In de zomer krijgen we een uitbouw, waardoor we 18 vierkante meter meer leefruimte krijgen en tegelijkertijd een stuk tuin inleveren. We hebben een tuin van 16 meter diep, dus 3 meter kunnen we wel missen. Toch gaat er genoeg veranderen en moet er een nieuw ontwerp voor de tuin komen. In deze blog vertel ik je meer over onze wensen en ideeën!

Tuin opnieuw indelen na de verbouwing

Nu we een terras inleveren voor een extra stuk woonruimte (hè, wat een straf ;)), is er wat reorganisatie nodig in de tuin. Waarschijnlijk verplaatsen we het terras, zodat het vlak voor de boompjes uitkomt. Dan hebben de in de zomer meteen een stuk schaduw erbij: win-win.

We gaan de terrastegels niet opnieuw gebruiken, maar kiezen ervoor om alles opnieuw aan te leggen. Dan kan alles weer flink wat jaren mee en hoeven we niet over een paar jaar alsnog de hele tuin aan te pakken.

Nieuwe tuinmeubelen uitkiezen

Als we de tuin aanpakken, vind ik dat we onszelf ook mogen trakteren op nieuwe meubelen. Een aantal jaar geleden besloten we om een witte tuinset te kopen.Supermooi, maar praktisch met het Nederlandse weer? Nee, niet echt. We zijn nu druk aan het rondkijken, wordt het een nieuwe eethoek of komt er een aluminium tuinset op het grote terras? Achter in de tuin hebben we een loungebank staan die wat hoger is, zodat we er ook goed kunnen eten. Zoiets lijkt me ook lekker op het andere terras, maar aan de andere kant is een grote tafel met stoelen ook wel heel fijn en praktisch, zeker als we bezoek hebben.

Nieuwe beplanting in de tuin

We hebben al een heerlijke tuin met veel mooie planten, struiken en bomen. Denk aan fruitbomen (kers, appel, peer), frambozenstruiken, hortensia’s en een prachtige Clematis die de overkapping in de zomer opfleurt. Als we het terras gaan veranderen, kan het zijn dat we ook nog wat andere planten in de tuin zetten en het gras er helemaal uit gaat. Nu Laurens steeds groter wordt, is een grasveld niet per se meer noodzakelijk. En Etienne zal blij zijn dat hij minder hoeft te maaien. 😉

Planten die ik mooi vind zijn bijvoorbeeld vlinderstruiken, Jasmijn en lavendel. Heerlijk ook, die geuren die door de tuin zweven als je lekker buiten zit. Net als met planten voor in huis geeft dat groen zo veel sfeer en gezelligheid aan de tuin. Ik kan ‘s zomers echt dolgelukkig in m’n hangmat liggen en om me heen kijken, genietend van de kleuren en geuren, bijtjes die druk op en neer vliegen en de vogels die fluiten. Cheesy? Vast. Maar het geluk zit nou eenmaal in kleine dingen.

Hoe pakken we de tuinverbouwing aan?

Binnenkort komt onze tuinman, die ook altijd de bomen snoeit, langs om samen een plan te maken. Dan weten we wat er mogelijk is binnen ons budget en wat we ervoor in huis moeten halen. Als we toch de boel al open hebben liggen vanwege de aanbouw, kunnen we net zo goed meteen doorpakken met de tuin, nietwaar?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.