Het knaagde al een tijdje: ik was continu bereikbaar, omdat ik mijn telefoon zowel zakelijk als privé gebruikte. Lange tijd ging dat prima, maar toen mijn bedrijf groeide, namen ook de telefoontjes en appjes toe. Daarom besloot ik om het anders aan te pakken. Ik nam een zakelijk en een privé telefoonnummer en vertel je over de voor- en nadelen!

Zakelijk en privé telefoonnummer

Deze beslissing nam ik niet zomaar. Ik Moest even goed nadenken hoe ik het aan wilde pakken en wat het handigste was. Mijn telefoonnummer had ik al zeker 10 jaar en het stond op mijn visitekaartjes, website en Google. Het was dus de meest logische beslissing om dit nummer zakelijk te houden. Ik sloot een tweede mobiel abonnement af voor privégebruik en kocht daarbij een nieuwe telefoon.

Voordelen van een zakelijk en privé telefoonnummer

Voordeel 1: bereikbaar wanneer ik dat wil

Toen ik nog 1 telefoonnummer had, gebeurde het weleens dat ik ’s avonds op de bank zat en regelmatig appjes kreeg van klanten van mijn tekstbureau. Op de een of andere manier vond ik dat het beleefd was om direct te reageren. Ook al staat mijn status uit op WhatsApp en staan de blauwe vinkjes uit. Nu zet ik mijn toestel zelfs uit als ik vrij ben. Ik bepaal dus wanneer ik bereikbaar ben.

Voordeel 2: Niet iedereen heeft mijn privénummer

Soms word je ongevraagd in een appgroep gegooid en hebben allerlei mensen je nummer, terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Door de scheiding werk-privé is dit al deels opgelost. Wist je trouwens dat je in WhatsApp kan aangeven dat je toestemming moet geven voor je door een onbekend nummer wordt toegevoegd aan een groep?

Voordeel 3: Zakelijke kosten scheiden

Dit derde voordeel is vooral handig voor mijn boekhouding. Ik boek de zakelijke facturen in en de abonnementskosten worden van mijn zakelijke rekening afgeschreven. Zo haal ik er ook nog eens het maximale belastingvoordeel uit en kan ik de btw aftrekken.

Nadelen van een zakelijk en privé telefoonnummer

Nadeel 1: Twee toestellen

Oké, dit hoeft niet per se. Je kan ook een dualsim nemen, waarbij je instelt welk nummer bereikbaar is. Dat vond ik zelf niet prettig, dus daarom heb ik gekozen voor 2 losse toestellen. Op die manier kan ik 1 toestel fysiek wegleggen. Maar als je liever niet met 2 toestellen loopt, kan dit een nadeel zijn.

Nadeel 2: Verwarring over je telefoonnummers

Mijn man werd er knettergek van dat ik hem de ene keer met nummer A appte en de andere keer met nummer B. Dit was afhankelijk van het toestel dat het dichtst bij lag en of ik appte op de laptop. Dus heeft hij een appgroep aangemaakt met allebei mijn nummers, zodat we alsnog alles op één plek hebben. Voor vriendinnen waarmee ik ook werk is het soms ook verwarrend, maar ook daarin vinden we onze draai: zakelijk gaat naar zakelijk en privé naar privé.

Nadeel 3: dubbele kosten

De kosten spelen ook een rol in de keuze om zakelijk en privé te scheiden. Ik heb ervoor gekozen om voor beide nummers een sim only abonnement af te sluiten. Voor privégebruik heb ik een los toestel gekocht, voor zakelijk gebruik had ik al een goed toestel. De rust die het me geeft om niet meer altijd aan te staan op zakelijk vlak is voor mij die paar euro extra wel waard.

Ik ben ontzettend blij met de keuze om een apart zakelijk en privé telefoonnummer te nemen.Het geeft me rust, overzicht en ik heb er zakelijk meer voordeel van.

Heb jij werk en privé gescheiden in je telefoongebruik?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.