Al een hele tijd heb ik een abonnement op Kobo Plus en ik vind het heerlijk! Het is alsof ik een gigantische boekenkast tot mijn beschikking heb en altijd een fijn boek kan kiezen. Ik lees dit jaar minder recensie-exemplaren, omdat ik merkte dat ik onder druk ging lezen. En lezen is juist bedoeld voor de ontspanning. Vandaag deel ik een aantal boeken die ik de afgelopen periode las via Kobo Plus!

Boeken lezen via Kobo Plus, hoe werkt dat?

Mijn Kobo Plus abonnement is gekoppeld aan mijn Bol.com account. Ik gebruik de Kobo Libra als e-reader en daarop kan ik naar hartenlust boeken uitkiezen uit de Kobo Plus collectie. Tijdens onze vakantie had ik weer eens behoefte aan een non-fictieboek, maar ook las ik de nodige romans. Je kiest een boek uit en dan kan je het lezen zolang je Kobo Plus abonnement actief is. Zeg je het abonnement op? Dan verdwijnen de boeken uit je collectie. Het is als een digitale bibliotheek.

Wat ik eerder had willen weten – Marian Mudder

Jarenlang had Marian last van angst en onzekerheid. Ze probeerde alle mogelijke therapieën en las talloze zelfhulpboeken. Inmiddels is ze naast ervaringsdeskundige ook therapeut.

In Wat ik eerder had willen weten vind je het beste van wat ze door de jaren heen aan kennis en wijsheid heeft vergaard. Het staat vol kleine en grote liefdevolle duwtjes in de richting van een zorgelozer leven: theorie over de werking van je brein, zelfonderzoek, oefeningen, stressmanagementtechnieken zoals eft, note to self-lijstjes en tips & tricks.

Dit boek is wat mij betreft een must read voor iedereen die piekeren als ongewenste hobby heeft. Het heeft me zó veel inzichten gegeven over mijn brein, hoe piekeren werkt en wat je er zelf aan (of tegen) kunt doen. Ik las dit boek toen ik even wat minder lekker in mijn vel zat en dat was precies het juiste moment. Het gaf weer lucht, omdat ik kon begrijpen wat er gebeurde.

Twee prinsen – Jackie van Laren

Als Madelon, studente culturele antropologie, afreist naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee, verwacht ze niet méér van het tripje dan een zonnig weekend en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek. Haar well connected oom heeft een interview voor haar geregeld met de steenrijke Jack, die een hoge functie bekleedt in de regering van Montferrat. Als het goed is beantwoordt hij aan het profiel van de stereotiepe mediterrane player, het onderwerp van haar onderzoek.

Dat blijkt niet te kloppen: hij mag dan bijna onwerkelijk knap zijn, Jack is juist nogal gesloten en geheimzinnig. Maar hij wil haar wel introduceren bij sjeik Quasim, een kennis van hem die het begrip ‘player’ uitgevonden zou kunnen hebben. Voor Madelon het weet dineert ze op Quasims chique jacht, logeert ze in Jacks privévuurtoren, wordt ze in een dure bolide rondgereden en is ze eregast op het jaarlijkse exclusieve gala – alles voor de wetenschap natuurlijk. Lukt het haar om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar onderzoeksobjecten?

What’s not to like aan een boek van Jackie? Dit verhaal ontstond als cadeautje in de lockdown. Jackie wilde haar lezers graag wat afleiding geven en een leuk verhaal delen in korte afleveringen op Facebook. Dat werd uiteindelijk een complete roman! Ik heb er echt van genoten. Van Madelon met al haar hersenspinsels en gedachten tot de twee onwaarschijnlijk knappe mannen die haar hart proberen te veroveren. Een genot voor de feelgood-liefhebber!

De eerste zin – Astrid Harrewijn

Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder?

Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

Wat een heerlijk verhaal was dit! Ik verdwaalde helemaal in het resort waar Elkie belandt en waar ze het voor zichzelf op hilarische wijze ingewikkeld maakt. En er zat ook een mooie les in: het perfecte plaatje is vaak dichterbij dan je denkt, als je maar loslaat dat het perfect moet zijn. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende delen van deze reeks, die Astrid speciaal voor Kobo Plus schreef.

Op het moment lees ik nog De Middernachtbibliotheek van Matt Haig, waarover je meer leest in mijn volgende e-book update!

Welk boek lees jij momenteel?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.