Wandelen met kinderen: de meeste ouders raken er direct van in de stress. Maar wist je dat je met kinderen juist prima kunt wandelen? Zeker als je de wandeling combineert met andere leuke activiteiten! Wij gingen onlangs namens Visit Zuid-Limburg op pad in het Schutterspark in het Zuid-Limburgse Brunssum. Een dag vol groen, heerlijk eten en als klap op de vuurpijl lekker varen op het water!

Kidsproof wandelen in Limburg

Zeg je Limburg, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan heuvels en steile beklimmingen. Die zijn er zeker, maar er zijn ook genoeg kidsproof wandelroutes in de omgeving. Visit Zuid-Limburg heeft een handige routezoeker, waar je meer dan 500 gratis, online routes vindt. Daar zit er dus altijd eentje bij die aan jouw wensen voldoet! Zo kan je aangeven of je route bijvoorbeeld kindvriendelijk of geschikt voor de kinderwagen moet zijn. Heb je een fijne route gevonden? Dan kan je de paaltjes volgen of je klikt op ‘Start de route’ en je wordt door de route geleid. Superhandig! Je ziet onderaan de routepagina ook waar je onderweg wat kunt eten of waar leuke attracties of bijzondere bezienswaardigheden zijn. Bevalt de route of wil je hem bewaren voor later? Even op het hartje klikken en het is geregeld!

Lees ook: Heel veel low budget en gratis uitjes in Limburg!

Met de kinderen naar het Schutterspark in Brunssum

Wij mochten de blauwe route wandelen in het Schutterspark. Dit ligt vlak bij de Brunsummerheide. Het Schutterspark was voor ons nog onbekend terrein, waardoor we ons heerlijk konden verwonderen. Bij de ingang ligt een grote speeltuin en een terras. De wandeling was goed te doen voor onze 8-jarige en voor onze teckelpup van bijna 8 maanden. Je wandelt deels over verharde en deels over onverharde paden. Onderweg knalt het groen je tegemoet en zie je veel bramen, bosaardbeien en de mooiste wilde bloemen.

Lunchen bij de BloteVoetenHut

Na onze wandeling hadden we behoorlijke trek en we streken neer bij de BloteVoetenHut. Dit is het restaurant dat hoort bij het Blotevoetenpark. Je geniet hier van de lekkerste gerechten, op de kaart vind je een mooie balans, zowel gezond als voor de lekkere trek. De bediening is superenthousiast en vriendelijk en het is een waanzinnig fijn plekje, zo onder de bomen met de kleurrijke aankleding!

Lees ook mijn blog over het Blotevoetenpark in Brunssum

Varen op de vijver in het Schutterspark

Na de lunch waren we weer bijgekomen en klaar voor het volgende avontuur. We mochten een bootje huren bij MiniHaven. Wat een ontzettend leuke belevenis was dit. Vanaf het eerste moment dat de havenmeester Laurens aansprak met Kapitein en hem alles uitlegde, zag ik de twinkeling in zijn ogen. Hij koos een schip uit en we mochten met z’n tweetjes een kwartier varen. Ik had nog nooit van deze activiteit gehoord en ben blij dat ik het nu ken, want het is echt een ontzettend leuk concept. Laurens straalde van oor tot oor en heeft het er nog dagen over gehad.

Kidsproof wandelen: praktische tips

Wij wandelen regelmatig met Laurens en hij vindt het meestal (het blijft een kind haha) heel leuk en gezellig. Ik geef je graag nog wat praktische tips voor als je wilt wandelen met kinderen:

  • Kies een route die qua lengte en moeilijkheidsgraad past bij de leeftijd en conditie van je kind(eren)
  • Zorg voor een route waarop veel te zien of te doen is. Dit maakt het wandelen afwisselend.
  • Neem lekker eten en drinken mee en ga onderweg picknicken.
  • Geef je kind(eren) een opdracht mee. Bijvoorbeeld: “Tel het aantal paddenstoelen dat je tegenkomt” of “Tel het aantal roodborstjes”. Zo zijn ze afgeleid van het wandelen en continu lekker bezig!

Heb je nog aanvullende tips? Deel ze dan zeker in de comments of op Facebook of Instagram!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.