Nog een weekje school en dan zijn we in het zuiden ook aan de beurt voor de zomervakantie. We hadden vorig jaar al geboekt op onze favoriete camping in Zeeland, alleen zijn ongeveer alle plannen voor deze zomer nu gewijzigd. Tijd voor een update over onze plannen voor de zomervakantie!

Zomervakantie 2022: anders dan anders

Het oorspronkelijke plan was dat we op 1 augustus in de auto zouden stappen naar Zeeland. Caravan mee en 2,5 week genieten aan de Oosterschelde. We hadden vroeg geboekt en dus een van de mooiste plekken van de camping bemachtigd. Het zou perfect uitkomen, want de verbouwing zou eind juni starten.

Noodgewongen staycation

En toen kwam de aannemer met de boodschap dat hij pas 8 augustus begint. En de schilder pas 5 september. Shit. Alle plannen die we hadden vielen daarmee in het water. Want in Zeeland zitten, terwijl hier mannen aan het werk zijn zagen we niet zitten. En tegen de tijd dat ze klaar zijn is het schooljaar allang weer in volle gang. Oké, tijd voor plan B, wat gaan we dan doen?

Dat bleek nog niet zo makkelijk te bedenken. Etienne heeft net een nieuwe baan en juist de zomermaanden zijn hectisch vanwege nieuwe systemen en trainingen. Daardoor kan hij niet echt vrij krijgen. Voor de verbouwing even ertussenuit ging het dus ook niet worden. Deze noodgedwongen staycation moest ik echt even laten landen. Ik bedoel, nu hebben we een caravan, kunnen we hem niet echt gebruiken deze zomer.

Nachtjes en dagjes weg

Ik moet dit soort dingen altijd even laten landen. Waar ik normaal graag direct in de omdenkmodus schiet, zijn er voor mij nu te veel factoren om dat te doen. En dat is helemaal oké. Hoe lief het ook bedoeld is dat iedereen meedenkt, ik moet het zelf allemaal even uitvogelen. Een optie is dat ik met Laurens samen een paar dagen wegga voor de verbouwing. Naar zee of naar een leuke stad. En dan kunnen we als de mannen aan het werk gaan samen leuke dingen in en om huis doen. We zitten natuurlijk ook nog met onze Gijs, die we niet een hele dag alleen kunnen laten. Dus op de dagen dat Etienne thuis werkt, gaan wij met z’n tweetjes op pad. De bioscoop staat ook hoog op Lau zijn lijstje, net als de Efteling en een nachtje weg. We zijn deze week ook lid geworden van het zwembad in Meerssen, dus daar gaan we ook regelmatig een duik nemen samen. Je leest het, het komt helemaal prima. (Je hoeft het dus niet te relativeren voor me, ben ik zelf al volop mee bezig ;))

En als we dan toch nog even omdenken: we krijgen er wel een waanzinnig mooie benedenverdieping voor terug. Dat is het overslaan van de vakantie meer dan waard! Als je maar weet dat we volgend jaar weer lekker 6 weken gaan genieten van de caravan, linksom of rechtsom. 😉

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

 1. O, wat balen! Natuurlijk ga je er nu ook wat van maken, maar ik herinner me hoe heerlijk je vorig jaar hebt genoten en ja, dan moet je behoorlijk schakelen nu. Ik hoop dat de mannen er iets extra moois van maken én dat je kunt genieten van wat wel kan. Tussen het balen door misschien wel😉.

 2. I feel you! En hoewel wij wel op vakantie gaan is onze hele vakantieplanning ook omgegooid. Gedwongen, want het ziekenhuis heeft een behoorlijke steek laten vallen waardoor wij genoodzaakt waren de vakantie om te boeken en naar voren te halen. Geen Italië dit jaar, maar weer bij jullie om de hoek <3
  Dat relativeren lukt voor mij nog niet zo, maar ik hoop dat dat toch nog lukt ergens de komende dagen.

  Ik wens jullie toch een heerlijke staycation!

 3. He wat jammer dat het plan in duigen valt, daar zou ik ontzettend van balen alhoewel we natuurlijk sinds Corona wel vaker plannen niet door zagen gaan!

  We wilden uiteraard na 3 jaar weer eens naar de USA maar we hebben laat vakantie, durven het toch nog niet aan om uitgerekend in het najaar (als de Corona besmettingen wellicht weer gaan opspelen) een USA reis te boeken.

  We hebben dan ook besloten dit jaar naar Frankrijk te gaan, weekje Cevennen en daarna nog een week in de Ardeche en als het weer mee zit nog een paar dagen Franse Alpen!

  Ik durf niet meer te zeggen “en volgend jaar linksom of rechtsom “……….we wachten maar gewoon af wat mogelijk is!

  Fijne zomer!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.