Laten we het vandaag eens over de belangrijke zaken des levens hebben: friet. Patat, frites, frietjes: hoe je het ook noemen wilt. Ik ben er persoonlijk dol op, maarrrrr: ik ben wel heel kritisch! Ik vind niet zomaar alle friet lekker en kan ook echt een beetje zitten sippen in een restaurant als ik van die half rauwe of in oud vet gebakken patatjes voor mijn neus krijg. De afgelopen 10 jaar heb ik geen friteuse gehad, omdat ik het altijd zo vind stinken. We gebruiken sinds 2015 de Airfryer en vandaag beantwoord ik de vraag: Wordt friet echt krokant in de Airfryer?

Wordt friet krokant in de Airfryer?

Sinds de introductie van de Airfryer zijn er steeds meer soorten friet op de markt gekomen die geschikt zijn om in de Airfryer te bakken. Van A-merk tot huismerk: iedereen wil zijn graantje van de heteluchtfriteuse meepikken. We hebben in de afgelopen jaren al verschillende soorten friet getest en het antwoord op de vraag is: Ja, friet wordt krokant in de Airfryer.

Welke friet kies je voor de Airfryer?

OVer smaak valt niet te twisten, dus blijft het persoonlijk wat je het lekkerste vindt. Zelf hou ik van Franse frites, maar een ander wordt weer blij van dikke Vlaamse friet. Ik zet hieronder een paar soorten friet op een rij met onze bevindingen erbij.

Speciale Airfryer friet

Favoriete merken en soorten hier in huis:

 • SuperCrunch Franse frites van Avico
 • Verse franse frites van Albert Heijn huismerk
 • Lamb Weston Supreme twisters

Friet bakken in de Airfryer

Het verschilt per type Airfryer hoe lang je de frietjes bakt. Al doende leert men en je ontdekt vanzelf wat voor jou het beste werkt. Gemiddeld bak je de frietjes in 10 tot 12 minuten lekker gaar en krokant. Vergeet niet om tussendoor een keer alles om te schudden en doe het mandje niet te vol.

Wordt friet krokant in de Airfryer? Ja!

Hopelijk geniet je net zo van friet uit de Airfryer als wij regelmatig doen! Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan hier al mijn Airfryer recepten!

Kookboeken voor de Airfryer

Nog meer inspiratie? Koop dan één van deze kookboeken!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. Ik moet dus echt geen Airfryer kopen, want dat kost me zo 10 kilo haha.

 2. Ik ben dol op het eten uit de Airfryer. Ik heb er zelf helaas geen, maar die wil ik wel snel gaan kopen! 🙂

 3. Kijk, dat zijn positieve berichten op deze vrijdagmorgen! Ben heel benieuwd wat je allemaal nog meer gaat bereiden in de Airfryer de komende tijd 🙂

 4. Leuk artikel en ik hoor het vaker dat mensen denken dat het niet krokant is maar toch wel! Wij hebben hier ook nog een frituurpan maar ik wil er echt van af. Het stink en het geeft zoveel zooi! Misschien toch maar een Airfryer aanschaffen.

 5. Hier ook grote airfryerfans hoor! En laat je niet gek maken door (overprized) ovengeschikte of zelfs “airfryergeschikte” friet of snacks, want de “normale” goedkope friet en snacks werken net zo goed.
  Drumsticks zijn ook echt ideaal uit de airfryer (schreef er zelfs keer een blogje over), maar ook dingen die moeilijk in een pan bakken. Bijvoorbeeld schnitzels of verse worst, die branden vaak snel aan in pan of zijn verbrand voordat ze gaar zijn. In de airfryer gaan die dus helemaal prima.
  Ik zag trouwens dat je het over voorverwarmen van de airfryer had… Doen we hier niet hoor en werkt gewoon prima tot nu toe ?
  Hopelijk heb je wat aan de tips

 6. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om dit te kopen inderdaad omdat ik bang ben dat het niet krokant wordt.
  Maar nu ik lees dat het toch zo is denk ik dat er zeer binnenkort ook een bij ons in huis komt 🙂

 7. En als je nou twee bakjes friet voorgezet kreeg: eentje van de snackbar gebakken in olie, en de andere met friet uit de airfryer, zou je dan de airfryer herkennen denk je?

  Dat vraag ik me altijd af.

 8. In het begin is het inderaad nog een beetje uitvogelen hoe het allemaal werkt en wat het beste werkt. Schijnt ook dat het per merk nogal verschillend is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.