Over een paar maanden gaat het gebeuren en krijgen we eindelijk de uitbouw waar we al zo lang van dromen. Ik kan me er nog weinig bij voorstellen, maar word vooral blij van de gedachte aan 18 vierkante meter extra woonkamer! In deze blog vertel ik hoe we ons voorbereiden op de verbouwing!

Voorbereiding op de verbouwing

Voor de mannen die we hebben ingehuurd aan de slag gaan, willen we zelf al wat voorbereidingen treffen. Denk aan opruimen (veel!), bepalen welke meubels er blijven en welke verkocht of weggegeven worden en kleine klussen doen, waardoor de grote verbouwing soepel verloopt. Daarvoor hebben we inmiddels een to-dolijst gemaakt, die we gestaag afvinken.

Opruimen voor de verbouwing

Achter onze schuur ligt een berg spullen die naar de stort moet. Op de een of andere manier krijgen we het niet voor elkaar om daar ook eens tijd voor te maken. Met de verbouwing in het vooruitzicht en de rommel die dat met zich meebrengt, moet ook dat stuk tuin eraan geloven. Dus binnenkort regelen we een aanhanger en zorgen we dat alles weg is.

Kleine klussen voor de verbouwing

In de gang moet er nog een stuk plafond verlaagd worden en op het toilet moet het plafond nog dichtgemaakt worden. Op zich zijn dat geen lastige klussen en die kunnen we prima zelf doen. We zullen houten latten en gipsplaten nodig hebben en misschien een nieuwe boormachine kopen. Ook vervangen we de deuren in de gang, zodat straks alles op de benedenverdieping in één keer strak is. Zou zo zonde zijn als we alles mooi opknappen en er dan nog oude deuren en kozijnen inzitten met dichtgetimmerde bovenlichten. 😉

Welke meubels blijven?

We zitten volop in een traject met interieurstyliste Annick. Tijdens de intake hebben we al besproken welke meubels per se moeten blijven, welke eventueel geschilderd of aangepast mogen worden en welke er weg mogen. Het deed me denken aan het programma Samenwonen, waarbij de deelnemers rode en groene stickers op hun meubels moesten plakken. Ik ben ontzettend benieuwd naar het uiteindelijke plan. Afhankelijk daarvan en onze keuzes daarin, bepalen we welke meubels we verkopen of weggeven en welke items blijven. Dan is de vraag of we die thuis ergens kunnen opslaan voor die paar weken, of dat we opslagruimte moeten huren. Als we het nieuwe interieurontwerp helemaal goedgekeurd hebben, krijgen we een shoppinglist en kunnen we op pad. Je snapt wel dat ik daar heel veel zin in heb! 😉

Vergeet de voorpret niet!

Soms overvalt het me en vind ik de hele verbouwing veel te spannend. Maar ik weet ook dat we straks heel erg blij zijn met de uitkomst. Dus ik probeer zo veel mogelijk voorpret te hebben en te focussen op de ruimte die we straks hebben: warm, sfeervol en helemaal zoals we het graag willen.

Heb jij goede tips voor een verbouwing? Deel ze in de comments!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

2 Reacties

  1. Marie de Jonge Antwoord

    Wij hebben voor onze verbouwing ook een to-do list gemaakt. Daarnaast moeten we ook nog een asbestinventarisatie gaan inplannen. Daarna hopen we natuurlijk snel te kunnen beginnen!

    • Hoi Marie, leuk dat je reageert. Wil je een link naar jouw website op de mijne? Mail me dan gerust, zodat ik je mijn tarief kan doorgeven. Dat is een stuk professioneler dan een zogenaamde spontane comment 😇

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.