Een tijdje geleden viel er een fijn pakketje in de bus met een boek dat ik héél goed kon gebruiken. Hond in huis van Jeroen Oomen is een praktische en lekker leesbare gids voor iedere hondenliefhebber en -eigenaar. Je vindt er voorbeelden uit de praktijk, afgewisseld met handige tips. Ik vertel je er graag meer over!

Hond in huis – Jeroen Oomen

Ik kreeg dit boek van Cisz, de beheerder van de groep Boekenverslinders op Facebook. Cisz steekt veel tijd en liefde in deze groep waarin boekenliefhebbers elkaar vinden. Daarnaast deelt ze als The Bookbabe haar eigen leeservaringen. Toen ze dit boek toegestuurd kreeg van de uitgeverij, moest ze meteen aan mij en onze teckel Gijs denken. Zo lief!

Tien honden, tien lessen: in tien stappen een zelfverzekerde hondeneigenaar

Een hond kan je trouwste kameraad zijn. Een maatje met wie je eindeloos kunt spelen, knuffelen en rennen, en bij wie je je veilig kunt voelen. Maar dan moeten je hond en jij elkaar wel begrijpen.

Jeroen Oomen is dé hondencoach van Nederland en autoriteit op het gebied van hond en mens. In dit boek vertelt hij wat je als nieuwe en ervaren hondeneigenaar moet weten. Alles komt aan bod: van het kiezen van het soort hond en de plek waar je jouw nieuwe vriendje vandaan haalt, tot het trainen van je huisdier en het omgaan met gedrag dat je liever niet ziet. Elk hoofdstuk begint met het verhaal van een hond, de les die je daaruit kunt halen en hoe je die kennis met jouw hond kunt toepassen.

Dit boek moet iedere hondenbezitter lezen!

Door de voorbeelden die Jeroen geeft aan de hand van de honden die hij in zijn leven heeft ontmoet, kon ik goed begrijpen wat hij bedoelt met bepaalde dingen. Een hond is een prachtig cadeau, maar maakt me soms ook onzeker. Doen we het wel goed, voeden we hem juist op, zodat het een sociale, blije hond wordt? Het is net een kind. 😉 Door de praktische tips uit het boek krijg ik meer zelfvertrouwen en leer ik onze Gijs beter kennen. Dat is ontzettend fijn en werpt ook zeker zijn vruchten af. Ik vind het tof dat Jeroen echt zijn eigen manier van trainen heeft ontwikkeld, door alle ervaring die hij in al die jaren heeft opgedaan. Hij vertelt ook over wat er mis ging en hoe hij dat oploste. Als ik dan weer eens met een teckel loop wiens oren blijkbaar alleen voor de sier zijn, krijg ik het vertrouwen dat het goed komt, als we maar consequent blijven en goed naar hem blijven kijken en luisteren.

Dit boek is echt een aanrader voor iedere hondenliefhebber die nog meer plezier uit zijn hond wil halen!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.