Gillian King is één van mijn favoriete feelgoodschrijvers van Nederlandse bodem. Ze tilt feelgood namelijk naar een hoger niveau, de term realgood wordt niet voor niets vaker gebruikt voor haar boeken. Ze neemt je keer op keer mee in een meeslepend, realistisch verhaal dat je raakt. Zo ook in haar nieuwste roman Je moest eens weten!

Je moest eens weten – Gillian King

Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Lees ook: Fijne feelgood van Nederlandse bodem

Wat vond ik van Je moest eens weten van Gillian King?

Ik gaf in de intro al aan dat ik Gillians boeken heel graag lees. Ik was dan ook reuzebenieuwd naar haar nieuwste roman en heb hem gekocht zodra hij uit was. Als kers op de taart had ik ook nog een gesigneerd exemplaar te pakken! Goed, ik dwaal af. Ik ben echt verkocht hoor! Billy is zo heerlijk ontwapenend en puur, met al haar chaos en blunders. En dan Matthew, nou, daar zou ik ook wel een beschuitje mee willen eten. Oké, bij wijze van spreken dan. De chemie tussen de twee spat van de bladzijden af. Wat fijn is aan de roman is het wisselende perspectief tussen Billy en Carmen. Ik verklap nog niet wie Carmen is, want dan neem ik al wat verrassingen weg. Maar deze twee vrouwen delen hun gedachten en worstelingen, die uiteindelijk tot een rampzalige climax komen. Wat ik wel tof had gevonden is om ook vanuit het perspectief van Matthew te lezen, om hem nog wat beter te leren kennen.

Ik heb ontzettend genoten van deze roman, die ik in een paar dagen heb uitgelezen. Dat was nog sneller geweest als ik niet ook nog had moeten werken en een gezin en hond had gehad. 😉 Een absolute aanrader voor de liefhebber van feelgood met een echt randje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.