Nu de verbouwing dichterbij komt, zijn we ook druk met het interieurplan. De kleuren zijn uitgekozen, net als een groot deel van de meubels. We hebben een prachtig ontwerp liggen, waar we nu stap voor stap mee verder gaan. Eén van de onderdelen van dat plan is de verf uitkiezen. Waar ik zelf waarschijnlijk voor wit met een accentkleur was gegaan, komt er nu een hele andere kleurencombinatie op de muren. 

Verf kiezen voor de muren

In de voorbereiding van onze samenwerking met interieurstyliste Annick ging ik helemaal los op Pinterest. Ik had een plaatje in mijn hoofd voor een bepaalde sfeer, maar kon het steeds maar niet vinden op Pinterest. Tot ik het op een dag ineens tegenkwam, dat verzin je toch niet? De terrakleur op de muur geeft meteen warmte en dat is precies wat we straks in ons huis terug willen vinden.

Bron

Welke kleuren passen goed bij elkaar?

Zo’n kleur is geweldig, maar je gaat niet hele huis in een donkere kleur schilderen. Het kan natuurlijk wel, maar het zal de ruimte kleiner maken. Dus is het handig om er een andere kleur tegenover te zetten, zodat er wat balans in komt. Onze interieurstyliste heeft gekozen voor een groentint. Mijn eerste reactie: uuuuh, groen? Maar in het totaalplaatje past het echt heel goed. Het is ook geen gifgroen, maar een zachte, subtiele tint. Dit zal de terrakleur mooi uit laten komen en brengt een mooi geheel in de rest van de benedenverdieping.

Ga het niet in je hoofd bedenken

Als ik iets heb geleerd is het wel dat je van alles in je hoofd kunt bedenken, maar dat je brein dan al gauw een loopje met je neemt. Toen we namelijk voor de 2e keer naar de kleuren keken, koos ik een andere tint terra uit. De kleur die ik de eerste keer had gekozen was heel anders dan ik me herinnerde. Weet je niet welke kleuren je in huis wilt? Bestel dan kleurstaaltjes of van die testrollers bij een verfwinkel. Die kan je in je eigen huis bekijken, zodat je ook ziet wat de lichtinval doet en wat je er voor effect mee bereikt. En: of de kleuren bij elkaar passen natuurlijk.

Welke kleuren we uiteindelijk exact op de muren krijgen? Dat laat ik je zien als de verbouwing is afgerond dit najaar. Nog eventjes geduld dus! Ik ben benieuwd: heb jij kleuren op de muren thuis of heb je gekozen voor wit?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.