Nog maar een paar weken en dan is het zover: onze verbouwing gaat eindelijk van start! Eerst wordt er vooral buiten gebouwd en als de uitbouw eenmaal staat, gaan we binnen verder. Ik vind het reuze spannend en er komt ontzettend veel bij kijken. Elke dag zijn we wel bezig met vragen als wie begint wanneer, de schilder die wil weten welke kleuren verf we kiezen en oh ja, er moet ook nog een vloer komen! Tijd voor een update!

Verf op de muren na de verbouwing

Hoe dichter bij de verbouwing komt, hoe spannender ik het vind. Ik weet dat loslaten het beste is en dat ik me niet te veel moet opwinden, maar dat is ook wel de aard van het beestje. Gelukkig zijn veel keuzes al gemaakt dankzij de hulp van onze interieurstyliste, dat scheelt echt enorm. Afgelopen weekend bestelden we de bank en de vloer wordt deze week besteld. Wat ik lastig vind is de planning: wie komt wanneer? De schilder komt naar verwachting in september, dus moesten we met hem nog de kleuren afstemmen. Hij gaat alles spuiten, waarschijnlijk met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, verf die wel tegen een stootje kan. We hebben gekozen voor een heel zachtgroene kleur op de meeste wanden en een terrakleur achter de TV-kast.

Verf voor de verbouwing: waar let je op?

In ons huishouden met een opgroeiend kind en een puppy, is het belangrijk dat er geleefd kan worden. Dat betekent ook dat er ongelukjes geboren en vlekken komen. Een verf die goed schoon te maken is, is dan geen overbodige luxe. De verf van Sikkens heeft schrobklasse 1, wat wil zeggen dat de geverfde muur goed gereinigd kan worden, zonder de verf aan te tasten. Zo weet je zeker dat je niet gekke vlekken krijgt op de plek waar je juist een vlek wilt weghalen.

Waarom kiezen voor een professionele schilder?

Toen we in 2012 in dit huis kwamen wonen, hebben we met de hulp van vrienden alles zelf geschilderd. Daarna heb ik gezegd: dit doen we nooit meer. Het was een enorm werk om alles mooi dekkend te krijgen, omdat zowel de muren als de plafonds voorzien waren van structuurverf. De schilder die dit jaar bij ons alles komt doen, egaliseert alle wanden eerst met dunpleister. Dan zijn alle wanden weer egaal en mochten we ooit nog iets willen schilderen, zoals een muur in de slaapkamer, dan is het niet zo’n enorme klus meer. Vervolgens spuit hij alle muren en deuren. Zo krijgen we mooie, egaal geschilderde muren in de kleuren die we hebben uitgekozen.

Verf combineren met behang

Naast verf komt er op één wand in de woonkamer ook behang, over een lengte van 7 meter. Dit krijgt een beetje dezelfde terrakleur uit de TV-hoek en heeft een soort linnenstructuur. Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe dat eruit gaat zien! Een ding weet ik zeker, deze verf maakt de verbouwing echt compleet. Door de kleuren krijgen we straks een warme, knusse sfeer!

Binnenkort geef ik hopelijk de eerste update van het bouwproces zelf, wanneer de schop de grond in gaat en onze droom van een vernieuwde benedenverdieping eindelijk uitkomt!

Heb jij voor verf of behang gekozen in je woonkamer? Of voor een combinatie van allebei?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.