Dat ik gek ben op lezen zal je niet verrassen, gezien de vele boekentips en recensies die ik deel. Mijn zoon is inmiddels ook helemaal verslingerd aan lezen en onlangs kreeg hij zelf 2 recensie-exemplaren toegestuurd: De magische bieb 2 en Game Helden 2. In deze blog deelt hij zijn – zelfgeschreven! – recensie! Lees dus gauw verder!

De Magische Bieb – Femke Dekker

De Magische Bieb is een superleuke serie, waarvan er inmiddels 2 delen zijn verschenen. Wij lazen ze allebei met veel plezier. Hieronder lees je waar de delen over gaan en daarna vertelt Laurens wat hij ervan vond!

De Magische Bieb 1: Bieb op stelten

Een onverwachte ontmoeting in een mysterieuze bibliotheek. Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is… Lukt het ze om het magische wezen dat ronddwaalt te vangen? 

De Magische Bieb 2: Jacht op de Frobbels

Hé? Dat is vreemd! Er missen opeens allerlei letters in de boeken. Al snel ontdekken de drie vrienden dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Maar… wel stiekem, hè? Want Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheimen onderzoeken in de bieb! 

Recensie van de Magische Bieb door Laurens (8 jaar)

Ik vond het leuke boeken. en apart want de dingen die in de boeken gebeuren kunnen niet in het echt. Zoals de sar het grappen monster en de gekken letter etende monsters. Ik vond Jonas, en Stan en Wilgje stoer en nieuwgierig. En ze dachten dat meneer Vrolijk een tovenaar was. Ik kon het boek goed lezen want de zinnen waren kort. En de tekeningen waren mooi.

Game Helden 1 – Marcel van Driel

Game Helden tegen De Monsters

Om een reuzenslang in een game te verslaan, moeten Raff, Puck, Manú en Phileine Power Ups verzamelen. Wanneer ze uit de game worden gegooid, blijken ze deze superkrachten in het echt te hebben! Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven? 

Game Helden tegen de zombie-cowboys

De Game Helden hebben niet alleen de monsters verslagen, ze hebben hun superkrachten uit de game meegenomen naar de echte wereld! Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster. 

Recensie van Game Helden door Laurens (8 jaar)

Ik vond het gek dat de game helden hun krachten mee namen uit de game. En het boek wordt afgewisseld tussen strips en verhalen, dat vond ik leuk. De zombie-cowboys vond ik grappig, ze zeggen de hele tijd brains! Ook dit boek was leuk om te lezen. Met niet te lange zinnen.

We hebben deze boeken ontvangen van Billy Bones

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Brigitte Timmermans Antwoord

    Allereerst gefeliciteerd met ons allerliefste neefje! En zo leuk deze recensie van Lau ❤️
    Dit smaakt naar meer!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.