Ondernemers die een bedrijfsauto gebruiken, sluiten hier vaak een zakelijke autoverzekering voor af. Verzekeraars gaan ervan uit dat je met zo’n auto meer op de weg bent dan met een personenauto, waardoor je een hogere premie betaalt. Toch zitten er ook een aantal voordelen aan een zakelijke autoverzekering in vergelijking met een persoonlijke autoverzekering. Wil je jouw bedrijfsauto daarom zakelijk verzekeren? Ga dan niet over één nacht ijs. Er zijn namelijk zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom vertel ik je graag wat je wilt weten voordat je jouw bedrijfsauto verzekert.

Bedrijfsauto verzekeren: let hier goed op

Heb je nog niet eerder een bedrijfsauto verzekerd? Dan denk je misschien dat dit anders in zijn werk gaat dan het verzekeren van een personenauto. Toch zijn er behoorlijk wat overeenkomsten. Zo kun je een bedrijfsauto bijvoorbeeld op dezelfde 3 manieren verzekeren als een personenauto. Als je jaren geleden voor het laatst een autoverzekering hebt afgesloten, weet je mogelijk niet precies meer hoe de vork in de steel zit. Daarom zet ik de soorten autoverzekeringen hier op een rijtje. 

WA

Met een WA verzekering voor je auto ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig aanricht aan (spullen van) anderen. Schade aan jouw eigen bedrijfswagen is niet verzekerd. 

WA + Beperkt Casco

Wie voor WA + Beperkt Casco kiest, is niet alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Bij schade aan jouw auto kan een verzekeraar namelijk ook geld uitkeren. Dit is alleen het geval bij schade die het gevolg is van diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en natuur en een botsing met loslopende dieren. Ook voor ruitschade kun je een claim indienen.

WA + Volledig Casco

Wanneer je voor één van de bovenstaande autoverzekeringen kiest, wordt schade door vandalisme, een aanrijding of een botsing niet vergoed. Wil je dit wel? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Door de uitgebreide dekking staat deze autoverzekering ook wel bekend als allrisk autoverzekering. 

Dekking is niet overal hetzelfde

Je weet nu wat de mogelijkheden zijn voor een bedrijfsauto verzekeren. Als je bepaald hebt hoe je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren, kun je direct de gewenste verzekering afsluiten. Dit raden wij je alleen niet aan. In grote lijnen zijn de autoverzekeringen van veel verzekeraars hetzelfde, maar er zijn vaak wel kleine verschillen. Juist deze verschillen kunnen het hem doen. Verdiep je daarom altijd eerst in de voorwaarden voordat je als ondernemer een verzekering voor jouw bedrijfsauto afsluit. Of, wat wij in dit soort gevallen doen: raadpleeg je verzekeringsadviseur. 

Er kan ook verschil zitten in de premie

Er kan niet alleen verschil zitten in de dekking van een zakelijke autoverzekering, maar ook in de premie. Nog een reden om niet direct de eerste beste autoverzekering af te sluiten die je tegenkomt. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor een verzekering voor jouw bedrijfsauto. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je de knoop doorhakt. Wie hier niet veel tijd en moeite in wil steken, vergelijkt autoverzekeringen met behulp van een vergelijkingssite. Zo’n site geeft je binnen een paar tellen een overzicht van de zakelijke autoverzekeringen die aan jouw wensen voldoen. Bovendien zie je direct hoeveel premie je per maand betaalt.

Hoe heb jij je autoverzekering geregeld?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.