Binnenkort start eindelijk onze verbouwing en dat betekent dat we ook langzaamaan nieuwe meubels kunnen gaan kopen. De salontafel is daar een van. We hebben nu een antieke salontafel, die jarenlang dienst deed als speel- en eettafel voor onze zoon. Nu zijn benen er niet meer onder passen en ons interieur verandert, is het tijd voor inspiratie voor een nieuwe salontafel!

Inspiratie voor een nieuwe salontafel

De keuze voor een nieuwe salontafel maak je niet zomaar, tenminste ik niet. Er is zo ontzettend veel keuze. Ga je voor groot of klein? Wil je een strakke of een industriële salontafel kopen? Kies je voor 1 salontafel of een groepje van meerdere kleine tafeltjes?

Een nieuwe salontafel uitkiezen

Dankzij de hulp van onze interieurstyliste zijn er al veel keuzes voor ons gemaakt. We krijgen straks een knusse TV-hoek in de uitbouw, waar 3 kleine salontafeltjes bij komen te staan. Hoe ze er exact gaan uitzien weten we nog niet, we gaan straks eerst alle grote meubels plaatsen en dan kijken wat er uiteindelijk het beste bij past. Maar het is wel fijn dat we niet nog dagen hoeven door te brengen op de woonboulevard en in online woonwinkels.

Wat zijn de trends voor salontafels in 2022?

De interieurtrends veranderen ieder jaar. Dit jaar zie je vooral stoere, industriële meubels, afgewisseld met goud, marmer en zwart. Ik maakte een selectie van verschillende salontafels die goed in deze trend passen.

Salontafel kopen tips

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als je een salontafel gaat kopen. Ik zet een aantal tips voor je op een rijtje:

  • Hoe groot mag de tafel zijn? Zorg dat de afmeting in balans is met de ruimte en andere meubelstukken.
  • Welk materiaal kies je? Volledig glas is niet handig met kinderen. Wil je de tafel vaak verplaatsen, dan is een te zware tafel niet handig.
  • Welke stijl past in je interieur? Kies een stijl die goed aansluit op het geheel.

Dit najaar deel ik alles over het eindresultaat van onze verbouwing en het nieuwe interieur, ik kan niet wachten!

Wat voor salontafel heb jij?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.