Een goede thriller vind ik heerlijk om te lezen op zijn tijd. Het liefst dan ook nog van Nederlandse bodem. Op de een of andere manier duik ik daar altijd helemaal in. Zo ook met de nieuwste thriller van Julienne Brouwers, Ziek van jou. In deze recensie vertel ik je er alles over!

Ziek van jou – Julienne Brouwers

De ambitieuze Faye werkt hard aan haar carrière als onderzoeker in het ziekenhuis en heeft het goed voor mekaar. Aan dit alles komt een abrupt einde wanneer één van Fayes patiënten plotseling overlijdt aan een overdosis radioactieve straling. Het lijkt om een medische misser te gaan, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden en vermoedt ze dat er meer speelt.

Het ziekenhuisbestuur beschuldigt Faye echter van roekeloosheid, waardoor ze zelf ineens onder vuur komt te liggen. Als ze dan ook nog haar oude vlam Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leven als een kaartenhuis in elkaar.

Wat vond ik van Ziek van jou van Julienne Brouwers

In 2019 las ik Dubbel bedrog, het debuut van Julienne. Daarmee zette ze direct de toon: wat een toffe thriller was dat. Toen Julienne me vertelde dat ze een nieuw boek had geschreven, was ik dan ook direct nieuwsgierig. Opnieuw werd ik op mijn wenken bediend. Een spannende thriller, die je tot het eind bezig houdt. Ik had tijdens het lezen verschillende complottheorieën, maar uiteindelijk was mijn hoofdverdachte toch niet de juiste. Dat vind ik altijd fijn, want dat betekent dat het boek niet voorspelbaar is. Ik had aan het einde nog wel een los eindje, waarvan ik eigenlijk nog iets meer had verwacht. Zonder al te veel te verklappen: er is een personage dat wat verdachte dingen doet, maar op het einde komt daar eigenlijk geen uitleg voor. in mijn hoofd blijft dat dan nog even nazingen: hoe zit dat nou precies?

Maar, als dat het enige minpuntje is, kan ik niet anders stellen dan dat Julienne Brouwers opnieuw een spannende, boeiende thriller heeft geschreven. Met een origineel onderwerp, goede verhaallijnen en de nodige spanning erin. Ik heb genoten!

Winactie!

Ter ere van dit nieuwe boek mag ik namens Julienne 1 exemplaar weggeven. Ga daarvoor naar het bijbehorende bericht op Instagram of mijn Facebookpagina en laat een reactie achter.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.