Elke dag een stukje lezen: ik streef ernaar, maar het lukt niet altijd! Toch kom ik – nu de zomer in volle gang is – weer lekker in de flow! Dankzij de afwisseling tussen Kobo Plus boeken, recensie-exemplaren en boeken die ik zelf koop, ligt er altijd genoeg fijns op me te wachten! In deze blog vertel ik meer over de boeken die ik in juli 2022 las en vertel ik welke boeken nog op me wachten!

Middernachtbibliotheek – Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Dit vond ik van Middernachtbibliotheek – Mat Haig

Wauw! Dit boek zet je echt aan het denken. Ik bedoel, we hebben allemaal weleens ge gedachte: ‘Had ik toen maar een andere keuze gemaakt, dan was ik nu gelukkiger/rijker/blijer/succesvoller/anders geweest.’ Maar is dat wel echt zo? Want iedere keuze heeft gevolgen. Je kunt best vandaag een goede keuze maken, maar als je er morgen eentje maakt die minder goed uitpakt, heeft het nog niet het effect dat je hoopt of wenst. Matt Haig beschrijft de reis van Nora zo ontzettend mooi en laat zien dat wat we denken over het verleden, niet altijd de realiteit is. Echt een prachtige roman!

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Wondervrouwen 1 – Alles wat je hart begeert- Stephanie Schuster

Luise Dahlmann droomt van haar eigen kleine kruidenierswinkel. Het is 1953 en daar zou na jaren van schaarste alles wat je verlangt weer te koop moeten zijn. Ze ziet het al voor zich: de lange toonbank met grote snoeppotten erop, een koelsysteem voor verse producten, nylonkousen, boterkoekjes, verse broodjes op zondag. En het mooiste van alles: eindelijk onafhankelijk zijn. Drie vrouwen zal Luise daar steeds weer ontmoeten: Annabel von Thaler, de rijke doktersvrouw van hiernaast, de jonge student-verpleegkundige Helga Knaup en Marie Wagner die uit Pruisen is gevlucht. Nu er een nieuwe tijd is aangebroken, hebben ze allemaal één gemeenschappelijke wens: eindelijk weer gelukkig zijn.

Dit vond ik van Wondervrouwen – Alles wat je hart begeert – Stephanie Schuster

Wat een heerlijke roman! Het pittoreske Sternberg is een fijn decor voor deze naoorlogse roman. Al gauw sluit je Luise, Helga en Marie in je hart. En zelfs Annabel, later. Want die is eerst nogal hooghartig en irritant als je het mij vraagt. Ik kreeg er een beetje een Call the midwife vibe bij, de Netflixserie over vroedvrouwen in Londen in de jaren ’50. Je leest afwisselend mee met de verschillende vrouwen en zo vallen ook geleidelijk aan puzzelstukjes in elkaar. Soms ga je een klein stukje terug in de tijd, zodat verschillende verhaallijnen samenkomen. Dit boek is deel 1 van de trilogie, waarin je de vrouwen volgt vanaf de jaren ’50 tot de Olympische spelen in 1972. Ik ben ontzettend benieuwd naar deel 2 en 3, maar daarvoor moeten we nog wachten tot 2023 en 2024.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

De Club – Ellery Lloyd

Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben ceo Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland, dat op het punt staat te beginnen.

Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Geldzorgen en privésores zetten de medewerkers op scherp. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen. Geheimen waarvoor sommigen een moord zouden doen om ze te verhullen…

Dit vond ik van De Club – Ellery Lloyd

Eerlijk is eerlijk: ik moest er even inkomen. Maar toen dat eenmaal gebeurd was, kon ik amper stoppen met lezen. Deze thriller zit echt briljant in elkaar. Je leest hier ook steeds vanuit verschillende personages, die op het eerste oog weinig met elkaar te maken hebben, behalve dat ze verbonden zijn aan de club. Elke keer als ik dacht: zo zit het! gebeurde er weer wat anders. Met een goede ontknoping aan het eind. Een aanrader als je houdt van boeken over de rich and famous, gecombineerd met een lekkere portie whodunnit!

Rating: ⭐⭐⭐⭐

Puur zakelijk – Marloes Berghege

Het is de perfecte deal. Zolang het niet persoonlijk wordt… In Puur zakelijk, het nieuwe feelgoodboek van auteur Marloes Berghege (De koffiesalon-serie), is Bo’s droombaan als junior agent bij een groot agentschap voor kunstenaars tot nu toe nog niet veel opwindender dan dubbelzijdig printen en koffie halen voor het hele kantoor. Heel frustrerend voor een carrièretijger als Bo. Ze kan zoveel meer! Als haar onhandige baas Tim aankondigt dat een van haar favoriete kunstenaars, Lucy Rood, bij het agentschap komt en bij een van de junior agents wordt ondergebracht, moet ze iets doen om de concurrentie achter zich te laten. Ze doet Tim een zeer aantrekkelijk aanbod: zij helpt hem aan een date met zijn crush, Bo’s kantoorgenootje Lize, en zij wordt de agent van Lucy Rood. Een totale win-winsituatie. Totdat puur zakelijk toch persoonlijk wordt…

Dit vond ik van Puur zakelijk – Marloes Berghege

Poeh, ik vind het best lastig om dit te schrijven, maar ik was niet kapot van het boek. Met name de schrijfstijl viel me tegen. Haar eerdere serie – De Koffiesalon – vond ik te gek en daar vloog ik doorheen. Maar in Puur zakelijk was Marloes vaak veel te specifiek. Als in continu benoemen wat er gebeurt. Bo kijkt zorgelijk, Bo knikt etc. En ook héél veel de namen benoemen. Ik vind dialogen altijd fijn in een roman en daar hoeft niet achter iedere zin te staan wat iemand zegt. Show, don’t tell werkt heel erg goed en als er te veel en te specifiek wordt benoemd wat er gebeurt, blijft er weinig te raden over. Ook zaten er tekstueel wat gekke zinnen in, zoals ‘Ze pakte een glas water uit de kast en hield het onder de kraan.’ En ‘Ze schonk de volle glazen nog eens bij.’ Details misschien, maar in combinatie met de schrijfstijl haalde het me continu uit de flow. Hierdoor kon ik me ook moeilijk verbinden met de personages, waardoor het boek voor mij wat oppervlakkig bleef. En dat hoeft bij feelgood absoluut niet het geval te zijn. Aan het einde kwam wel nog een leuke, verrassende twist rondom een mysterieus personage. Nu is deze mening natuurlijk persoonlijk en kan het zomaar zijn dat jij het wel een heel fijn boek vindt!

Rating: ⭐⭐⭐

Mijn leeslijst voor de zomer van 2022

Deze zomer staat er nog veel leuks op mijn leeslijstje, waaronder:

Naar welk boek of welke boeken ben jij benieuwd? Of heb je ook al dezelfde boeken gelezen? Laat het me weten, ben benieuwd!

In dit artikel vind je affiliate-links. Als je via deze links iets bestelt bij Bol, krijg ik een paar cent commissie. Jij betaalt hier niets extra’s voor en het helpt mij om Breg Blogt te onderhouden. ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.