Persoonlijke ontwikkeling: je wordt ermee om je oren geslagen op Instagram, in podcasts en op blogs. Niet zo gek, want het een fantastische manier om jezelf beter te leren kennen en te groeien als mens. Ik heb de afgelopen maanden verschillende stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling en deel er graag een aantal met je.

Heel veel helen

Helen? Was je kapot dan? Nee hoor, het gaat eigenlijk gewoon best goed met me. Maar ik heb – net als ieder mens –  ook te maken met belemmerende overtuigingen en oude patronen die me in de weg zitten. Daarom volg ik nu maandelijks een online healing bij mijn lieve vriendin Verie. Tijdens zo’n online sessie zijn we samen met een groep en begeleidt Verie ons door de healing. Wat ze precies doet en hoe het werkt? Ik heb geen idee, maar een ding is zeker: het werkt!

De eerste healing had als thema Overvloed. Tijdens de sessie – ik lag gewoon lekker op mijn eigen bed onder een dekentje – maakte ik van alles mee. Ik huilde, voelde me geborgen en piekerde me suf. Vooral dat laatste was interessant, omdat alle gedachten die ik had over het tegenovergestelde van overvloed gingen. Ik piekerde over vriendschappen, werk en andere zaken. Het bijzondere is dat ik later pas begreep dat dit een vorm van opruimen was. Na deze sessie zijn de gedachten verdwenen en dus letterlijk opgeruimd.

De tweede healing had als thema Leven vol vertrouwen. Tijdens deze sessie was de energie intens en ik kon moeilijk ontspannen. De dag erna had ik er fysiek nog last van en de dag dààrna was het over. Ik voelde me lichter en prettiger.

De derde healing die ik volgde had als thema schaamteloos genieten en ook hier heb ik weer veel uitgehaald. Ik herinner mezelf er elke dag aan dat ik me niet hoef te verantwoorden. Ik maak mijn eigen keuzes en mijn enige verantwoordelijkheid is mijn gezin. Dit helpt me enorm en ik geniet van zo veel meer dingen. Van een uurtje in bad, midden op de dag, van een dag lui op de bank met Laurens. Van een avond ouderwets op stap met een vriendin (en iets te laat en giechelig thuiskomen). Van het feit dat ik mijn eigen baas ben en daarin de volledige vrijheid mag nemen die ik nodig heb. Op dat laatste kom ik later nog even terug.

Ik kan je deze healings echt aanraden als je stukjes wilt opruimen, die je tegenhouden om te stralen. Je volgt ze thuis en hoeft niet in beeld of mee te praten als je dat niet wilt. Alles is oké en dat maakt het zo fijn.

Inmiddels heb ik ook een 1-op-1 sessie gepland met Verie, omdat de afgelopen weken nog wat dingen naar boven kwamen waar ik last van heb. Ken je dat? Dat je soms volledig in je hoofd gaat en je strest over van alles en nog wat? Dat er iets ogenschijnlijks kleins gebeurt, maar dat zo veel los maakt? In zo’n situatie belandde ik en dat was niet de eerste keer. Daarom gaan we nu onderzoeken waar deze pijn vandaan komt en vooral: kijken of het opgeruimd kan worden. Ik vind het reuze spannend, maar kijk er vooral naar uit om me weer lichter te voelen. ♥

Ontwikkeling als ondernemer

Deze zomer ben ik alweer 4 jaar ondernemer. Het is echt een cliché, maar wat vliegt de tijd. Ik heb de afgelopen jaren zo veel geleerd, gelachen, gehuild, gepiekerd, gevierd en genoten. En heel veel geschreven natuurlijk. De afgelopen maanden heb ik als ondernemer keuzes gemaakt die niet makkelijk waren. Zo nam ik afscheid van een vaste opdrachtgever (en grote bron van inkomsten), omdat onze visies te veel van elkaar waren gaan verschillen. Ik beëindigde een samenwerking, omdat de ander herhaaldelijk over mijn grenzen heen ging.  Ik investeerde in een webshop (doodeng!) en verkocht meteen een hele berg SchrijfWerkBoeken en kaartensets. (Ga hier naar mijn shop!)

Ik begon het jaar met minder opdrachten dan ik gewend was, en dat was even spannend. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en weet ik één ding 100% zeker: vanuit vertrouwen ontstaan de mooiste dingen. Ik heb een aantal vaste klanten en werk daarna regelmatig aan mooie websites. Ik ben veel kritischer geworden op waar ik ja tegen zeg, zodat ik al mijn werk met aandacht en plezier kan doen. En dat brengt me weer terug bij het stukje vrijheid waar ik het eerder over had. In 2021 heb ik geworsteld met balans. Balans tussen moeder, vrouw, vriendin en ondernemer zijn. Ik had heel veel behoefte aan rust en heb allerlei dingen geprobeerd om die rust te vinden. Soms met een goed effect, maar zeker ook met een averechts effect. Inmiddels zijn de rust en de balans er en ik ben er zo blij mee!

Ik koester mijn vrije vrijdag, plan alleen nog afspraken op maandag, dinsdag en woensdag en duik op donderdag in mijn schrijfbubbel. En dat werkt goed. Het kan zomaar zijn dat dit er over een halfjaar heel anders uitziet en dat is precies de vrijheid die als ondernemer zo fijn is. Er is geen protocol of proces dat bepaalt hoe ik moet werken, wanneer en met wie. En sinds dat kwartje is gevallen, is er een enorme last van mijn schouders afgegleden. Ik heb weer plezier in mijn werk, ben er met mijn aandacht bij als ik vrij ben en voel dus die felbegeerde rust. En als er een dag tussendoor schiet waarop de rust even verlof heeft? Dan doe ik wat kan en ga ik de volgende dag weer verder.

Dagelijks in een dagboek schrijven

Jaren geleden kreeg ik een one line a day boekje cadeau. Daar begon ik heel fanatiek in, maar liet het net zo gauw weer links liggen. Dus nu heb ik een boekje dat vol gaten zit en op een gegeven moment ben ik maar gestopt. Afgelopen maart bestelde ik voor een vriendin het 6 minuten dagboek als verjaardagscadeau. Alsof het universum me even wilde helpen, viel er een kaars op, nog voor ik het kon inpakken. Dus bestelde ik een tweede exemplaar voor mijn vriendin en hield het eerste exemplaar zelf. Inmiddels schrijf ik er een paar weken in en het is fijn om stil te staan bij elke dag. Met vragen als Waar ben je dankbaar voor en Welke leuke dingen heb je vandaag meegemaakt haal ik uit elke dag iets positiefs. En dat is fijn.

Je leest het, ik ben weer volop in beweging geweest. Het leuke is dat de rust er ook voor zorgt dat ik weer zin en tijd heb om te bloggen. Dus als je ergens graag meer over wilt lezen: stuur me een berichtje of reageer hieronder!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.