Na een paar jaar waarin het niet kon, worden er weer steeds meer beurzen georganiseerd. Dit is natuurlijk hartstikke goed nieuws, want een beurs is dé plek om aan geïnteresseerden te laten zien wat je in huis hebt. Het is dan wel zo prettig als je alles uit die beurs kunt halen. Ben je benieuwd naar tips op dit gebied? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij jouw ervaring op een bedrijfsbeurs tot een succes maakt!

Tips voor als je met je bedrijf op een beurs staat

Hoe pak je het nu slim aan? Iedereen wil zijn of haar bedrijf onder de aandacht brengen, dus wil je graag opvallen. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom deel ik graag 3 tips die je helpen om jouw bedrijf in de kijker te spelen op een beurs.

Tip 1: Elevator pitch

Het is goed om – voordat je naar de beurs gaat – voor te bereiden wat je de mensen wil gaan vertellen die bij je stand komen kijken. Natuurlijk weet je waar jij en je bedrijf voor staan, maar het kan geen kwaad om je verhaal kernachtig voor te bereiden. Zorg ervoor dat je zogeheten elevator pitch niet langer duurt dan twee minuten. Mensen willen op een beurs graag snel verder kijken, dus het is belangrijk dat je ze snel geïnteresseerd kunt maken met je verhaal. Als de (potentiële) klant eenmaal geïnteresseerd is kun je natuurlijk in gesprek gaan en uitweiden over andere onderwerpen.

Lees ook: 10 inspirerende boeken voor ondernemers

Tip 2: Relatiegeschenken

Door tijdens de beurs relatiegeschenken in te zetten kun je voor een blijvende herinnering aan jouw onderneming zorgen. Kijk dus of je iets kunt meenemen wat je vervolgens aan bezoekers kunt uitdelen. Denk dan aan het bedrukken van bidons met je bedrijfslogo of aan gepersonaliseerde waterflesjes. Dit komt namelijk altijd goed van pas! Daarnaast zijn kleine relatiegeschenken erg geliefd, zoals customized pennen en aanstekers. Leg ze neer op je stand, zodat mensen ze na het gesprek mee kunnen nemen.

Tip 3: Probeer op te vallen

De kans is groot dat er meer ondernemingen met hetzelfde product als jij op de beurs staan. Daarom is het belangrijk om op te vallen. Ten eerste is het belangrijk dat je stand opvalt. Dit kun je voor elkaar krijgen met gepersonaliseerde banners of zuilen die je bij je stand neer kunt zetten. Op deze zuilen kun je jouw bedrijfsnaam en je unique selling points aanprijzen. Verder is het belangrijk om de stand overzichtelijk te houden; mensen zijn eerder geneigd om naar een overzichtelijke stand toe te lopen. Tot slot is het belangrijk dat duidelijk is wie er bij jouw stand horen. Door het bedrukken van petten of T-shirts kun je duidelijk maken wie het aanspreekpunt zijn bij jouw stand.

Extra tip: doe vooronderzoek naar het soort mensen en bedrijven dat naar de beurs toekomen. Op die manier kun je je voorbereiden op de verwachtingen van de bezoekers.

Sta jij voor je werk weleens op een beurs? Hoe zorg je dat jullie stand de aandacht trekt?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.