst helemaal geen zin in, totdat hij per ongeluk een magisch potlood in handen krijgt… De eenhoorn die hij daarmee tekent, komt tot leven! Voordat hij en zijn vrienden Wilgje en Jonas het weten, rent het magische wezen de bibliotheek in. Help, de eenhoorn slaat op hol! Hoe gaan de vrienden dit nou weer oplossen?!

Magische Bieb 4: Trol op Toverschoenen

Er is een magische struik in de bieb. Wat zit daar toch achter? Dat gaan Wilgje, Jonas en Stan onderzoeken! Ze komen terecht in een bieb vol elfjes, feeën, heksen en… een grote trol. De trol denkt dat Wilgjes rolschaatsen toverschoenen zijn. Die wil ze hebben! Hoe legt Wilgje uit dat het gewoon rolschaatsen zijn? En krijgt ze ze nog wel terug?

Recensie van de Magische Bieb door Laurens (8 jaar)

Ik vond het leuke boeken. En apart want de dingen die in de boeken gebeuren kunnen niet in het echt. Zoals de sar het grappen monster en de gekken letter etende monsters. Ik vond Jonas, en Stan en Wilgje stoer en nieuwgierig. En ze dachten dat meneer Vrolijk een tovenaar was. Ik kon het boek goed lezen want de zinnen waren kort. En de tekeningen waren mooi.
In deel 3 gebeuren er ook weer gekke dingen. Grappige ook. Toen Stan de eenhoorn tekende en die tot leven kwam was het chaos.
Deel 4: Wilgje, Jonas en Stan gaan naar de magische struik en aan de andere kant zit een verboden bieb. Maar ze gaan toch en dan komen ze en grote dikke trol tegen en vrouwe Zwabbel. Ze denkt dat de rolschaatsen van Wilgje toverschoenen zijn. Maar dat is niet waar en dus moeten ze dat uitleggen. Ik moest veel lachen.

Game Helden – Marcel van Driel

Deel 1: Game Helden tegen De Monsters

Om een reuzenslang in een game te verslaan, moeten Raff, Puck, Manú en Phileine Power Ups verzamelen. Wanneer ze uit de game worden gegooid, blijken ze deze superkrachten in het echt te hebben! Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven? 

Deel 2: Game Helden tegen de zombie-cowboys

De Game Helden hebben niet alleen de monsters verslagen, ze hebben hun superkrachten uit de game meegenomen naar de echte wereld! Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster. 

Deel 3: Game Helden tegen de dino’s

Na een schoolreisje naar een dinopark wordt de bus gekaapt door De Leeuwin, de grootste vijand van de Game Helden. Wanneer Manú de klas per ongeluk naar de prehistorie stuurt, moeten de Game Helden samenwerken met De Leeuwin en haar klonen. Maar dan stuiten ze op een woeste Spinosaurus! Lukt het de Game Helden om veilig terug te keren naar het heden? En kunnen ze De Leeuwin vertrouwen?

Deel 4: Game Helden tegen de piraten

De Leeuwin, de vijand van de Game Helden, heeft snode plannen: onsterfelijk worden met behulp van de bloedsteen. Ze dwingt de Game Helden terug in de tijd te gaan om de steen te stelen van Kapitein Bloedneus. Net als de vrienden de Leeuwin en Kapitein Bloedneus in de val proberen te lokken, doemt er een gigantisch zeemonster op… Lukt het de Game Helden om de slechteriken te stoppen?

Recensie van Game Helden door Laurens (8 jaar)

Ik vond het gek dat de game helden hun krachten mee namen uit de game. En het boek wordt afgewisseld tussen strips en verhalen, dat vond ik leuk. De zombie-cowboys vond ik grappig, ze zeggen de hele tijd brains! Ook dit boek was leuk om te lezen. Met niet te lange zinnen.
Deel 3 in 5 woorden: dino’s, gamen, actie, samenwerking, stoer. Ik was zelf in de vakantie en Rotterdam en de game helden waren daar ook. Dat vond ik leuk.

Dit vond ik van deel 4:
Het gaat over de leeuwin die onsterfelijk wil worden door de bloedsteen te stelen. De Game Helden hielden de leeuwin tegen en gaan dan naar huis. Ik vond het heel spannend.

We hebben deze boeken ontvangen van Billy Bones

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Brigitte Timmermans Antwoord

    Allereerst gefeliciteerd met ons allerliefste neefje! En zo leuk deze recensie van Lau ❤️
    Dit smaakt naar meer!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.