Zodra het campingseizoen begint, krijgen de meeste kampeerliefhebbers een kriebel in hun buik. Eindelijk weer lekker op pad, genieten van het buitenleven en met een beetje mazzel, mooi weer! Wij hebben sinds 2021 een caravan en ik vertel je graag wat voor ons onmisbare items voor in de caravan zijn!

Onmisbare spullen voor in de caravan

We hebben hiervoor jaren gekampeerd met de tent, maar de caravan heeft toch echt mijn hart gestolen. Het is als een klein huisje op wielen, met net wat meer comfort dan de tent. Tijdens onze eerste kampeertripjes konden we goed uitvinden wat we nodig hadden en hoe alles werkte. We zijn inmiddels een aantal keer gaan shoppen en de caravan-inventaris is compleet!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Bestel je iets via deze link(s)? Dan ontvang ik een klein deel commissie. Jij betaalt hier niets extra voor.

Elektrisch kacheltje

De muren van een caravan zijn niet zo goed geïsoleerd als thuis, dus vooral in de avond, nacht en vroege ochtend kan het behoorlijk fris zijn. Of soms gewoon koud. Nu kom je al een heel eind met fleecedekens, maar een kacheltje kan net dat extra comfort geven. Je kan ook de gaskachel in je caravan gebruiken, als die erin zit. Let er wel op dat je een kacheltje kiest dat qua wattage goed kan draaien op de camping. Onderaan deze blog deel ik daar een handig rekensommetje voor.

Waterkoker

Even een kopje thee zetten of wat warm water om het zwembadje mee op te warmen: een waterkoker is reuzehandig. Je hebt waterkokers speciaal voor de camping. Deze hebben een lagere wattage, waardoor ze de stoppen niet laten doorslaan. Het water koken duurt wel iets langer, maar ach: je hebt toch vakantie!

Koffiezetapparaat

In het begin dronken we altijd oploskoffie, maar een kopje filterkoffie is toch net wat lekkerder op de camping! Dus kochten we een klein koffiezetapparaat, dat geschikt is voor de camping. Ik neem daarnaast ook nog mijn melkopschuimer mee, zodat ik op de camping lekkere lattes kan drinken.

Lees ook: Lekkere en makkelijker campingrecepten

Melkopschuimer

Hou je van cappuccino of een lekkere latte en wil je dat op de camping niet missen? Dan is deze handige melkopschuimer ideaal! Ik gebruik hem bijna dagelijks en geniet dan met de voetjes in het gras van een lekker kopje koffie.

Kleine oven

Elke dag verse broodjes halen is heerlijk. Maar wat als er geen bakker in de buurt is of je liever niet elke dag veel geld betaalt voor broodjes? Dan is een klein oventje ideaal! Je bakt er makkelijk kleine broodjes of croissantjes in af. Ook voor een quiche of een tosti is een kleine oven in de caravan ideaal!

Compacte barbecue

We koken regelmatig in de caravan zelf, maar bij mooi weer is buiten koken natuurlijk ook een feestje! Deze compacte barbecue of skottelbraai neemt weinig ruimte in beslag en je kan er alle kanten mee op. Het deksel is ook een hapjespan en er zit een bak- en een grillplaat bij. Handig om ‘s ochtends een eitje of pannenkoekjes te bakken en om in de avond lekker groente of vlees op te grillen.

Klompen

Ik heb 1 keer de fout gemaakt om met mijn witte sneakers over de camping te banjeren en toen was ik gauw genezen. Ik racete naar het tuincentrum en kocht een paar klompen. Zo blijven mijn voeten droog, kan ik makkelijk in- en uit schieten en blijft de voortent ook schoon.

7 leuke campings in Zuid-Limburg

Comfortabele stoelen voor in de voortent en buiten

We zitten vaak heel wat uren voor of in de voortent, afhankelijk van het weer. Dan wil je ook wel een beetje lekker zitten. Daarom is het investeren in comfortabele stoelen voor bij de caravan zeker aan te raden. Ik heb er ook nog een voetenbankje bij, heerlijk om te zonnen of te lezen!

Tip: Hoeveel watt kan je gebruiken op de camping?

Wil je weten welke apparaten je kan gebruiken, zonder de halve camping een blackout te geven? Dan is dit een handig rekensommetje: Ampère x voltage = watt. Stel dat je 6 ampère stroom hebt op je kampeerplek en het voltage is 230 volt, dan kan je 6 x 230 = 1380 watt tegelijk gebruiken.

Dit is een greep uit de onmisbare items voor in de caravan. Heb je nog aanvullingen? Deel ze gerust met me!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Hihi, als groot fan van ‘We zijn er bijna’ vraag ik me altijd af waarom die mensen niet gewoon op ‘normale schoenen’ lopen. Maar nu heb ik dus eindelijk het antwoord op die vraag. 😉

  2. Handige Tips Antwoord

    Kom net terug van de camping.. Waren in de meivakantie naar Italie bij het Gardameer. Had ik je lijstje maar eerder gelezen haha… oo ik miste zoveel… Was helemaal niet voorbereid. 🙁

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.